Ahojte, je to normálne v tom veku? V 14m? Všetko co mam v ruke to chce? Za všetko sa hadze reve strajkuje ako to zvládnuť? Lebo ja som už na pokraji mojich sil.. neustále robí zle otvara rúru, vypina pracku, všetko rozhadzuje atď. Robí to asi 2 mesiace.
Mas uplne normalne a zdrave dieta. Objavuje svet a v nom je tolko zaujimavych veci, tak ich chce a skusa. Je len na teba ako sa k tomu postavis
@pribinak no trpezlivosť riadna niekdy musím rátať do 5
Toto je nič, sladké bábätko. Počkaj keď príde puberta. Tam ti nepomôže pocitat ani do 50
Aj náš kadečo robí a to je o kusok mladší 😂 aj ja rátam do päť ale ja to beriem tak, že ja sa musím naučiť byť kľudnejšou a zvládať to.. k tej pračke poradím čo mne pomohlo kukni či tam nemáš funkciu, blokovania tlačidiel ako detská poistka toto má bapr aj indukcia
@pribinak haha mas pravdu 😀😀😀
@angeli121212 skúsim to kuknut
Kukni možno tam budeš mať takú možnosť je to symbol kľúča a k rúre poradím kdesi som videla aj bezpečnostný zámok k rúre, ešte čo sa tých vecí týka, čo rozhádže bolo by dobre v miestnosti každej v poličkách kde dočiahne dať take veci, že aj ked ich rozhádže nič sa nestane, je jednoduchšie ho potom presmerovať na niečo čo môze ako mu veľa zakázať ale jasne bude skúšať či predsa sa nejak nedostane k vytúženej veci resp. miestu jeho to proste láka je zvedavý
Ano, objavuje svet okolo seba. Mne zabralo menej zakazovat. Co mohol obhlodat som mu nechala. Nieco som mu dala len do ruk a vysvetlila, ze do ust nemoze. Casom sa naucil. Tym, ze nepocuval casto zakazy, tak ked zakaz prisiel, vedel, ze je to dolezite. Vzdy bol zakaz s vysvetlenim. Spotrebice zapinal odkedy ich vnimal, takze ho nikdy nelakali stlacat hala bala. V 2 rokoch uz vie plnohodnotne nastavit a zapnut susicku. Ostatne spotrebice vie zapnut. V kazdej miestnosti mal suflik/policku, ktoru mohol vyhadzovat. Ak chcel vyhadzat iny suflik, otvorila som mu ten jeho, chvilu pomrncal a venoval sa svojmu. A ano, obcas chytal a aj chyta hysaky. Ucime sa ich spracovavat 🙂.
Veď je to malé dieťa, čo chce všetko skúšať a spoznávať, je zvedavé. Mala by si mať viac trpezlivosti. Povykladaj nebezpečné veci alebo také ktoré môže rozbiť a nechaj, nech sa kutre. Ja som mala jedno obdobie non stop spodné skrinky z linky vonku a malý sa nehral s ničím len so hrncami, varechami a pod.
Ale aspoň bol ticho a mala som pokoj.
Alebo máš ešte možnosť znemožnit prístup tak že kúpiš poistky. Je to na tebe.
@vreckovka2 toto aj nám dosť zaberá čím menej zákazov a celý deň nám prejde viac menej v pokojnej vysmiatej atmosfére
Ja som robila vela veci s nim. Isla som varit, tak jemu som dala zvlast varechu a hrniec s pokrievkou, vysavala som, dala som mu vysavac, vydrzal 30 sekund. Vysvetlovala som mu horúca kanvica a nechytá a priložila som mu bezpecne ruku aby citil, ze je horúca. Co som mu ukazala to ho uz dalej nezaujímalo. Vsetko nebezpecne islo prec. Ale tak ja som za nim, ked mal 14 mesiacov chodila stale, cize nemal este taku voľnosť, ze by vypol pracku alebo zobral nieco, co som nemala pod kontrolou.
Ano ano. Ja som im do roka “žrala” že su to nevinne stvorenia. Ale po roku…. Si vravim ojojojoooooj to bude vesele 🙂
@maryetta ako ste to zvládli? Co je najlepšie urobiť? Ako sa najlepšie správať? Keď sa hodí o zem?
Ja si ani nepamatam ci som popri troch detoch zazila take to hadzanie o zem. Ale akekolvek ich “vyvadzanie” som viac menej ignorovala. Podla potreby upozornila a sledovala aby si pripadne nejako neublizili-aby sa napr nebuchli o radiator v zlosti alebo co.
Ono ked si uvedomia ze to vlastne na teba neplati. Ze pre teba je to cirkus a nic podstatne tym nedociahne-tak ani samotne dieta to nebude robit lebo to uz nebude zabavne a hlavne nic tym neziska. A bude skusat inac.
Môj je už veľký a občasné naňho príde? Pcha veci do zásuvky, otvára rúru,umyvacku😅
Skúša hranice. Čo všetko môže a kam až môže zájsť
Len a len držať pevne hranice a svätú trpezlivosť