Zlé 11 mesačné dieťa

ivett311
10. nov 2016

Mamicky pomoooc. Mam 11 mesacneho je neskutocne zle dieta, cely den place, krici nezastavi sa ani na minutu, spi 2x 25 minut ale to je uz max. Co mam robit, uz nevladzem😞😞😞

hoffmanka
10. nov 2016

@ivett311 fuha a bola si u doktorky? Však to nie je dobre keď tak malinko spí. Nemá nejaké ťažkosti? Treba prísť na príčinu prečo je dieťa také mrzuté

sibalka21
10. nov 2016

Asi ho nieco boli, alebo mu proste nieco je... Treba zajst k lekarovi... A ten spanok.. Ak ti spi v noci dost tak cez den sa muproste nechce.. Aj moj spaval tak malo ked mal dva spanky.... Ked ma teraz jeden spanok tak spi aj dve hodiny

marytesss
10. nov 2016

kojíš ho? lebo toto znie veľmi podobne ako to bolo u môjho bratranca... nakoniec sa zistilo, že to mal z bolestí bruška, lebo mal alergiu na mlieko. :/ utekaj s ním lekárovi

janickacrazy
10. nov 2016

@ivett311 Tak sú aj také deti, moj druhý syn bol taký tiež, ráno vstával o 4, spal 2x za den po 20 minút a inak celý den v pohybe a stále vyžadoval pozornosť, bolo to hrozné, manžel v zahraničí, ja som bola hotová. Zlepšilo sa to u nás až okolo 3 rokov, ked išiel do školky, tam chodil rád a vobec neplakal. Treba s ním veľa chodiť von, aby si pobehal, u nás to fungovalo. Alebo do nejakej herne, ked je zima vonku.

ivett311
autor
10. nov 2016

V noci spi od 8ej do 7ej rano takze asi cez den kvoli tomu nechce. Dovtedy spal pekne 2x 1,5hod..to robi cca tyzden. Uz neviem co s nim. Krasne papa cez den..

aparici
10. nov 2016

@ivett311 mení sa mu režim, budete postupne prechádzať na jeden spánok, toto medziobdobie je take nijake, nam pomáha iba si cez deň na chvíľku ľahnúť, prisaje sa, ukľudni sa, o pár minút opäť vyskočí a s tým že kričí, môj malý tiež, chce komunikovat, rozprávať nevie, tak sa všetkého dožaduje krikom, niekedy mi z neho pisti v ušiach, jediné čo zaberá je neustála pozornosť, v lete sme boli veľa vonku, bolo veľa nových podnetov, teraz sa doma nudí, tak sa hráme takmer celý deň, aj teraz 😉

katka253111
10. nov 2016

Place podla mna preto, lebo nespi... ked je dieta velmi unavene, tak je mrzute a placlive..

belasy_motylik
10. nov 2016

Zlé dieťa??? Ako môže byť ani nie ročné dieť zlé??? Trochu empatie by neuškodilo. Jemu asi je "veľmi dobre" keď celý deň plače. My sme sa s našim dieťaťom preplakali prvé 3 mesiace 22 hodín denne pre zdrav. problémy, v 3 mesiacoch spal 15 minút za 24 hodín. Po 8. mesiaci preplakal väčšinu dňa a v noci sme ho nosili na rukách, hrali sa s ním, zabávali ho a utišovali, spal max. 10 minút, 2 hodiny plaču a dookola. Do 2rokov a 2 mesiacov. Prvú celú prespatú noc sme mali až potom. Ale nikdy by som nevnímala svoje dieťa ako zlé. Akoby to pár mesačné dieťa robilo naschvály svojim rodičom, akoby ich chcelo vedome trápiť. Bože ako to môže niekto vnímať takto u svojho vlastné dieťaťa? Veď ono samé sa trápi a jediný, kto mu môže pomôcť je rodič, tak ako vie tak to dáva najavo. Možno ho niečo bolí, možno ho trápia zúbky, možno sa nudí, ak je v tom niečo zdravotné treba na to prísť, ak niečo iné treba to s láskou a trpezlivosťou prijať. V noci ti krásne spí, cez deň krásne papá, čo by za to mnohé mamičky dali.

mirkaaa80
10. nov 2016

@ivett311 žiadne dieťa nie je zlé. Môže byť náročné. Ja mám takého syna, teraz ma už 6 ale stále je náročný. Presne viem čo prezivas a aká si unavená a vyčerpaná a nervozna....V prvom rade treba riešiť s dr.zdravotne problemy- bolesti bruška - koliky asi už nie, ale rozne intolerancie a alergie spôsobujú bolesti, reflux, zapal stredného ucha, močové cesty, zubky....je toho viac . Plačúce dieťa značí že nie je niečo v poriadku, len on chudacik nevie povedať čo ho trápi. Takze musíš mať pevne nervy a snažiť sa mu pomôcť. Skus si prečítať o náročných deťoch...možno je to váš prípad a s tým nič nenarobis, iba sa musis prispôsobiť lebo inak budete spolu len bojovať. Ak spi malo, lahnj si k nemu, možno pospi dlhšie. Venuj sa mu viac, hrajte sa, domáce práce a ostatné popri nom nerob. Hlavne popros o pomoc partnera, babky....aby si si trochu oddýchla, najmä psychicky, lebo ak si ty nervózna, aj malý tu nervozitu vníma. Jedine čo potrebuje a čo naozaj pomôže je pevný režim a pozornosť. A ty PEVNÉ nervy😜

martina2621
10. nov 2016

tak napísať že moje dieťa je zlé pretože spí celú noc a cez deň "iba" 2x25minút a plače je otrasné podľa mňa. Súhlasím s tým, že asi mu dačo je, treba asi za lekárkou. ach drobček malý

mirkaaa80
10. nov 2016

@ivett311 ak doteraz bol v pohode a len teraz nastala zmena....tak to mozu byt tie zuby, alebo neboli ste na očkovaní? No a samozrejme keď cez deň malo spí, je unavený a z toho plače. A čím viac je unavený tým viac je nervozny a uz sa potom nevie " uložiť na spánok.

lulu_2323
10. nov 2016

Tak ja mam 15 mesacnu dcerku a tiez niekedy len place hneva sa krici po novom sa uz hadze o zem ale tak treba sa dietatu venovat zabavat ho mne spi raz pol hodiny a hotovo potom sa musime hrat nosit pozerat von oknom ist na prechadzku robit vsetko co sa len da proste su niektore deticky narocne ktore vyzaduju neustalu pozornost ale nato si musis len zvyknut a brat to tak ako to je

maaaaaaaria7
10. nov 2016

zlé dieťa?????????? ktoré prespí noc?????? moja kojená bola 2,5 roka v noci každú hodinu-dve hore. nevidela som od únavy... a v živote by som na ňu nepovedala zlé dieťa. si vyspatý človek, máš mať cez deň energiu. iné nespia celé noci a cez deň ledva fungujú - vtedy zúfalstvo pochopím. ale klasika, kto nezažije, nepochopí

anchelita
10. nov 2016

@ivett311 uplne viem co hovoris moj uz bude mat sice 2 roky ale sa to vlecw od narodenia neskutocne zly ked neplace huci ked nehuci robi zle strasne je zly...dr povedal ze si musim zvyknut...ja zsom sneho uplne v riti vecer som rada ked zaspi a mam pokoj

maaaaaaaria7
10. nov 2016

no ale aby som len neútočila, verím, že to nie je ľahké, mať dieťa je náročné.. čoskoro sa mu zmení režim a zasa to bude lepšie. držím palce.. len som si spomenula na moje dva roky nočných budení, tak som sa vytočila 🙂

tweetinka.co
10. nov 2016

Ahoj... zaujala ma tema, kto vie povedat o svojom dietati, ze je zle..
Citim s tebou, ze si nahnevana, zufala ci frustrovana...
Byt s dietatom je cadto narocne, byt sj v domacnosti, robit nieco pre seba, je tazke. Skus sa na svoje dieta pozriet inak... je tvoje.. ked mu budes vraviet, ze je hle, ver gomz,vze vyradtiez neho naozaj zly clovrk. Ako mama by si mu mala verit...
Vidim,vze v noci ti spinka.. mozes aj ty... ak nezvladas, najdi si opatrovatelku na par hodin alebo niekoho, kto pomoze v domacnosti..
Ja mam 3 a tristvrte rocnu slecnu, z ktorej ma chytsli obrovske stavy zufalosti... dovroks plakala sj 10hodin zo dna, na rukach. V noci max kazdu druhu hodinu hore, casto sa stalo, ze o 2, 3 v noci sa zobudila a bola hore. A plakala.... zdravotne je v poriadku.. od roka nespi vobec poobede. Nie 2x25min.... vobec. Zaspava okolo polnoci... vstava medzi 8,9.. a kazdy den, doteraz, ma potrebu plakat.. aspon chvilku... niekedy viac, niekedy menej..
Dfzim ti pslce,caby si sa citila lepsie a videla svoje dietatko ako dar

katulka1141
10. nov 2016

Ahoj skus si zacat viest dennik kedy place a preco.co si robila ty v tom momente ako plakal.moja mala bola tiez "zle dieta"mali sme alergiu na mlieko.ak mozes navstiv homeopata vie ti urcite pomoct.nemoze ti dietatko na par hodin niekto vziat,aby si si odychla.potom to budes vnimat inak.domace prace urob vecer ked spi ak sa da.navar si na par dni daj to do mrazaku.proste skus viac casu travit s nim.uvidis zmeni sa to.drzim palce

mirkava
10. nov 2016

@ivett311 nezavidím, prežila som niečo podobné. V kuse sme nosili na rukách a nonstopka vo venovaní. Stále som niečo vymýšľala - lietadiela, chodila som od okna k oknu a kým manžel isiel do práce ja nosič na seba a dieťa do neho a takto sme sa prenosili celý den s výnimkou ked spal a aj to som ho musela voziť v kočíku.... fuuuuha teraz uvažujem ako som to zvádla.... držím palce 😉

katka253111
10. nov 2016

@ivett311 a zabudla som napisat, zle dieta neexistuje... 😕😕😕 narocne ano... urcite neplace naschval...

A keby ste skusili satku ci ergonosic? Mozno by aj pospal a mal vas pri sebe

lala123
10. nov 2016

@ivett311 podla mna ked Ti tak pekne bez budenia prespí celu noc tak uz mu staci cez den len jeden spánok cez obed.

nikanika28
10. nov 2016

@ivett311 mna by zaujímalo, ako vyzerá váš denný režim....od zobudenia po večerný spánok?

zonjushe
10. nov 2016

Zeny, nebudte take uzkostlive..ci sa pouzije slovo zly alebo narocny, to je podla mna jedno, kazda chapeme o co ide..moja dcerka bola velmi narocne dieta, resp. bola zla ako cert a nebolo jej vobec nic..od porodnice jedno umrncane, ugraucane dieta, neustale vyzadovanie pozornosti, v pohybe cely den, zaspavanie katastrofa, nechcela jest..syn je uplny opak, velmi kludne dieta..teraz ma dcerka 4, 5 roka a je to naozaj dobre rozumne dievcatko..ale do 3 rokov to bol masaker..tie, ktore nezazili male certisko v dome si to nevedia predstavit..

suesue1983
10. nov 2016

@maaaaaaaria7 presne taak ja mam 4 deti a kazde do troch rokov v noci kazde tri hodiny mlieko)

luci21
10. nov 2016

Moja druhá bola presne taká istá, málo spávala od narodenia, stále vyžadovala pozornosť, často bola umrnčaná a teraz je veľmi hyperaktívna a živá. Proste bola od narodenia "živá" povaha.

janickacrazy
10. nov 2016

@suesue1983 Mala si si ich od mlieka odučiť skor,od roka mlieko v noci dieťa nepotrebuje. Stačí jednu-dve noci vydržať a je vybavené. Netreba čakať do 3 rokov, ale ked sa ti chcelo vstávať...

katlinkamt
10. nov 2016

Co ja by dom dala za to keby mi syn spal celu noc, tak bud rada ze spinka v noci vkuse a ty nie si unavena z nedostatku spanku

ivett311
autor
10. nov 2016

Nie som zla matka ani moje dieta nie je zle, len ako ste pisali NAROCNE . som vycerpana citliva velmi mam casto zavraty 😞

mirkaaa80
10. nov 2016

@ivett311 juuuj, ty si ako ja. Dieťa náročné, ja so zavratami😉

jana_eyre
10. nov 2016

Aj ja som bola taká.. A celkom normálny človek dufam zomna vyrastol 😂 mama vravela, ze to prežila len vďaka akémusi soku co zomna mala.. 😁

Musí to byt narocne, ked mas zavraty, uz aj ty si chronicky unavena a možno aj maly.. Možno treba iný režim dna, alebo ak ho nemáte tak ho zaviest.. Postupne skus meniť.. V každom prípade sa najprv porad s dr. aby sa vylucil zdravotný problem..

Moja kamaratka mala takeho malého krikluna, nespavca večne nespokojneho.. Zistili mu v 3rokoch histaminovu intoleranciu, odkedy dodrzuje dietu, je z neho úplne iné dieta - veselé a odvazne.. Ja sama tu zmenu vidím.. Ved aký iný mohol byt je mu permanentne nebolo dobre?

ukulela
10. nov 2016

@ivett311 ked zaspi o 7. tak si potom hodinku oddychni, potom daj oprat, navar sina dalsi den a vyves pradl a chod spat, a spi do osmej,kym sa nezobudi. cez den sa mu venuj, max povysavaj, nestresuj sadomacnostou. tak si za par dni oddychnes. ked mas zavraty,mas problemy s tlakom? pijes dost? ked babo prespi celu noc, nemas byt preco nenormalne unavena ...
ano, cez den kolo neho skakat je narocne, mne od pol roka spava len raz za den, nechapem, preco, ale je to tak. ale tiez spal a spicelu noc. cez den doteraz pri nom spravim minimum, ato ma 2roky, skratka sa mu treba venovat .... taikze varim ked zaspi. dokonca robim uz ajdo roboty dake veci - po nociach.
ty si musis urobit svoj rezim tak, aby si nebola unavena, a dieta asi uz bude spavat len raz denne. skratka ho nedaj spat dopoludnia, udrz ho na zive do jednej/druhej a potom uloz - ten poobedny spanok bude potom dlhsi. a potom stihnes aj vtedy bud si dat aspon kavu a najest sa, alebo aj co to porobit.