Ahojte. S manželkou uvažujeme o kúpe rodinného domu vo Veľkých Levároch. Jedná sa o novostavbu. Aké sú prosím vás benefity alebo mínusy bývania v tejto obci? Ďakujem
@niceboy myslis Rómovia? Sú roztruseni, neviem, či tam majú aj dajakú "ich časť". Ale keď tadial ideš, je ich všade. Známi, čo tam bývajú nemajú s nimi problém, priamo v susedstve ich nemajú. To by si nemala pravdepodobne ani ty v novostavbe. Len treba myslieť na to, že ich je plná škola... Všetci, čo si vedia vybaviť, vozia deti do Malaciek.
Ale určite sú na Záhorí obce, ktoré sú na tom horšie(plavecký štvrtok, záhorská Ves a možno aj Gajary sú horšou voľbou)
@niceboy Ja som odťiaľ mal manželku,z Velkých Levár.Romovia majú jednu dlhú ulicu,a bývajú celkom slušných domoch.11 rokov som tam chodil,a nikdy som nepočul,že by robily problémy,ale ani ja nemusím vedieť o všetkom.Ráno som ich zvykol vidieť nastupovať na autobus,na firemný,a boli slušne oblečený.Toľko viem.Ale od roku 2018 som tam nebol,lebo sme sa rozviedly,tak teraz neviem aká je tam situácia.
@niceboy Bývam tu od roku 2011. Moje prve predstavy boli rovnaké ..pre boha cigáni... Ale záleží veľmi v akej časti idete kúpiť dom ..áno majú svoju ulicu prípadne časti kde sa pohybujú. V strede obce ich je často vidieť ..
postavaju ako záhradný trpaslíci 😅.
Ja som bývala na ulici SNP tam bolo pár cigánskych rodín, ale nejako sme ich nevnímali ..boli slušný, nerobili hluk ani bordel ...potom sme si postavili dom na okraji obce ale tu nie sú žiadny rómovia v tejto časti.
Syn chodí do škôlky teraz 3 rok a mali v triede 1-3 deti rómske ..teraz má tuším jednu spoluziacku a aj ta je len poloromka.
Samozrejme keď bude v predškolskej tak tam asi hrozí viac romov. Každopádne občianska vybavenosť je v pohode škola škôlka pre 120 deti ..pošta ...a čo nie je tu je v Malackách a Malacky sú na skok 🙂.
@niceboy bývame tu dlho, deti chodili do školy v Malackách. Dá sa to tu v pohode prežiť, starosta sa mi zdá veľmi super, obec sa snaží robiť z Levár dobre miesto pre život. Rómovia v obci sú, ale drvivá väčšina z nich pracuje. Aspoň určite ta stredná generácia, ale medzi mladými sú,,vraj,, fetaci. Na niektorých je vidieť slušná mentálna zaostalost. Niektoré miesta sú veľmi pekné na prechádzku, kostol je nádherný. Pošta nemožná, ale to nie je pracovníkmi ale ich poddimenzovanost. Co viem majú veľmi nízke platy. Ostatná vybavenosť je na obec super: lekáreň, lekár, zubárka, chyba pediater, veterinárka tu už vlastne opäť je, bude tu sociálny ústav. Ma skok do mesta, k vlaku, na diaľnicu, aj keď teda privádzač by fakt bodol. Keď nejdeš v hlavných časoch si za 35minut na kraji-Lamač BA.
@niceboy mínusy - Rómovia, nízka vybavenosť obce
plusy - na skok do Malaciek