Zvláštne správanie 10-mesačného dievčatka

7. sep 2024

Dobrý deň , dcéra narodená v termíne,bez komplikácií sa mi javí od začiatku v určitých veciach iná ako rovesníci. Radosť prejavuje kŕčovito, napružením celého tela. V poslednej dobe, keď sedí točí sa na zadku okolo svojej osi. V poslednej dobe keď nie je po nej, bije nás po tvári. Na meno reaguje, stvornozkuje ale ešte nechodí. Blaboce len pár slabík, neviem či by nemala viac, čo má však znepokojuje je jej prejav radosti a ta agresia....neviem ako to mám riešiť.
Ďakujem

bejbypd
7. sep 2024

Ahoj . Si sledovatel ,každá mama je sledovatel všetkého,čo jej príde ,že vybočuje z normy..ani jedno moje dieťa z troch nemalo nikdy prejavy agresie ,moji synovci všetci traja od takých batoliat ,vyrástli z toho. .v desiatich mesiacoch nemusí vôbec nič povedať ,blabotanie je absolútne v poriadku ..keby sa mám riadiť len na svojich deťoch ,každé absolútne iné ,vo všetkom .kedy začali chodiť,stvornozkovat ,rozprávať ..nestresuj sa 10 mesiacov nie je úplne vek určovať čo všetko je v poriadku a čo absolútne nie je v poriadku ..prvé dieťa chodilo v 10 mesiacoch ,druhé v jedenástich a tretie v 15 tich ..všetky sú absolútne v poriadku ..užívaj si dieťatko ,máj trpezlivosť ,vysvetluj a počkaj za mesiac to bude zase inak..

svetlonos
7. sep 2024

"Ma 10 mesiacov a ešte nechodí" 😁 hod sa do kludu! Opytaj sa dr na tu kŕčovito radosť. Že vás bije - no to bude aj povahou. Náš prvý zlatíčko, druhy tiez slniečko ale akonáhle si vedel sadnut a nebolo po jeho, hodil sa dozadu kludne o zem! Povaha!
Máš uplne normalne dieťa, len tie kŕče daj drcskontrolovat.