Ahojte. Rozhodla som sa osloviť vás, možno ste niektorá mali podobné situácie ako su momentálne u nás. Máme 17-mes. synčeka. Od narodenia bol dosť náročný (reflux, koliky, veľké problémy so spaním až do 10 mes., teraz je to už ako tak + znižený svalový tonus, cvičili sme do 15 mes.). Zhruba posledný mesiac, možno aj dlhšie je veľmi čudný. Nedokáže sa ničím zabaviť, vie sa hrať len vtedy, ak som s nim v izbe (buď sa hrám s ním alebo si robím niečo iné). Kedysi štvortnožkoval po celom byte, hral sa s loptou, autíckami, skladačkami, pohárikmi. Vždy si niečo našiel a vedel sa zabaviť aj sám (samozrejme nie na cely den, vzdy po urcitom case som mu venovala pozornost. Ale vedela som si takto popri nom co to porobit). Teraz nie. Aj ked sa začne hrať, akonáhle odídem z izby, bedákajúco ide za mnou. Idem len na wc, taktiež cupitá za mnou s nárekom. Absolútne si nevsíma hračky, ktoré ma v poliaciach, na ktoré dočiahne, alebo v boxoch. A v posledných dňoch sa neskutocne pýta na ruky, stále. Zo začiatku som to pripisovala zubkom (cakáme na prvé ocne zuby, kedy vykuknú), ale teraz sa mi zdá, že to už trvá veľmi dlho. Neviem, čím to môže byť, takýto veľký zvrat, ale mám obavy, či nemôže ísť o nejakú poruchu.
Este doplním, že dieťa este samo nechodí, spraví sám už aj vyše 10 krokov, ale pustiť sa sám súvisle chodiť sa ešte neodvážil. Takže neviem, či to môže s tým súvisieť.
Stretli ste sa niekto s podobným správaním?
Ďakujem
Moja bude mať tri roky a sama sa nikdy nezahrala ani minútu,nikdy.Ale nikdy ma ani nenapadlo,že by mala nejakú poruchu,
toto akoby bolo o nasej starsej dcere...na wecku som pri nej nebola sama az pokial neisla do skolky 😒 , preslo to az ked uz ozaj bola v skolke.Pri mladsej toto nebolo, ta uz mala starsiu sestru a nebola stale zavesena len na mne....chce to len vydrzat, je to podla mna ale normalne, dieta rastie a meni sa, uvedomuje si okolie a boji sa ostat same....
@norika84 je to len také obdobie, moj malý to tiež mal, trvalo to pár mesiacov, potom to prešlo samé od seba, neboj sa, nejde o žiadnu poruchu, možno ked začne viac behať sám, tak sa viac osmelí a budeš mať čo robiť, aby si za ním stíhala behať ty 😀
ach nehľadajte vždy a všade poruchy.. to nie je osobne na teba, ale na všetky maminy, z vlastnej skúsenosti to radím ... je to vekom.. ked bude mať "-násť" tak budeš na toto bdobie iba spomínať a priať si,aby sa aspoň nachvíľu vrátilo... 😉
@moni244 to uz nikdy lepšie nebude😁😁 ...a este ked začne plieskat puberta.
@kristinkahugo hm, dakujem, vzala si my posledny kusok nadeje ☹ 😀
@moni244 pri druhom som uz realista.😄mat ďalšie by znamenalo basu. 😳😳
dakujem vsetkym za reakcie. aspon viem, ze v tom nie som sama
😄😄😄 vitaj v realite! Moj sa my zákusol do zadku a nespravila som nič. Vkuse , vkuse 24 som k dispozícii.a to mam 8,5 ročnú a syn ma 2,5. Ja sa uz teším do práce ze si od nich oddýchnem.