Zúfalé pokusy o odplienkovanie 3 ročného

svetlana0
29. okt 2019

Zdravim vsetkych. Prosim vas mali ste alebo mate doma dieta,u ktoreho je problem s odplienkovanim? Nas mal 22.8. - 3 roky. Teraz ma nastupit do skolky. Uz 6 mes.sa snazime ho oducit od plienok...uz sme totalne zufali. Vyskusali sme vsetko. S cikanim to relativne ide,ale kakanie nejde vobec. Pred tyzdnom sme sa znova vratili na plienky. Davame pantsky. Spociatku chodil na nocnik cikat,stiahol panstky a bolo fajn. Kaka iba do plienky....uz nevieme co mame urobit. Vyskusali sme aj odmeny aj tresty vsetko...uz sme v koncoch. Uvazujeme o psychologovi. Dakujem. Ak by ste mali niekoho kto sa aktivne venuje oducaniu od plienok aj za poplatok,prosim o kontakt

veronikaszabova
29. okt 2019

@svetlana0 najvacsia chyba - vratit sa k plienkam :(

dizajnerka
29. okt 2019

Podla mna, jedine byt striktny a nedat plienku uz. Alebo potom len cakat, kym sa sam rozhodne, to som zvolila viac menej ja, lebo tiez to proste u nas neslo. A dopadlo to tak, ze zacal chodit na wc cikat az zaciatkom 4r, v skolke chodil asi od 3,5r, ale doma to odmietal. No a kakanie sme este tiez neporiesili, v skolke nekaka a doma len do plienky.

fiafia
29. okt 2019

Už by som sa k plienkam nevrátila. No zase pozor na veľký "nátlak" mala mi tak prestala kakať a zadržiavala. Všetko chce čas nechať to na dieťa. Tiež sa nám nedarilo ako by som chcela,nástup do škôlky sa blížil. Povedala som si, kašlem na to uplny light a potom sa zadarilo samé od seba 🙌

sapetka
29. okt 2019

Urcite ziadne tresty! A normalne slipy mu dat a ziadnu plienku. Hm , podla vsetkeho ste nezvolili spravnu techniku na oducanie

janisa31
29. okt 2019

@svetlana0 ja by som tiež nedala plienku, ako napíšem to hnusne, ale radšej ho nechaj nech sa pokadí do gatí, ale plienky v žiadnom prípade nevrátiť...

kika831
29. okt 2019

@svetlana0 asi vam neporadim- mame totiz podobny problem. Syn bude mat 3 roky v januari. Cika bez problemov do zachoda, ale ked pride na kakanie- musim mu dat plienku. Uz sme skusali mu ju proste nedat, ale nekakal 3 dni a plakal ze ho boli brusko a to urcite nechcem. Takze sme ma ´mrtvom bode ´. Podla mna, musi na to dieta dozriet. Rozpravala som sa uz s vela ludmi, dokonca aj poznam rodicov, co mali to iste a zrazu v 4 rokoch chlapec uz plienku nechcel a zacal chodit na wc. Osobne si myslim, ze to chce cas.

adika51
29. okt 2019

susedkyna malá, super inteligentné, múdre dieťa, už chodila do škôlky a do 5 rokov kakala len do plienky, skrátka niesla si to domov. môj malý nastúpil v septembri do škôlky, dovtedy bežal stále po plienku, keď mu trebalo kakat, ale keď sa vykákal, tak skákal a fnukal, lebo mu to pri riti vadilo. tak som mu stále hovorila, že "to nič, aj mamka a ocko kakaju do záchoda" a brala ho so sebou a ukázala ako splachujem. jasne, ze prišli sme do škôlky a on od stresu, že chce plienku, tak som ho nekompromisne zobrala na záchod a povedala, že plienku nemame a musí sa vykakat do záchoda. hovienko sme pomenovali Popo a pekne sa s ním rozlúčili pri splachovani. dnes nemá problém si cupnut vonku a vykakat sa. v škôlke boli upozornení, že kaka len do plienky, a riaditeľka mi rovno povedala, že oni mu ju nedajú a naučia ho. ale, tak ako kamoškyna malá, mnoho detí má problém s tým, čo z nich vychádza, takže trest v žiadnom prípade ani odmena, ale skôr hravou formou... ale je pravda, že tyzden pred nástupom sme boli u nasich na dovolenke a snažil sa zdržiavať a stále reval, zdržiaval a nešlo to. dala som mu glycerínovi cipok a potom už nezadrzi. tak kakal po celom dvore a stále som hovorila, že "to nič, nič sa nedeje".

larisalarisa
29. okt 2019

My sme mali tiež problém. Malý nexcel byť bez plienky. Necikal nikam inam, len plienka. Mali sme už veľkú obavu , čo bude. Nastúpil do škôlky ako trojročný. S plienkou. A nič. Plienka bola vždy. Až prišiel koniec školského roka.....mal tri roky a štyri mesiace.....plienku dal dolu....povedal, že on je veľký chlapec....a odvtedy je bez plienky....dokonca aj v noci je od začiatku bez plienky. Takže potvrdilo sa mi to, že každé dieťa je iné, všetky sú úplne rozdielne. Nechajte to na neho, samozrejme motivujte a tak, ale zbytočne by som to nehrotila. Viem , čo prežívate, my sme boli už veľmi veľmi znepokojení, teraz spätne už viem , že nebolo treba tak sa suzovat

jullliana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkadp
29. okt 2019

Moj starsi mal presne 3 ked nastupil do skolky.... Cikal sam... Ale aj to mu sem tam uslo.... A o obednajsom spanku ani nehovorim.... Od 2 rokov sme bojovali s chronickou zapchou, upozornovala som na to riaditelku, ze ma trosku problem, ze mu davam lieky, ktore mozu sposobit to, ze nedobehne na wc... Aj sa to stavalo.... Zo zaciatku bola neprijemna, ze to takto nemoze, ze nie je pripraveny na skolku a podobne. Tak som sa na tie lieky vykaslala a dufala som, ze to nejako prejde.... A preslo.... Maly zacal pekne sam cikat aj kakat v skolke. Nechcelo sa mi ani tomu verit.... Nakoniec za mnou o 3 mesiace prisla riaditelka, ze ako som to vtedy poriesila, ze s vnuckou maju taky problem s kakanim.... Akoze tym chcem len povedat, ze skolku nerieste. Urcite vsak uz nedavajte plienky. V skolke ich pred jedlom posielaju na wc, umyt ruky.... Pred spanim... Pred tym ako idu von... Ako uvidi deticky, mozno mu to pomoze....Ja si myslim, ze mojmu malemu hlavne to pomohlo.... 😀

svetlana0
autor
29. okt 2019

No k plienke poviem tolko ze sme sa k nej vratili a to z jedneho jedineho dovodu - kakanie. Prosto to on nevie...takze rady typu ze nedavat uz plienky je hlupost. 6 mesiacov mi stacilo hovna upratovat a stale ho sprchovat a prezliekat...takze urcite pri plienke ostaneme....a niekto tu pisal ze bola nespravna technika oducania....tak aka je ta spravna technika? Kedze my sme robili vsetky techniky postupne a maly to ma uplne na haku....6 mesiacov je dost dlja doba a kedze to nejde stale tak ro je jedno ci ma ci nema plienku...do skolky ma nastupit 4.11. Dovtedy sa urcite nic nezmeni...tam pojde bez plienky ale nevidim to ruzovo. Dakujem za reakcie a vase skusenosti..vidim ze aj ini maju podobne problemy...

svetlana0
autor
29. okt 2019

@larisalarisa dakujem za prispevok...nehrotime to uz. Pol roka nam stacilo....sme spat na plienke a uz len cakat

renatka100
29. okt 2019

@svetlana0 moja dcera nechcela na cikanie plienku od 1,5 roka, kakala vsak vyhradne iba do plienky a to stylom ze si ju orisla sama zobrat. Inac nie a mohla som sa aj na hlavu postavit. V skolke zo dna na den po polroku prisla a vykakala sa do zachodu bez dosky akoby to robila kazdy den a a nikdy plienku uz nechcela. Mala 4 roky! Pockaj kym pojde do skolky, deti ho to urcite naucia - a nedavaj plienku - radsje ho treba sledovat a ked bude chciet tak hned mu ju ponuknut aby vedel ze to je volne dostupne a mozno ho to omrzi - v kazdom pripade skolka mu pomoze tam kakaju vsetci naraz a urcite sa vude chciet aj on blysnut na zacchode - drzim palce.

leonka10
29. okt 2019

Moj maly mal teraz 3roky. Żiaden natlak som na ňho nerobila a na čo 😂😂 od aprila sme s odučanim začali a v lete uz mu to islo super. Aj ked kakal len na travnik 🙈🙈 v septembri bol chory a dva tyzdne sme boli zas plienkovaný, kedze sa nevycikal bez plienky ani nekakal. Zas krok späť 😦
a uz je to super. Aj cez noc a poobede ma suchu plienku na spanok...
dieťa musi dozrieť 😉

julianadrx
29. okt 2019

Moja dcéra sa odučila veľmi rýchlo od plienky, mala 16 mesiacov a robila všetko do wc, syn má 20 mesiacov a už vyše mesiaca je úplne (len v noci) bez plienky.... no k veci, sestrin syn mal presne taký istý problém ako vy, mal vyše 3 rokov a kakal len do plienky, keď mu 2 či 3 dni nedala plienku tak vydržal no plakal od bolesti brucha tak ju to prinútilo dať mu ju... začala k nám chodiť častejšie a keď videl, že moja dcéra kaká do šerblíka alebo vonku do trávy, z ničoho nič sa rozhodol, že to vyskúša a vyšlo to, ... nemáte v rodine alebo v okolí kamarátku s dieťatkom v jeho veku? Prípadne mu vysvetli, že plienky už nemáte a obchody sú zavreté, aby šiel skúsiť na toaletu, ... inak bude mať okakanú, smradľavú riťku :-P držím palce, niekedy sa zázrak stane zo dňa na deň

adrika222
29. okt 2019

Ani moja dcera nechce kakat ani cikat do nocnika. V novembri bude mat 3roki a skušali sme cele leto a akurat mi stoho prechladla. A najmladšia čo mala teras 1rok tasa mi vicikala aj už vikakala do nočnika som prekvapena že mladšia skour sa vicika ako staršia.

svetlana0
autor
30. okt 2019

@julianadrx my sme uz zase plienku zrusili cez den
..on nieze to chce iba do plienky kakat...on kaka aj do slipov....cize u nas je jedno ci ma ci nema plienku...kaka do gati...v tom je problem..ale velmi pekne dakujem..ano mame tu na ulici susedov chlapcov,ked je s nimi opakuje ze aj vonku cika ale kakat nie

svetlana0
autor
30. okt 2019

@renatka100 dakujem. Kedze ma 4.11.nastupit do skolky dnes som mu uz plienku nedala. Vysledok? 2x sa pokakal do slipov.....co uz...snad v skolke nieco pochyti