Pediater - Malacky

aannaannaa
23. máj 2023

Častá diskusia a problém v Malackách, ale kde ste spokojní vy a vaše dieťa u ktorého pediatria? Hľadám normálny prístup kde sa lekár snaží v začiatkoch vyriešiť problém a nenechá dieťa v teplotách aspoň 4-5 dní a keď neprejdu tak spraví crp, výter nepotrebuje lebo ho nezaujíma aký bacil je v škôlke. Mesačné sople a dusiace hlieny sú normálne. Týždeň hnačka, deň dva vracanie, teploty to tiež patrí k sebe len nech pije vodu a má diétny režim. Hľadám takú lekárku/lekára čo mu nebude ľahostajné zdravie dieťaťa a skúsi urobiť všetko ( odber/ crp/ výter)a určiť smer liečby a nie čakať na zázrak. Nebránim sa ani cestovať za ním do inej dediny/mesta. Ďakujem

larinka17
23. máj 2023

@aannaannaa presne si opísala pána Dr Salcika 😁 zo Zohoru. Tak jeho obidte s ďaleka.

larinka17
23. máj 2023

@aannaannaa a ešte jedno buďte radi ak Vás niekde vôbec teraz momentálne vezmú keďže je situácia aká je a vyberať sa veľmi nedá 🤷🏻‍♀️ Ale Dr Slavikova teraz Spevákova si otvára tuším októbri novú ambulanciu v MA tak možno tam ak sa stihnete dostať.

aannaannaa
autor
23. máj 2023

@larinka17 Slávikovej dcéra? No keď ma názor a spôsoby liečby ako mama tak to asi radšej nie. Ale ďakujem za recenziu, a tomu pánovi sa vyhneme tiež.

baruska666
24. máj 2023

@aannaannaa slavikovej dcéra je teraz na materskej takže ordinuje opat jej mama v Lozorne. My chodíme Salcikovi a teda nemám problém. Naposledy som prišla s mocom,že malý sa občas sťažuje ze ho boli pri cikani a začal si cvrkat do gatí ze nedobehne na wc. Skontroloval moc, predpísal detsky urinal, a hneď povedal,ak by sa niečo zmenilo,mame prísť. O týždeň malý dostal teplotu, prišli sme a hneď mu robil CRP a posielal moc do labaku. Nieje to lekár ktorý hned predpisuje ATB, ale vždy povie ze navrhuje taky a taky postup, a ak matka nesúhlasí, riešia problem inak. Nikdy nás neodbil štýlom ze sak to je normálne choďte domov, ako mi to robila Slavikova. Pri kašli a vracanie hlienov nám povedal co a kedy mame malému dávať, aby sa mu aj dobre spalo a áno, vždy nám zdorazni,aby dieťa dostatočne pilo, lebo je dôležité aby bolo hydratovane, že máme zvýšiť príjem vitamínov,.... mne sa napríklad paci,ze nedáva deťom hneď lieky a nepcha do nich ATB ak to nieje nutné. Toľko môj názor, ja mu ako lekárovi dôverujem a ma aj super prístup k deťom,je jemný,empaticky,nič nerobí nasilu, a sestričky tiež vedia ako na to, že krpec sa ani injekcie neboji 🙂

larinka17
24. máj 2023

@baruska666 je na materskej ale otvára si svoju ordináciu.. ona už dávno ordinuje ,,všade,, 😁 a na pána Dr ma každý svoj názor je dobre,že ste spokojná ja napr spokojná niesom vôbec u mňa sú to nedostatočne vyšetrenia a o komunikácii nieje ani reč 🤷🏻‍♀️

aannaannaa
autor
24. máj 2023

@baruska666 áno, chodím k jej mame a všetko je normálne, vysoké teploty, hlieny, kašeľ, vracanie, hnačky... čo ani ostatným mamičkám nie je normálne ale jej áno, nič mu nieje . A nič netreba skúmať a nič ju nezaujíma. To si buduje imunitu .

baruska666
24. máj 2023

@aannaannaa my sme od nej prešli Salcikovi a nie len my, ale aj moje kamošky v okolí, aj švagriná, a všetky sú spokojné. No, počula som aj názor jednej mamičky, že je hlupák,lebo jej povedal,že na podporu imunity treba zvýšiť príjem ovocia a zeleniny a netreba kupovať lieky. Co je podla mňa úplne normálny názor... 🤷‍♀️

dejna_
25. máj 2023

@aannaannaa len pre info mladú Slávikovu zaucal Salcik na praxi 🙈 čiže to bude jedna škola ...

walery123
30. jún 2023

@aannaannaa úplne s Vami súhlasím, tiež máme ten istý problém s dr. slávikovou. Preňu ,,je normálne, ak dieťa je choré každé 2 týždne,, a ešte Vám vynadá, že jej vyvolávate preňu s každou somarinou, s každým soplíkom. Za jeden mesiac sme si prešli angínou (7 dní teplôt), hneď nato viróza(vyhádzaná vyrážkami od hlavy po päty), a o 5 dní nato črevná viróza ( 2 dni zvracanie, 4 dni hnačky a silné bolesti bruška) a dnes ráno opuch očí....a milá pani doktorka povie, ze jej vyvolávam za každú somarinu a otravujem. Pritom malá je chorá už pol roka nonstop, podľa jej slov samozrejme bez nejakých vyšetrení rozhodla, že ide o alergiu. Nevzala jej ani raz krv, a na žiadosť aby jej vzala aspoň výter...tak to ju citujem,, pre hlupákov, aby sa im zalepili oči,,...prosím pekne, ak niekto pozná hoci aj dobrého súkromníka s ktorým ste spokojné hoci si aj priplatím, len nech mi vyšetria riadne dieťa.

dejna_
30. jún 2023

@walery123 bože to sa strašne číta 🙄... Ja neviem kedy začnú tí pediatri aj liečiť a robiť si svoju prácu poriadne. To naozaj človek musí hľadať na internete diagnózy vo to môže byť, alebo je to pre nich také náročné urobiť riadne vyšetrenie 🤦

walery123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aannaannaa
autor
11. aug 2023

medicína ide do predu a deti lieča horšie ako v stredoveku 🤷. Niektorých vôbec nezaujíma stav dieťaťa, majú svoju pravdu ako je dnešná spoločnosť rozmaznaná...a vlastne nikomu nič nieje
@dejna_

aannaannaa
autor
11. aug 2023

@walery123 poznám to, ale zázračné niektoré matky keď prídu z dieťaťom po 2 dňoch teplot stále majú nieaku diagnózu , angína, šarlach, herpes angína, zápal nosních dutín, mande, slabá imunita...a dostanú aj odporúčanie čo kúpiť v lekárni a zase niektoré matky sú len premotivované a stále otravujú s niečím ako napríklad 5 dní teploty, stále bolesti hlavy, mesačne hlieny...no stále si niečo vymišľaju a otravujú

dejna_
12. aug 2023

@baruska666 boli zverejnené fotky lekarok, ktoré budú pod Slavikovou pracovať 🤔. Nemáte niekto info kto sú tie baby ? Sú to Slovenky alebo Ukrajinky? Lebo ak to dobre chápem tak pracovať budú tie baby pod vedením Tani Slavikovej, čiže ona bude asi len ako nejaký dohľad.

larinka17
12. aug 2023

@dejna_ fotky som nevidela ale na fc dost zháňa ubytovania pre Dr ukrajinky takže je dost možné,že budú všetky s Ukrajiny.

dejna_
12. aug 2023

@larinka17 ja som videla túto fotku kde ich predstavila ako tím lekárok a že pod jej vedením bude fungovať ambulancia

baruska666
13. aug 2023

@dejna_ vôbec netuším co to je za lekárky. Mala aspoň mena k nim zverejniť ze by si ich človek vyhľadal.

dejna_
13. aug 2023

@baruska666 hej presne 🤔 tiež by som prijala viac informácií.. kde a kedy študovali a podobne. Všimla som si že budú nejaké balíky ktoré si môže rodič pre deti zakúpiť ale nie je to povinné ale nie je ani uvedená cena. Zdá sa mi zverejnených dosť málo informácií.

adelka8686
26. sep 2023

ahojte, my sme sa teraz prestahovali a hned nas zobral lekar v Gajaroch, nerobil ziaden problem

dejna_
27. sep 2023

@adelka8686 áno je tam nový lekár, potom sa môžte podeliť aké máte skúsenosti 🙂

aannaannaa
autor
27. sep 2023

@adelka8686 môžem poprosiť meno? Ďakujem

walery123
28. sep 2023

@aannaannaa
Vola sa Dr. Olexa, posielam link na ordinačné hodiny
https://www.gajary.sk/oznamy/mudr--miroslav-ole...

walery123
28. sep 2023

Sorry, zly link sm poslala 🤦😀 tento je ok 😀
https://www.e-vuc.sk/bsk/zdravotnictvo/ambulant...

karo_lajn
8. jan 2024

Ahojte baby, pridam sa do tejto diskusie.. isli ste niektora s detmi do “mamatatajojo” ? Ak ano, aky mate na to nazor ? Ja som dost skepticka 🙄 neviem co si mam o tych doktorkach mysliet .. za prve pristup, uz sa mi stalo ze mi pani (neviem ci lekarka alebo sestricka, lebo je ich tak pozehnane) odpovedala uplne ironicky.. ziadna slusnost , otrasne jednanie.. a za druhe, ked som prisla prvykrat tak syna vysetrovala ukrajinka co by nebol nejaky problem, doktorka moze byt dobra .. ale velmi zle jej rozumiem ! Stale som sa pytala prosim? Prosim? A len som si kolkokrat domyslela , ze co asi chcela povedat.. no neviem, cakala som od toho viac

dejna_
9. jan 2024

@karo_lajn ja som bola zo synom keď bol chorý mala som podozrenie na šarlach, ale Dr. Slávikova urobila crp a povedala že vírusového charakteru ..tiež som si nebola istá či to tak môže byť lebo syn šarlach už mal a mal rovnaké príznaky len vtedy mal aj crp zvýšené. A mala pravdu prešlo mu to. Ale vyšetrovala slovenka. Ja by som čakala od ukrajinskej lekárky že bude vedieť u čo to po slovensky 😬. No snáď tam tak skoro nebudeme musieť ísť.

llenusska
18. jún 2024

@karo_lajn súhlasím s Vami. Mame osobne zlu skúsenosť s pani Ukrajinkou…neviem ani napísať meno keďže nevieme ani kto reálne ošetruje naše dieta. Nedostatočne vyšetrenie a následne zlá liečba resp. žiadna. Ina doktorka vyhodnotila ochorenie úplne inak s prekvapením a neporozumenim ze prečo sme bez liečby. Zdieľam s Vami rovnaký názor.

mamaaja82
18. jún 2024

Dievcata,ja chodim do stupavy k dr.hrachovej.my sme to mali ale cele komplikovane kedze sme sem prisli zo zahranicia a deti nam nikto nechcel vziat,sice jazdim 40km ale chvalabobu deti len na prehliadky nie su casto chore,vysetri dokladne.