Zmysly mesačného bábätka

2. nov 2024

Ahojte, moje bábätko má mesiac a 6 dní, narodil sa v 38tt s 2490g - všetko v poriadku, len sa trápime s prdíkmi a bruškom. Snažím sa jeho zmysly čo najviac zamestnávať. Ukazujem mu hračky, hrkalky, zvuky a pod, mám však pocit že vôbec na to svojím pohľadom nereaguje...na hracej podložke byť nechce. Páči sa mu na brušku, a už tam vidím náznaky zdvíhania hlavičky. Troška ma však znervózňuje že nereaguje svojim pohľadom na nás ani na hračky, či zvuky.

Kedy ste postrehli že Vaše bábätka začali na vás reagovať ?

Ďakujem.

pribinak
2. nov 2024

Máš 5 týždňové dieťa ….taketo dieťa ešte nedokáže fixovať pohľad takze kľud

autor
2. nov 2024

@pribinak ďakujem 🍀

januska12323
2. nov 2024

Taký mini človek ešte nepotrebuje žiadne hračky len milujúcu náruč, čistú plienku a mlieko.

tanuuulka
2. nov 2024

Na 3mesacnej poradni dr kontroluje, ci sleduje pohyb hracky. Ocny kontakt a usmev v idealnom pripade odsledujes po 6t, ale vacsinou az okolo 2 mesiacov.

nikoleta999
2. nov 2024

V tomto mesiaci mi lekári povedali, že môjho syna čaká náročná operácia a za tým hneď dodali, že s operáciou musíme počkať, pretože tak malé dieťa, si sotva uvedomuje, že je mimo maternice 🙈

evcagabi
2. nov 2024

Mna zacala tak ze naozaj vnimat cca v 8t. Ked mala mesiac ziadne hracky ju nezaujimali, len kontrastne . Dnes na 2m2t a uz je to uplne ine. Udrzuje ocny kontakt, smeje sa, pocuva ked sa s nou rozoravam, dzavoce si, vyplazuje mi jazyk a ked ho vyplazim spat tak to opakuje. Ked mala 5t tiez nechcela byt velmi na brusku, teraz si to doslova pyta

lucia13022023
2. nov 2024

Moje dieťa začalo v dvoch mesiacoch vnímať. Začal sa otáčať, držať hračky v ruke a vtedy som mu kúpila kontrastnu hraciu podložku a na nej sa mu páčilo najviac. Dovtedy len lezal a spal.

evcagabi
2. nov 2024

@lucia13022023 aku si mala hraciu podlozku, prosim? Ja mam nekontrastnu a som z nej paf asi len ja

lucia13022023
2. nov 2024

@evcagabi túto. Bola super.

kitycat
2. nov 2024

Takemuto babatku staci mlieko, cista plienka a spanok. Zahras a s tvojimi prstami, vypocuje tvoj hlas

janetinka27
2. nov 2024

Ahoj,este je malicky. To vsetko len pride

evcagabi
2. nov 2024

@lucia13022023 super, dakujem 🙂 chcela som mat vsetko little dutch lebo sa mi to strasne paci a teraz sa s tym budem asi hrat ja 😅

lucia13022023
2. nov 2024

@evcagabi my máme veľa hraciek od nich a sú super ale keď je dieťa troska staršie 🤣

evcagabi
2. nov 2024

@lucia13022023 tak dufam, ze casom ju to zaujme 🙂😅

autor
2. nov 2024

Ďakujem Vám ☺️ inak ako to majú takéto malé bábätká so spánkom ? Náš malý spí cez deň možno 4x po Max 30 min, v noci to je s ním veľmi ťažké....zaspí možno raz na dve hodinky. Trápi ho dosť bruško a prdíky. Zmení sa to ? Alebo má zmysel teraz riešiť nejaký režim ?

januela29
2. nov 2024

@autorka Určite sa to zmení... len to chce čas... ak ho trápia koliky tak mu bruško masíruj PUPÍKOM aj niekoľko krát za deň, nám to poradila pediatrička a odporučila aj espumisan L, biogaiu... niekedy dieťatku býva zle aj z vitamínu D... neviem aký dávaš my sme dávali Devitko ale vôbec nám nespala a tak sme prešli na Jamieson a hneď to bolo lepšie... ale to sme na to prišli s pediatrickou ze je to z vitamínu lebo kázala nám to odsledovat ze ako a bude správať keď vitamin D nedostane a keď vitamin D dostane... keď sme jej ho dali tak nespala skoro vôbec a keď sme jej ho nedali tak úplne inak sa správala a aj normálne spinkala...

taktotedanie
2. nov 2024

Prilis male dieta, si premotivovana uzivaj si materstvo a staraj sa skor o spokojne brusko babatka ako ho totalne prestimulovat vsetkym, nic mu neujde

skatloka
6. nov 2024

Ahoj, ja mam 6 tyzdnovu a na bolesti bruska zo zastavenych vetrov nam najviac pomaha masaz bruska s mastou Pupik, cvicenie nozickami, drzanie v pozicii na tigrika a vyhrevny vankus, vyskusaj ☺️ ked neprechadza davame kvapky Sab simplex (podobne Espumisanu L)… a co sa tyka aktivit, davam ju na hraciu podlozku, ale zatial sa len obzera dookola, zaujmu ju len kontrastne obrazky 🙂