Ahojte, aktuálne som v Budapešti a mám strach, že na stanici nyugati pályaudvar nenájdeme svoj vlak smerujúci domov...dá sa tam vyznať? Boli ste už ? Ja viem, obyčajná trápna úzkosť a vieme sa aj opýtať niekoho, len som to chcela zo seba dostať. Ďakujem.
Pôjdeš na začiatok vlakovej ako sa vchádza do stanice. Tam je veľká tabuľa kde sú vypísané vlaky odchod a príchod. Vyhľadaj si svoj vlak podľa času odchodu a tam bude koľaj na ktorej stojí. Nemusíš sa obávať v dostatočnom predstihu pristavili vlaky a vlaky čo jazdia na Slovensko sú České dráhy tak v pohode si najdes
Da sa tam vyznat. Ja som tam bola vcera a je tam velka tabula na stanici, kde su rozpisane vlaky. Pripadne internet..
Ahoj, my sme tam boli s manzelom a jeho sestrou pred 5 rokmi. Oni su madari, ja nie. Sa mi zda, ze sme boli na tejto istej stanici. Mas uz kupeny listok naspat domov?
U nas bol problem, ze sme nemali kupeny listok a strasne dlho sme cakali v rade na listky. Cas sa kratil a ked sme dosli na rad, tak nam listky nemihli predat. Ja som nerozumela po madarsky. Tak sme sa postavili do dalsieho radu a az vtedy som si vsimla sipky, ze medzinarodne listky sa predavaju v inej hale. Este k tomu to tam prave prerabali, tak sme potom do tej "medzinarodnej"haly isli vselijako naokolo. Tam sme cakali uz nie v rade, ale mali sme poradove cislo z automatu. Islo to extremne pomaly a vlak uz mal odchadzat, listky sme kupili a ratali sme s tym, ze pojdeme na dalsi vlak, ale chvalabohu meskal a tak sme este stihli ten nas. Vlak najdes na 100 %, ked nebudes vediet, opytas sa, ale tie nastupistia aj haly su riadne oznacene a trafis urcite. Vsade su obrazovky a ta stanica zas nie je tak velka. Chodte v predstihu a vsetko bude ok🙂