Bývanie v Stupave. Je to ideálna lokalita pre rodinu?

tamca_
3. mar 2025

Dobrý deň,
Hľadáme pre nás dokonalé bývanie a pozdáva sa nám Stupava. Keďže reálne skúsenosti sú na nezaplatenie, preto by som Vás chcela poprosiť o skúsenosti a cenné rady, ktore by nám pomohli možno utvrdiť náš názor , že je to skvelá lokalita alebo ho ešte poriadne zvážiť.

Sme aktívni mladi ľudia s dvomi deťmi, príroda je to, čo milujeme, radi bicyklujeme a máme radi spoločnosť mladých ľudí a naše deti spoločnosť deti, potrebujeme však máť zabezpečenú lekársku starostlivosť aj škôlku. Do budúcna by sme boli radi keby sa deti venovali niečomu, čo ich zaujíma a preto ponuka krúžkov je tiež jedným z kritérií. Na internete to sme niečo našli, znie ti všetko super ale realita môže byt ina a miest nedostatok.

Vopred ďakujem za odpovede, veľmi nám pomôžete v našom ďalšom životnom kroku 🙂

emjee
4. mar 2025

Neviem ako teraz, ale par rokov dozadu sa prihlasky do skolky v Stupave davali pomaly v case, ked zena ostala tehotna. Zakladna skola tam je jedna jedina, devat prvych tried nie je nic nezvycajne.
Doprava katastrofalna, kazdy den zapchy rano do BA, vecer spat.
Viac neviem, nebyvam tam, len denne prechadzam.

natalka13
4. mar 2025

Je tam najvacsia skola na SK.
Skolky problem s kapacitou ako v celej BA.
Ale mestecko kde je vsetko dobry trh v sobotu priroda dookola, bude sa stavat zel.stanica pre BA a bude kyvadlova doprava do BA.
Ranne zapchy su brutal. Ako z kazdeho smeru do BA.
Co sa tyka dedin do 10km od BA za mna Stupava je najlepsia.

tinkavvv
4. mar 2025

@tamca_ byvala som tak 10 rokov. Napriek tomu, ze vela veci je tam naozaj super, tak tie najdolezitejsie su hrozne - doprava aj v meste aj do ba zapchy, slaba ponuka potravin (uplna katastrofa), skolky boli plne, ale minuly rok som zachytila, ze uz maju volne miesta (postavili jednu novu) a najvacsia skola na slovensku bola za mna jedno velke minus.
Plusy boli naozaj krasna a blizka priroda.
Ak by som si mala vybrat a dochadzat do ba, tak by som vyberala iny smer. Zapchy uz hlasia vacsinou len zo stupavy, smer pezinok, senec uz byva trochu lepsi.

oktobermimi
4. mar 2025

😁Ak mas chut autom vsade ist o dobru hodinu skorej lebo zapchy tak smelo do toho. Byvam vo vedlajsej obci a prejst do Lamaci/Zahorskej cez stupavu (nemam dialnicnu) je sranda, osobne mam rekord od domu do borov hodinu 40minut😂

natalka13
4. mar 2025

@oktobermimi do stupavy mas dialnicu

natalka13
4. mar 2025

Potraviny fakt katastrofa. Musis nakupit v zahorskej akebo v Boroch. Ale uz je tam Kraj velky otvoreny.
Az stavbou tej stanice vzniknu nove obchody.

yoxinka
4. mar 2025

Bývam 10 minút od Stupavy. Ako … pekné to tam je, to áno. Poznám 5 rodín, ktoré vzali deti zo Stupavskej školy kvôli veľkým problémom rôzneho druhu a vozia ich radšej do Bratislavy. So škôlkami je problém (ale to asi všade). Jedno moje dieťa tam chodilo do škôlky (súkromná, už tam nefunguje), takže som tam chodila každý deň dva roky a k tomu len jedno slovo - ZÁPCHY!!! Keď si ochotná tieto veci prekusnúť, tak tam choďte bývať 🤞. Ja osobne by som nešla.

oktobermimi
4. mar 2025

@natalka13 nemam dialnicnu ad1) ad 2) kvoli jazdeniu 3x do mesiaca na tu stranu si ju ozaj kupovat nebudem...

natalka13
4. mar 2025

@oktobermimi do stupavy ju nepotrebujes, obides zapchatu zahorsku a motanicu
okolo kaufu

oktobermimi
4. mar 2025

@natalka13 jaj pockaj ty myslis smerom od Ba? Z tej strany kedze obidem zahorsku😁

vlada41
4. mar 2025

Ja byvam v Stupave uz 15 rokov. Situacia so skolkami sa vylepsila, otvorili novu a chceli dokonca jednu zatvorit, aby mali vyuzite kapacity. Kruzky - futbalovy klub, ZUSka, tenis, urcite sa najdu aj dalsie. Skola - mame tam syna, maju anglicky program, sme spokojni. Obchody - otvorili novy Kaufland na zaciatku Zahorskej bystrice, inac su k dispozicii aj obchody v stupave - Billa, Kraj, mensie obchody. Doprava - ano, je to problem. Rano zo stupavy do BA cca 50 minut a lepsie to asi nebude. Ak potrebujes kazdy sen dochadzat, nie je to nic moc. Vlakova stanica sa stavat nechysta, to je vymysel ministerstva dopravy, potencialne to ma byt za dialnicou a len ako prestupna stanica, zo stupavy nedostupna...ale autobusova MHD je fajn, casto rychlejsie ako autom. Priroda super, moznosti na prirodne vyzitie vsade naokolo. Pred covidom som chcela ist naspat do BA (kvoli doprave), teraz uz su deti vacsie, logistika jednoduchsia a ja pracujem vacsinu casu HO. Uz by som nemenila.

tamca_
autor
4. mar 2025

@vlada41 Ďakujem pekne za odpoveď 🙂našťastie nepotrebujeme do BA dochádzať, zatiaľ nás však naozaj zaujímajú hlavne veci spojené s deťmi, zdravotná starostlivosť, bezpečnosť, aktivity vo voľnom čase, kultúra, športové vyžitie atd. Ta škola ma zaujíma, čítala som veľa negatívnych recenzií aj keď niektoré boli naozaj staré,pozdáva sa mi ten anglicky program, je problém sa tam dostať prosím?

tamca_
autor
4. mar 2025

@tinkavvv Dakujem za odpoveď, zvažovali sme všetky smery, denne dochádzať do BA nepotrebujeme, aj keď sa to samozrejme vzdy môže zmeniť do budúcna. Hľadáme naozaj len pekne miesto pre život, blízko prírody a kde deti budú mat možnosť sa rozvíjať a kde je relativne kluď 🙂 nám vyhovuje Devínska, kde aktuálne byvame, tu si však domček podľa kritérií najst nevieme, preto pozerame aj v okolí.

tamca_
autor
4. mar 2025

@yoxinka Dakujem za odpoveď 🙂 no ta doprava, to je asi najväčšie mínus ako čítam, bola by však pre nas limitujúca len v prípade dochádzania do škôlok ak by neboli kapacity, aktuálne byvame v Devinskej, dcérka tu chodí aj do škôlky, čiže by sme dochádzali asi týmto smerom v tom horším prípade a neviem ako to je ráno na tento smer 😏

tamca_
autor
4. mar 2025

@natalka13 veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď, Ano pozerame lokality blízko BA, respektíve okrajové časti. Do BA nepotrebujeme dennodenne pracovne dochádzať, ale zároveň potrebujeme byt blízko. Hľadáme klud a prírodu ale zároveň aspoň základnú občiansku vybavenosť a naozaj všetko spojené s deťmi chceme mat zabezpečené. 🙂

tamca_
autor
4. mar 2025

@natalka13 ďakujem pekne za odpoveď, o Kraji som ani nevedela, iba o Bille a raz za čas Kaufland v záhorskej hádam bude v pohode 🙂 ak ta stanica je naozaj v pláne tak hádam bude ešte lepšie

vlada41
4. mar 2025

@tamca_ do skoly sa robi zapis, pre deti, ktore prejavia zaujem o anglicky program je zapis narocnejsi. dopyt dostat sa do tychto tried prevysuje kapacity. co sa zdravotnej starostlivosti tyka, mame to zdravotne stredisko. pre mna je tato cast menej podstatna, lekara potrebujeme parkrat do roka a to nie je problem vybavit v bratislave. kultura - je to kino, konaju sa tu aj nejake eventy pre deti + koncerty v miestnej synagoge. Bezpecnost - nevnimam toto miesto ako viac nebezpecne vs bratislava, skor naopak.

tamca_
autor
4. mar 2025

@vlada41 veľmi pekne ďakujem, máte pravdu, tých doktorov človek nerieši na dennej báze, ani teraz doktorov nemáme blízko a je to v poriadku.

Ďakujem že ste si našli čas a odpovedali mi na všetko 🙂

tehulka2011
4. mar 2025

ahoj, zalezi aj kde v Stupave by ste byvali, najkrajsia je oblast rodinnych domov na Kremenici.
So skolkami uz vobec nie je problem, odkedy postavili novu. Doktori podla mna nie su az tak doleziti, a na potraviny existuje sluzba tesco online nakupy 🙂

yoxinka
4. mar 2025

@tamca_
Ja chodím každé ráno z Záhorskej do Dúbravky (práca/škola/škôlka). Odchádzame z domu o 7.00 a už sme v zápche. V takej nie úplne hardcore, ale vlečieme sa v hadovi. Zo Stupavy mamičky viem že chodia okolo VW, tam je to lepšie alebo v Záhorskej to stáčajú cez takú cestu cez miestne polia a tak idú na ten smer. Ale už tu viac žien písalo, že so škôlkami je to v pohode, tak toto vy ste asi nemuseli riešiť.

emjee
4. mar 2025

@natalka13 obides Zahorsku Bystricu a ostanes stat na vyjazde, lebo blbeckovia urobili odbocenie vlavo bez semaforu, bez kruhacu. Ak pamatas zapchy pri Krematoriu, ked tam este nebol kruhac, tak tie sa presunuli presne sem.

iwuska10
6. mar 2025

my byvame 3 roky v zohore, kusok od stupavy, dochadzam denne do ba koli praci, travim v zapche pol zivota. do jasli chodila v stupave , skolka je nula bodov, nastastie v zohore otvorili novu a chodi tam, skola je tiez nic moc co mi kamosky hovoria, ich deti chodia tam