Oplatí sa ísť na nákupy do Maďarska a Rakúska?

andy57
26. jan 2022

Ahojte, kam sa oplatí ísť na potravinové nákupy v Maďarsku a Rakúsku? Ďakujem.

ivkazba
26. jan 2022

Ja 95% potravín nakupujem výlučne v AT, chodím do Sparu a Billa plus (bývalý Merkur), niekedy do Billy, pár vecí kupujem v Hoferi a pár vecí v Radatzi. Na Slovensku nakupujem len keď mi niečo vypadne a potrebujem to hneď.

kiwi3
26. jan 2022

@andy57 do rakuska sa financne velmi neoplati, ak beries do uvahy aj cestu. zeleninu, ovocie, pecivo maju stale o nieco drahsie ako my, zvysok cca porovnatelny (aj ked vacsinou kvalitnejsi)

loginexistuje
26. jan 2022

ja robim tak isto ako
@ivkazba a nam sa to oplati aj financne aj kvalitou

nyusika
26. jan 2022

@kiwi3 uz sa to uplne oplati aj financne, najma, ked maju akcie 1+1

juliavolna
26. jan 2022

@andy57 at áno kvalita lepsia

andy57
autor
27. jan 2022

dakujem, určite pôjdeme 🙂

flientica
27. jan 2022

Vsetko zalezi od vzdialenosti. Ak to mate fakt na skok, tak uz len ohladom kvality si myslim, ze sa tam nakupy oplatia. Cenovo je to tak, nieco lacnejsie je a nieco nie

lopka1313
27. jan 2022

Byvam v Rakusku, pracujem v SR a nie, neoplati sa to. Oplati sa tu len minimum veci, aj to len ak sledujem letaky. Ja robim bezne nakupy na Slovensku, hlavne kvoli cenam. Kvalitovo neviem, ale nepotrebujem top kvalitu. Maso, pecivo, zelenina, ovocie sa neoplatia vobec (financne). Billa a spar mi pridu celkom drahe, ked nakupujem v AT, chodim skor do hofera, lidl a penny. A zboznujem Action, ale ten skor na ine veci :D Lidl AT ma niektore veci rapidne drahsie a niektore trosku lacnejsie ako lidl SK. Co sa vseobecne oplati, su psenicne cestoviny, paradajkove produkty, niektore konzervy, nutela a kinder maxi king/pingui.

mtnns
28. jan 2022

@lopka1313 presne tak.. Žijem vo Viedni a nakupujem v Tescu v Bratislave keď sa dá 🙈😂 mäso, pečivo, ovocie, zelenina je v Rakúsku omnoho drahšia ako na SVK.. Nepovedala by som ze je kvalitnejšia .. Možno sladkosti a drogéria je kvalitovo a cenovo lepšia... Maslo rakúske je jedno aké kúpiš proste je nejedle, nevonia a ani nechuti ako naše Rajo . Takze ja keď mám možnosť veľmi rada nákupim "doma" na SVK... Asi som divná

lopka1313
28. jan 2022

@mtnns dakujem! uz som myslela, ze som blazon, ze tu v AT si neviem nakupit a pride mi to drahe a nieco aj onicom...

mtnns
29. jan 2022

@lopka1313 nie nie si blázon.. Poznám kopec Rakúšanov co chodia každý víkend do BA doTesca.. Moje kolegyne ma prosia o fidorku, tresku, parenicu a tatranský čaj.. Naš chlieb a rožky, vianočka je jedna báseň.. Takze je to úplne normálne... My žijúci blízko hraníc cestujeme na nákupy na Slovensko a slovaci blízko hraníc s Rakúskom cestujú do Rakúska 🙄.. Akože je pravda drogériu, prášky na pranie a nutellu a kopec sladkosti vozím rodine z Viedne... Je lacnejšie a kvalitnejšie ale naozaj ostatné veci pokiaľ si nepriplatis za kvalitu stoja za prd...