Odporučte chirurga v MA, ktorý robí rehabilitácie diastázy

laila18
31. dec 2020

Ahojte, máte skúsenosť, ktorý chirurg v MA sa venuje aj diastaze a vedel by mi predpísať nejaké rehabilitácie prípadne niečo? A ešte skúsenosť s tejpovanim v nemocnici? Robili by mi aj tejping tehotenského brucha?

mogaa
31. dec 2020

@laila18 si ujasni či chceš diastázu riešiť chirurgicky alebo ju upraviť cvičením....tejpovanie diastázu neporieši....

laila18
autor
31. dec 2020

@mogaa asi som sa zle vyjadrila, už som druhýkrát tehotná a po prvom som mala diastazu na 4 prsty, postupne som ju cvičením stiahla na 1 prst...ale to brucho stále nie je ono, ako bruško bude rásť, bolia ma kríže a bude to horšie a horšie 🤦prvého som mala 4,5 kg, bolo mi povedané, že na tejpy alebo rehabilitácie ma odporučí chirurg..tak preto sa pýtam 🤷 nemám vôbec skúsenosť

mogaa
31. dec 2020

@laila18 skús sa informovať u vás na poliklinike kde robia rehabilitácie.....ono ak si tehotná tak na brucho cvičiť asi nebudeš môcť a tejpky - to by si musela na to chodiť aspom raz do týždňa a aj tak by sa ti to vo vode stále odlepovalo....je to vlastne zafixovanie silne lepiacou páskou vydrží to max.pár dní a aj to si treba na to dávať pozor vo vode aby sa to neodlepilo

laila18
autor
31. dec 2020

@mogaa jasné budem tam volať po novom roku, baby radili buď tehotensky pás (že aj ten vie predpísať chirurg) alebo tie tejpy, ďakujem zatiaľ za odpoveď, možno ešte niekto z Malaciek napíše skúsenosť ☺️

klaudika_v
10. nov 2022

@laila18 ahoj, nasla si za tie dva roky niekoho? 🙂 resp ako si dopadla? Lebo zháňam tiež..