Život v Maďarsku

5. aug 2024

Isli by ste podnikať do Maďarska s tým že : vy viete reč na 100% a váš manžel že Slovák, ale rozumie všetko- len rozprávanie mu neide ?

Chceli by sme zobrať cely hotel do podnájmu a pracovali by sme tam na začiatku len my, a acasom nejaký personál.

Ja som Maďarka a manžel je čistý Slovák - po maďarsky sa naučil pri mne, rozprávať vie velice malo ale rozumieť rozumie skoro všetko.

Ja by som to utiahla aj sama len ma hlavne zaujíma ako sa vam v Maďarsku žije. Ja mám Maďarsku národnosť ale narodila som sa na Slovensku

Prosím, blbe komentáre si nechajte pre seba

oli18
5. aug 2024

Podla toho, kde je ten hotel, ci v rekreacnej oblasti, ci budes mat klientelu. A zaujimalo by ma, preco sa predava. Ci prave nie preto, ze neprosperuje. V Madarsku je dost chudoba a drahota. V Debrecene nam zije kamos, vela sa o tom s mojim.muzov cez Viber rozpravaju. My sme boli po mnohych rokoch v Miskolci, tretie najvacsie madarske mesto, pomaly sme nenasli na hlavnej ulici restauraciu. Boli dve a v case obeda prazdne. Obedovali sme v nak centre, obedujucich som spocitala na jedej ruke. Na trhu boli lacne jedine rezane kvety, zelenina drahsia, ako u nas. Ja by som to nekupovala.

sisska96
5. aug 2024

Ja veľmi rada chodím do Maďarska, ale skôr do menších mestách, na vuduej. Veľké mestá nemám rada

katica06
5. aug 2024

Tiež ma napadlo prvé ako @oli18 sú oblasti kde ,,zdochol pes,, aký veľký je ten hotel? Ak je na východ/sever od Budapešti tak asi nebude najlepšia voľba. Možno nejaké kúpeľne mestečko, alebo blízko k Bp či k Rakúsku.
Žijem celý život 2km od hraníc, polku rodiny mám na ,,druhej strane,, určitých oblastiach je to rok čo rok horšie. Sesternica prenajímala poschodový dom pri Balatone, už tu nerobí veľakrát na konci sezóny nebola ani v pluse keď všetko zaplatila.
Možno je to u každého inak, u mňa, (keď som na dovolenke) tipnú na 100% región z ktorého pochádzam ten jazyk nie je 100%

elin2525
7. aug 2024

Tiez suhlasim, ze je dolezite, kde ten hotel je. Vychod a aj juh od Budapesti su chudobnejsie oblasti, Budapest sama o sebe je iny svet. A je pravda, ze viacej prosperuje zapad, blizsie k Rakusku.
Ja som madarsky nevedela, v Budapesti som prezivala v pohode s anglictinou. Az ked sme sa prestahovali k rakuskym hraniciam, musela som zacat s madarcinou, kedze s anglictinou som tu nepochodla. Nejako sa na mna ta madarcina zacala sama lepit, takze si myslim, ze tvoj manzel sa urcite rozhovori, ked raz bude v Madarsku a nebude mat inu moznost. Kazdopadne drzim palce! Ja mam zivot v Madarsku velmi rada (aj ked ma svoje muchy) a to som uz okusila zivot v 4 dalsich EU krajinach mimo SR.