Zúbky a nočník

anjika42
6. máj 2017

Môj malý chlapec - rok a pol a dva týždne si väčšinou nechce dať umyť zuby - ale pozor, keď mi moja mama chodila po operácii vypomáhať, tak u nej si zuby umýval - konkrétne obhrýzal zubnú kefku, aspoň niečo, u mňa ani to nechce. Vo februári sme boli u zubárky, tá povedala takú srandovnú vec, že mám si kúpiť maličkú kefku a umývať mu každý zúbok zvlásť - ja som rada, keď vôbec otvorí ústa. Aj si pred ním umývam zuby, pozerá, páči sa mu to, aj keď umývam zuby plyšovému psíkovi, ale akonáhle vezmem do ruky jeho kefku, tak nie a nie. A takisto nechce sedieť na šerblíku, buď utečie, alebo sa hodí o zem, minule aj zubnú kefku zahodil. Iné deti nemajú plienku už od roka, dokonca aj skôr...

pribinak
6. máj 2017

My sme velka rodina, ale nepoznam ziadne dieta, ktore nema plienku od roka, dokonca skor

sykorkauhliarka
6. máj 2017

v dnesnej dobe je velmi malo deticiek tak skoro odplienkovanych....a nasa tiez si nechce davat zuby umyvat ale spacifikujeme a nasilu umyvame proti jej voli ....lebo ich mava spinave dost

anjika42
autor
6. máj 2017

Aj ja proti jeho vôli, len mi je nepríjemné, že pri tom vrieska a bojím sa, aby som mu neublížila, napríklad sa mykne a poraním ho vtedy na ďasienku atď....

anjika42
autor
6. máj 2017

Pribinák, som čítala nejaké články, že pred 30mi a viac rokmi deti chodievali na nočník už od roka...

sykorkauhliarka
6. máj 2017

aj ja som si myslela ze neschopne zeny nevedia odplienkovat...ale ani ja tu moju neviem....v odbornej literature vsade pisu ze si to deti uvedomia az ako dva a pol rocne....inac ide o bkm...bezplienkovu komunikacnu metodu

pribinak
6. máj 2017

@anjika42 jaaaj, pred 30timi rokmi deti nemali pampersy, to bolo uplne nieco ine
Dnes su aj látkové plienky ine ako pred 30timi rokmi

siska53
6. máj 2017

@anjika42 na nocnik nemusi byt edte zrely. Daj mu cas.. Mozno skor v lete,vonku na stojaka to pojde a chyti sa.

Zubky? No..mala som taku makku kefku na prst a podstate len masirovala akoby dasienka a tie 2-3zuby,co v tom roku a pol mali.
Tiez neboli nadseni vzdy a mladsie aj teraz vymysla s umyvanim a to ma vselico uz aj napozerane a vzhladom na.vek tomu aj rozumie.

Hlavne skusaj a on si zvykne,ja som skoro rok bojovala o to,aby si maly umyval ruky po wc ci prichode domov.. Bud usiel a jedoval sa alebo akoze haha sranda. Vzdy som ho nekompromisne doviedla k umyvadlu so strucnym vysvetlenim preco. Bol sice o cca rok starsi od tvojho..
Teraz sice opat na umyvanie este treba obcas dohliadnut,lebo vsak ma naponahlo,tak to aj odflakne,ale ked to zistim,tak ide spat do kupelne.

Fakt len vytrvat a byt trpezlivy.