Ahojte, chceli by sme ist s manzelom na romantický predlzeny vikend do Budapešti. Poraďte, čo sa vám tam páčilo, nejake kupele, pamiatky + chutné, lacnejšie, kludne aj pouličné stravovanie. Dakujem...
@bolarazjedna dakujem pekne za obsirnu odpoved. Nieco som poznala, ale vela veci nie. Ten parlament stoji za to aj z vnutra? Z vonka je uzasny... A dobry napad ist na hrad aj vecer, dakujem...
@laurinkam podľa mňa áno, stojí za to. Inak robia aj obhliadku vyletnou loďou, asi 1,5hodinove, síce neviem ako teraz v zime... To ide z prístavu na strane ako je parlament a tiež v rôznych jazykoch počúvaš počas cesty info o tých významných historických budovách, čo sa nachádzajú popri Dunaji. Ide to myslím po Margitin ostrov, inak tiež veľmi pekný, je tam veľa zelene, vhodné na prechádzku.
@bolarazjedna dakujem 🙂
Určite choďte na hrad, dá sa tam ist pozemnou lanovkou, hneď vedľa je Rybárska bašta - krásny výhľad na všetky mosty a budovu Parlamentu - odporúčam aj večer, keď je krásne vysvietene všetko ☺️ mňa tam manžel požiadal o ruku, a je to miesto toho hodné, keď ide o romantiku ☺️ potom je tam Városliget - krásny veľký park, je tam aj múzeum, myslím ze Poľnohospodársky. Potom Hősök tere - Namestie hrdinov, tam mate rovno múzeum umení. Potom Szent István Bazilika - Bazilika Svätého Štefana, to určite choďte pozrieť. Aj v Parlamente je krásna prehliadka asi hodinová, aj v cudzom jazyku. Toto všetko je v centre, Metrom sa dá ľahko cestovať všade. Synagóga je tiež krásna. Ak máte radi zvieratká, tak pozrite Tropicarium, sle to je v odľahlej časti mesta.
V kúpeľoch som nebola, asi Széchenyi fürdő je najznámejšia, ale je tam toho veľa. Kde nám chutilo - Vakvarjú étterem, na ulici Paulay Ede, je to taka restika na úrovni, my sme mali ubytovanie v hotely na tej istej ulici, takže sme len prešli cez cestu a boli tam. Názov hotela si nepamätám, ale pred 3rokmi sme mali na 1 noc za 40 eur celý apartmán pre dvoch, ktorý bol väčší než vtedajsi nás byt ☺️