Zúrivý a jedovitý ročný syn

zuzkamacken
7. máj 2014

chcem sa opytat, ci je v poriadku, ze moj rocny syn sa takmer stale rozculuje, place, krici az skreci, jeduje sa? od malicka je nepokojny, v kociku sa nechcel vozit, vyzadoval neustalu pozornost.. ale posledne dni je to na nevydrzanie. cely den sa krutim len okolo neho, nemozem nic spravit..vsade chce byt, vsetko vidiet.. ok. deti su zvedave, ale musi pri tom skriekat, plakat, zatinat paste a jedovat sa?? podotykam SKORO STALE, od rana v jednom kuse.. spanok v noci je velmi nepokojny, toci, kruti sa, hadze.. place zo sna. mate skusenosti? dakujem

danulicek
7. máj 2014

@zuzkamacken moj syn je od narodenia velmi akcny, hlucny a vsetko okolo toho. ale vzdy to bolo v ramci moznosti fajn. ale v poslednych dnoch je to extrem a normalne sa rano tesim uz na vecer, ked bude spat. fakt ho nespoznavam. vidim na nom, ze sam sebe vadi, nic ho nebavi, nikde nevydrzi. a hlavne, ziape a ziape. hneva sa, vrieska, nervaci... a aj vonku, co on zboznuje byt vonku. toto uz par dni vkuse a zrovna dnes som mu nasla dalsie dve stolicky ciastocne prerezane. takze mozno aj u vas to budu prave tie nestastne zuby.

zuzkamacken
autor
7. máj 2014

@danulicek a kolkoze ma mesiacov ten tvoj? ja uz miestami neviem ci netreba psychologa.. lebo neviem ci to mozem na zuby zvalovat.. :(

lucysl
7. máj 2014

ja mam doma tiez nervaka a este k tomu je neskutocne zavisly na mne, nemozem od neho niikam ist, obcas ozaj na zblaznenie.....teraz ma 20 mesiacov a snad len posledne 2 mesiace je to lepsie, doteraz to bolo podobne ako u vas, nejak sa sam skludnil, mozno je to aj zubkami, ze uz ma vsetky von a uz nam chybaju len zadne stolicky 🙂 A je to lepsie aj v tom, ze ho zaujali rozpravky, takze si nieco porobim kym pozera. Myslim, ze psychologa netreba, musite to podla mna iba preckat..... v noci este tiez nespi dobre, budi sa a musi mi drzat ruky co je dost na nervy uz, ale aspon neplace a netreba ho nosit a tak....asi som ti velmi nepomohla, ale tak taka je moja skusenost...

zuzkamacken
autor
7. máj 2014

@lucysl pomohla, neboj. pocuj, a fakt sa jedoval aj on niektore dni skoro vkuse??? lebo mne to uz pride chore, ani tak ani onak, ani z voza ani na voz.. skreci za vsetko. ked chcem nieco upratat ci tak podobne len mi hladi na ruky co mam a hned je zle ked mu to nedam.. proste psycho! iba vonku ked vidi cudzie osoby je klud. to mi nikto neveri co je v nom...

kuwait
7. máj 2014

asi to budu zubky,malicke deti placu a taketo vacsie tu bolest z rastu zubkou prejavuju zvysenou citlivostou,ved si rozpamataj ako si sa ty citila ked ti rastli zuby mudrosti,to nebolo tak davno,tiez ti nebolo vsetko jedno a pocit to nebol prijemny,take male dietatko tie pocity vyjadruje tak ze sa chova ako maly cert

lucysl
7. máj 2014

@zuzkamacken v kociku ako tak obsedel v klude, vybrat som ho nemohla, lebo ked som mu nieco nedovolila vrestal, ze som sa hanbilaaaaa 🙂)) vo vnutri som musela byt stale s nim, nevedel sa sam zahrat, toto je take blbe obdobie, naozaj len preckat, ako ste na tom so zubkami?
Verim ti, ze mas toho dost, ale naozaj bude lepsie, ja az teraz vidim, ze aj veci, ktore som mu od toho roka zakazovala robit a hneval sa, ze teraz uz chape a je zvyknuty co nesmie....nie vo vsetkom samozrejme.
Skus sa vyvarovat vlastnej nervozite z neho, je to velmi tazke, viem to, ale ked budete kricat a nervacit obaja, nikam to nepovedie..stale bud dosledna a nepovol v tom, co nesmie, nech sa hneva, neskor to ocenis 🙂

danulicek
7. máj 2014

@zuzkamacken moj syn na rok. a teda ludia byvaju v soku, aky je akcny, ale v dobrom zmysle. no cca od 5.mesiaca ma pravidelne dost hlupe obdobia, ked je neskutocne zly a protivny. a potom vzdy vyjde zub. a teraz akurat tie stolicky, takze sodoma gomora.

ivetoy
7. máj 2014

povedz to pediatricke co ti povie...urcite to urob...

evenit
7. máj 2014

@zuzkamacken akoby som o svojej dcerke citala, vsetko, co pises na nu sedi. Ma 15 mes. a tiez je totalny nervak, velmi placliva, este sa aj polozi na zem a bucha si hlavu ked jej nieco nechceme dovolit, vzdy ju rychlo niekam bezpecne odnesiem aby si nemohla ublizit....zachvaty hnevu ma pravidelne, uz len z toho, ze nechce aby som jej dala pit, umyla ruky alebo ju prebalila, a ked sme von,aj tam sa rada ukaze ako vie kricat a jedovat sa. Tiez som uz parkrat bola zufala a rozmyslala nad detskou psychologickou, ale ked som tento problem nedavno opisala jej detskemu neurologovi a cakala od neho nejaku radu, len ma odbil, ze to je taky vek a povaha, a ze sa takto snazi ziskat nad nami rodicmi prevahu, zistuje kde su jej hranice, a ze jej nemame ustupovat....myslim, ze sa mu to lahko hovori, ked nema take dieta doma, lebo kto to nezazil, tak nepochopi.....

kozicka
8. máj 2014

Mne deti nervacia ked su hladne alebo unavene. Ked ma v noci nepokojny spanok, asi sa dost nevyspi a preto byva cez den taky. Skus najprv vyriesit preco ma nepokojny spanok. Ak su to zubky, neskusala si gel na zubky? To zvykne deti ukludnit.

sheila72
8. máj 2014

My máme presne to isté doma, pýtala som sa dr a vraj je to normálne. Naša by bola najradšej od rána do večeravvonku, naháňa psy, deti, keď niečo neni podľa nej tak bačí. A v noci sa zobudí min.5-8x, ale to už od narodenia, takže zubom to veľmi nepripisujem. V kočári tiež byť nechce, radšej si výšlape kopec aj schody a prosím pekne sama, lebo za ruku ju nikto držať nesmie:D zrejme treba len vydržať, aj tak s tým nič nenarobíme a trochu aj závidím mamičkám, keď vidím ako babo pekne v kočíku tichúčko sedká, max.papá rožtek. Naša by sa už 3x hodila o zem že sedieť nebude :D

mylove321
8. máj 2014

omg ty musis mat nervy z ocele.
alebo chod ku psychologovi nech ti poradi. ono to vyzeraju aj smiesne tie rady, lebo su to take malickosti a ono to dokaze zmenit vela aj ked by si necakala ze na velky problem existuje ,,mala'' rada

mylove321
8. máj 2014

alebo!!! k zubarovi :D

silviaaa21
8. máj 2014

My to isté. Tiež je hrozne akčný a keď nie je po jeho, tak je zle. Tiež pri ňom nič neurobím. A teraz sa ešte začal báť, keď je pri cudzích ľuďoch. Reve ako o dušu. Normálne nechápem, doma je ako čert, ničoho sa nebojí a vonku sa tvári akokeby bol totálny bojko.

petinapetina
15. sep 2015

@zuzkamacken ako ste to zvládli? Vidím, že už je to rok a niečo čo si sem písala, ale náš malý je uuuuplne, ale uuuplne taký istý ako opisuješ ty a tiež začínam byť z toho dosť mimo a rozmýšlam čo s ním, zubky máme okrem posledných 4 všetky, tak tým to asi nebude. Má 17 mesiacov, inak je super, vysmiaty, živý, ale ta jedovitosť za všetkým a pre všetko čoho sa len dotknem, že on to chce je hrozná, v kočíku nechce byť, mimo kočíka nevie ísť, za ruku nepojde, iba sám a rovno pod auta...už ani von s ním neviem poriadne ísť, čo sa stále pre niečo jeduje :(. Všade chce byť, všetko vidieť a hlavne všetko si zobrať do ručičky, ovládač uvidí zle je, telefon vidí, zle je o notebooku ani nehovorím, nôž, pohár, kvapky do nosa, proste všetko. Už sa jeduje aj na moju zubnú kefku, pritom má svoju...proste kvôli každej veci ktorej sa len dotkneme a to je potom cirkus na niekoľko minúť. Snažím sa odpútať ho niečím iným, rozprávať sa s ním, aj mu na prdel sem tam dám a nič...jeduje, jeduje a jeduje sa . Tak by ma zaujímalo, ako ste to zvládli vy :D

zuzkamacken
autor
15. sep 2015

@petinapetina no zvladli.. 🙂 aj ked tazko pretazko, aj teraz je to "o hubu".. a ked mal rok a pol este aj brat mu pribudol! a mame to vlastne stale, teraz zas nechce nic pozicat, maleho sace, zhadzuje.. no proste o nervy, niekedy si myslim, ze jedine na psychiatrii mozem skoncit!! a potom pridu kludnejsie dni kedy nacerpam silu a stale dokola.. to su asi take typy ci co ja viem.. len sa jedovat! neviem co sa s tym da robit.. vraj dieta ma vela od rodicov.. ja som nervak, aj ked som bola mala som bola.. tak sa mi to asi vracia 🙂

andrealucenec
27. sep 2015

MôJ 14 mesačny syn je síce nervavy, a je z neho tak isto všade, neexistuje prekážka pre neho a hlavne zákaz ako píšete ovladačky, mobili....... ale skô rma hnevá, že nás bije všetkych okolo a ked sa hneváme, tak ešte to zdupľuje...aj ked niekto pride, tak mu capne preventívne, skôr v tom vidím istu formu komunikácie, a ešte aj kričí....neviem, už som mu aj vrátila, ale to nemá význam, lebo by sme sa cely den len capkali, verím, že ked bude o niečo vačši, tak mu hádam dohovorím...dneska mi tresol drevenou puškou po noháh a ked som sa hnevala, tak som dostala aj po hlave 😕 ...hnevá ma to, ale neviem čo robiť... ☹ 🙂

timea7
27. sep 2015

@andrealucenec prečo si mu dovolila aby ťa udrel ešte aj druhý krát? Po prvom raze si mu mala drevenú pušku zobrať a dať mu veľmi dôrazne najavo, že to sa nerobí, že ťa to bolí. Inak prečo má ako hrčku drevenú pušku? Na čo je ročnému dieťaťu ako hračka napodobenina zbrane? Na čo je vlastne akémukoľvek dieťaťu takáto hračka? Veď sú tisíce zaujímavých vecí, ktoré môže skúmať, tisíce zaujímavých hračiek, s ktorými sa dá objavovať svet. Ako sa môže ročné dieťa hrať s drevenou puškou? Daj mu k dispozícii iné hračky, nauč ho, ako sa s nimi hrá.

andrealucenec
28. sep 2015

Samozrejme že človek reaguje hned, či uz imituje plac, nahnevanie atd.nie je to take jednoduche ako natukat navod na klavesnici ako sa starat o dieta. ...Ma k dispozicii plno inych hračiek, drevena replika patri starsiemu bratovi, ktoru si doniesol z Rumunska.... zobral mu ju z izby....nie je to jeho hračka... nebudem sa tu obhajovat....mam este dve starsie deti, na ktore mi ucitelka v skole povedala....bodaj by vsetky deti boli ako vaše....