Zmena spánku 18vmesačného syna

kvikina087
30. dec 2017

Syn ma 18mesiacov, cez den aj v noci spava sam v detskej izbe a doteraz bez problemov. Vzdy sa budil v noci 1x na mlieko.
Teraz sa mi narodil druhy syn... sme tri tyzdne doma z porodnice....
Zrazu starší syn nevie spat. Aj cez den aj v noci. Zaspi v pohode ale asi tak po pol hodine sa vkuse budi, aj po 15min. A stale place, zasa zaspi a zas place.... a tak dookola. Najskor som myslela ze mu nieco je (zubky, brusko...) ale cez den funguje normalne.
Je mi ho moc luto. Neviem ako mu pomoct. Neviem ci to suvisi z druhym babom, vobec nan nereaguje, nezda sa zeby ziarlil. Ale mozno ano, alebo ja neviem.
Prosim radu.

kvikina087
autor
30. dec 2017

A zabudla som ... ze sa budi uplne spotený... a nemame doma take teplo... aj teraz som ho musela dat za mnou do postele aby sa ukludnil, len viem ze kazdu chvilu ho zobudi druhy syn...

katharines
30. dec 2017

Nema nocne mory?

kvikina087
autor
30. dec 2017

@katharines ja neviem, a to by mohlo byt uz aj po 20minutach spanku? A potom celu noc az do rana?

siska53
30. dec 2017

@kvikina087 podla mna je to reakcia na druhe babatko. Aj ked ty mas pocit,ze ho nevnima.potrebuje vela lasky a ubezpecenie,ze ta nestratil,ze si tu stale i pre neho a venujes sa mu,ze je stale pre vas dolezity.

katharines
30. dec 2017

Je to zvlastne. Moze aj takto podvedome reagovat na noveho surodenca. Nebral homeopatika (akekolvek) alebo ty?

kvikina087
autor
30. dec 2017

@siska53
@katharines

Snazim sa, venujem sa mu co to da. Neviem co viac robit.
Homeopatika sme nebrali.

pribinak
30. dec 2017

Podla mna je to prirodzená reakcia na súrodenca - konkurenciu. Nic výnimočne. Časom to prejde. Vela trpezlivosti

siska53
30. dec 2017

@kvikina087 skus s nim teavit aj cas tak,ze cisto vy dvaja. Nas sice neziarlil,ale aspon v case spanku malej a olus este tak,ze postrazili malu a ja som sla s malym sama von.
To chce cas, ak sa mu venujes.

katharines
30. dec 2017

@kvikina087 tak ho skus zapajat pri starostlivosti o babo, ak chodi, napr. Podat plienku a pod. Rozpravaj sa s nim a hovor, ze aj on bol takyto malinky, ak ho budes prebalovat, krmit .... Ked ti pomoze pochval ho, ze mas skveleho pomocnika a ze bracek ho tiez velmi lubi.

lillystranska
31. dec 2017

Nikdy nepochopím ako niektoré matky keď vidím v kocari ešte malé dieťa a ona už vo vysokom štádiu tehotenstva to môže zvládnuť. Nepochopím to. Potom sa nečudujem že každá druhá tu má problém s mužom s dieťaťom zo starostlivosťou so sexom. Príde mi to šialené tak skoro ďalšie dieťa. Bez urážky.

siska53
31. dec 2017

@lillystranska a ako to zvldnu maly dvojiciek? To je veeelmi podobne.
A zvladnu to normalne..nasa suseda mala dve deti s rocnym.rozdielom.. Zvladla to lepsie,ako ked po 5.rokoch mala tretie..lebo to bolo o dost narocnjsie dieta,ako jeho starsi surodenci.. Ti boli pokojni, v klude sz hrali..len ona mala muza debila..ale fakt debila.. Bola som.decko,ale mama mi to neskor vsetko porozpravala..

kvikina087
autor
1. jan 2018

@katharines
@siska53
@pribinak
Tak asi to bude nakoniec nieco ine uz druhy den ma teploty/ horucky... ziadne ine priznaky. Do pusinky si nechce nechat pozriet, aj menej papa... tak pocitam ze to budu zuby, i ked som myslela ze by sme mali mat s nimi chvylu pokoj a teda takuto reakciu sme nikdy nemali, alebo angina... uvidime co bude zajtra, ked tak pojdeme k doktorke.
Ale dak za rady, a popravde trochu mi odlahlo ze to nieje nic psychicke.... myslim ze toto sa lahsie dolieci. 😉

tomakat
6. mar 2018

@kvikina087 prosím Ta,ako ste nakoniec dopadli? Riešim úplne rovnaku situáciu a už som z toho na prášky. Povedz mi prosím,že to bolo zubkami.

kvikina087
autor
6. mar 2018

@tomakat preslo to... mozno zubkami. Neviem. Ale vsetko sme robili nadalej rovnako... a asi za dva tyzdne to preslo samo. ,🙂 tak drzim palce nech aj u vas je voskoro klud.

tomakat
6. mar 2018

@kvikina087 ďakujem. Si mi dodala nádej ☺ Snáď to prejde aj u nás.