Aký je diaľničný systém v Maďarsku ? Tak ako u nás, že musí byť známka zakúpená v deň keď som ju využila ? Boli sme dnes v Maďarsku a nechcene sme vstúpili na diaľnicu, pár km. Treba kúpiť, ak nás nezastavila hliadka? Ďakujem za odpoveď
@sissy27 a nevieš akú asi vysokú pokutu môžeme očakávať? Ďakujem
Ak sa dobre pamatam my sme dostali 80€ pokutu
Najnižšia tuším 88€ už aj s províziou pre advokátsku kanceláriu. Veď hoď do googlu.
@sissy27 prosim poslali by, ste mi link ako sa vyhnúť tomu poplatku za vymáhanie? Asi som nejaka neschopná a neviem to nájsť. 🤭 Ďakujem
@luciafathi v skupine Právne poradenstvo si daj do lupy nick hellionka - v komentároch je aj link a užitočné rady
Ak ste mali uz skusenost niekto s advokatskou kancelariou Petkov prosim pridajte sa do FB skupiny, cim viac nas budetym lepsie https://www.facebook.com/groups/607869564549390...
@sissy27 dobrý deň , aj nám prišla pokuta, avšak sme si boli vedomý ,že sme na diaľnici, tak už cestou spet v ten istý deň o 5hodin sme už diaľničnú známku kúpili ... prišla nám pokuta 80€ ..je v tom zahrnutá aj cesta spet ,keď už sme diaľničnú známku mali ?
Tušim u nich je bud 12 alebo 24 hod ( neviem presne mozno menej !!!) moznost si dodatocne kupit , je to v zakone. Ked ste dostali pokutu od slovenskej vymahacej spolocnosti tak treba zaplatit len sumu dialnicnej znamky ostatne blbosti nie -podla pravnika to vymahaju nepravom. Ale ked mas v tom intervale zakupeny znamok dodatocne tak treba riesit a pokuta sa neplati
@monika12323 treba poslat do HU dialnicarom doklad a pokuta sa neplati asi len ten cas presne neviem kolko sa moze dodatocne kupit
@angi07 čítala som ze do dvoch hodín sa musí kúpiť diaľnica u nás je do 24hod bola som v tom ,ze aj v maďarsku je to tak ... tak cestou domov sme už kúpili a prišla pokuta 80€
@angi07 máte nejaký kontakt na madarov ? a budú rozumieť po slovenský ? opýtam sa teda ,ze ako to je ,keď už sme cestou spet mali známku
@monika12323 no tak asi iba po madarsky alebo po anglicky
@monika12323 ako ste to vyriešili.Mate niejaky kontakt.
Už je to jedno, maďari kontrolujú aj čas zakúpenia známky. Tak už len počkať na pokutu a niekedy si s tÿm dávajú načas. Na slovensku ich zastupuje advokátska kancelária Petkov, ktorá si napočíta aj extra poplatky k pokute, ale tomu sa dá vyhnúť - tu v skupine Právne poradenstvo nájdeš odpoveď ako.