15-mesačná dcérka vyhadzuje veci a robí veci náročky

19. máj 2024

Baby moja 15mesacna dcerka skúša kazdy den moju trpezlivosť 😬
Mám aj syna ten bol vždy kludnucky , keď sme mu povedali to nie , tak počúval a išiel si robiť iné (už aj ako takýto maly ) no táto naša “Rebeka” je úplne ina a ja neviem ako ju správne naviest aby sa naučila.
To že mi vyhadzuje všetky skrinky a poličky po celom byte , to sa snažím predýchať , snažím sa jej aj ukázať aká povedať aby mi pomohla to upratať no ona si tak z toho robí prdel 🫢 alebo naschval vyberie roznosi a uteká predomnou (ma z toho srandu) , no robí take veci aj že napríklad chytí ovládač , poviem Lucka nie , to nezahadzujeme na zem. Zoberiem a položím na stol , ona zliezla z gauca , chytila ovládač zo stola a pustila ho na zem a odišla 🫨 (to príklad jednej situácie , no takýchto je viacej ) my s mužom normálne po nej nestihame, oproti nášmu staršiemu kludaskovi je toto riadna šinterka. Poraďte ako ju správne vychovať 🙏🏻🤣

mondolina
19. máj 2024

v tomto veku a v tomto prípade...dať ovládač tam kde ho nedočiahne.

petronellla87
19. máj 2024

Hahahá nemáš moju náhodou doma?🤣 tiež má obdobie že skúša čo si môže dovoliť a ja mám dva týždne do pôrodu a nestíham jej🤣🤣 celkom úspech má odviesť jej pozornosť inde, inak nič. Napríklad že Nie Alicka nemôžeš liezť na stôl lebo spadnes, atď Na to sa mi vy💩 , ale poviem zložité dolu ideme sa hrať s kuchynkou alebo barsco tak ti ide

katesocka
19. máj 2024

Nepíšeš o mojej Lucke náhodou? 😂 Starší syn bol taký kluďas ak si dobre pamätám 😂 a teraz 16 mesačná, to je úplný opak 🙈

autor
19. máj 2024

@katesocka no u nás tak isto 😫 nechápem ako rozdielne môžu byt tie deti a pritom všetko robíme rovnako 🤔

babulkomale
19. máj 2024

To je tym, ze na tom, ze syn bol kludny a poslusny, nemas zasluhu ty ani tvoja vychova, to je povaha.
Pretoze si ho nevychovavala v maternici, ze.
Plody svojej vychovy rodic zbada najskor v puberte a potom v dospelom veku dietata.

hederamonstera
19. máj 2024

No vsak sama si uvedomujes, ze skusa, myslim ze je to uplne normalne, proste musis toto obdobie vydrzat, byt jej stale dobrym prikladom (nevybuchovat pri neporiadku, nenadavat, byt kludna, bez vyraznych emocii, musi ale pocitit ze co sa ti paci a co nie, uci sa to teraz). To obdobie vyhadzovania suflikov raz prejde, moj 2rocny to uz vobec nerobi a robil to hojne. Mne sa zda, ze ked ich necham sa v tom vyzit, oni sa nasytia a nechaju to tak. Ale musis mat pevne a jasne hranice, ked je nieco nono, tak je to stale nono (napr u nas teraz cerstvo rocak vylieza na tv policku a chyta telku), takze zakazdym idem po nom, bez emocii s jasnym nono. Moc to nezabera, starsi bol tiez “poslusnejsi” a nechal si povedat po par razoch, tento mladsi je tvrdohlavejsi. Ale som s tym stotoznena.
Ono casto tie deti robia napriek lebo chcu aj tvoju pozornost, takze ked pri nejakej situacii nadmerne emocne reagujes, ich to bavi a budu to opakovat, lebo vsak maminka vtipne reaguje ked to spravim.

kika2079
19. máj 2024

Mala som presne takýto prípad. Prvé poslucháčov druhé máličko. Proste skrinky som na čas zalepila a ostatné z dosahu . Po čase neriešil a bolo dobre

denithestrange1993
19. máj 2024

Toto robia deti v tom veku. Mozes zaistit skrinky poistkou,jednu skrinku jej nechaj na "šantenie" .

aliaray1
20. máj 2024

My sme vysvetlovali a odvadzali pozornost, v klude a nikdy sme na nu nekricali a je to tak do dnes (2 r). Akonahle vidi, ze ta to rozculuje alebo tym ziskava pozornost, tesi ju to. Ona je babatko, chape to ako hru. Len ty to samozrejme ako dospela vnimas inak.

Priklad:
Z vyhadzovania utierok, ktore som zakazdym ako ich vyhadzovala davala naspat sa stalo to, ze sa ich takto naucila naspat davat sama. Nasa si takto skusala vyhodit a az neskor z nicoho nic, presla do vyhodit a upratat.

Separovany odpad v kosoch (samozrejme umyvame predtym ako dame do kosov):

- prisla ku kosom a uz "pracovala"...zacala vyhadzovat papier, do toho plast... oblieval ma pot...no ked som ju tak pozorovala, sadla som si vedla nej a vylozeny plast som zasustala a povedala som "plasty", potom som vzala papier, zacala ho trhat a krcit a pomenovala "papier". Vlastne z jej hry som ju presmerovala na ucenie co je plast a co je papier. Naramne ju to bavilo a vysledok? O tyzden uz ked dvihla papierik ukazala mi ho, povedala som co to je a ona ho dala do spravneho kosa. A dnes? Dnes v 8 mesiaci tehotenstva je mi velkou pomocnickou a ked mi nahodou z preplneneho plastu vypadol teglik, sama dobehla, sama ho dvihla a narvala do kosa 🥰

Rada: skus to co robi vyuzit.

Ak sa to neda, nezufaj, vezmi ovladac a daj ho mimo dosah.

veronikaszabova
20. máj 2024

2 synovia - kludne deti.
Dcera 13m a vravim, ze neviem, ci ju mam za odmenu alebo za trest 😂😂😂 provokaterka nasa mala. Ale neboj. Je to len obdobie, prejde to 🙂

dixitka
20. máj 2024

Mne to príde ako úplne normálne správanie na daný vek 😀 (mám 13-mesačného syna).

svokrinjazykmonika
6. jún 2024

Na skrinky treba dať poistky a ovládač mimo dosah a nie že nono ňuňu nechytáme, nerobíme. Veď to je bohová zábava keď ti vytiahne veci, povláči po byte. Ty hneď priskočíš, naháňaš ju, rozprávaš, venuješ sa jej. To je jej hra a nie že ťa provokuje alebo robí zle.