Budapešť - miesta na návštevu, strava

laurinkam
11. mar 2022

Ahojte, chceli by sme ist s manzelom na romantický predlzeny vikend do Budapešti. Poraďte, čo sa vám tam páčilo, nejake kupele, pamiatky + chutné, lacnejšie, kludne aj pouličné stravovanie. Dakujem...

bolarazjedna
11. mar 2022

Určite choďte na hrad, dá sa tam ist pozemnou lanovkou, hneď vedľa je Rybárska bašta - krásny výhľad na všetky mosty a budovu Parlamentu - odporúčam aj večer, keď je krásne vysvietene všetko ☺️ mňa tam manžel požiadal o ruku, a je to miesto toho hodné, keď ide o romantiku ☺️ potom je tam Városliget - krásny veľký park, je tam aj múzeum, myslím ze Poľnohospodársky. Potom Hősök tere - Namestie hrdinov, tam mate rovno múzeum umení. Potom Szent István Bazilika - Bazilika Svätého Štefana, to určite choďte pozrieť. Aj v Parlamente je krásna prehliadka asi hodinová, aj v cudzom jazyku. Toto všetko je v centre, Metrom sa dá ľahko cestovať všade. Synagóga je tiež krásna. Ak máte radi zvieratká, tak pozrite Tropicarium, sle to je v odľahlej časti mesta.
V kúpeľoch som nebola, asi Széchenyi fürdő je najznámejšia, ale je tam toho veľa. Kde nám chutilo - Vakvarjú étterem, na ulici Paulay Ede, je to taka restika na úrovni, my sme mali ubytovanie v hotely na tej istej ulici, takže sme len prešli cez cestu a boli tam. Názov hotela si nepamätám, ale pred 3rokmi sme mali na 1 noc za 40 eur celý apartmán pre dvoch, ktorý bol väčší než vtedajsi nás byt ☺️

ctahka
11. mar 2022

@laurinkam ja poradím kam na raňajky-artizan bakery... také osie hniezda a pečivo som nejedla dlhú dobu, dá sa kúpiť aj kávička...ozaj luxusné raňajky,a chleba sme si potom aj domov kúpili 😁

laurinkam
autor
11. mar 2022

@bolarazjedna dakujem pekne za obsirnu odpoved. Nieco som poznala, ale vela veci nie. Ten parlament stoji za to aj z vnutra? Z vonka je uzasny... A dobry napad ist na hrad aj vecer, dakujem...

laurinkam
autor
11. mar 2022

@ctahka mnam, dakujem, pozriem si to 🙂

beata110
11. mar 2022

@laurinkam odporucam citadelu odtial je krasny vyhlad na celu budapest

bolarazjedna
11. mar 2022

@laurinkam podľa mňa áno, stojí za to. Inak robia aj obhliadku vyletnou loďou, asi 1,5hodinove, síce neviem ako teraz v zime... To ide z prístavu na strane ako je parlament a tiež v rôznych jazykoch počúvaš počas cesty info o tých významných historických budovách, čo sa nachádzajú popri Dunaji. Ide to myslím po Margitin ostrov, inak tiež veľmi pekný, je tam veľa zelene, vhodné na prechádzku.

laurinkam
autor
11. mar 2022

@bolarazjedna dakujem 🙂