Žiarlivosť 9 mesačného dieťaťa

mimake
16. nov 2013

Ahojte maminky, chcela by som sa spytat ako postupovat pri ziarlivosti tak maleho dietata. Uz som si to hladala aj na nete ale vsade som sa docitala o detickach starsich, tak okolo 2rokov. Aby som dala priklad: moja dcerka sa sa rada hra s inymi detickami, podeli sa o hracky v tom nie je ziaden problem. Aj ked pozicia hracku len na chvilku a potom ju chce spat ale myslim ze toto je normalne. Problem nastava ak sa ine dieta co i len priblizi ku mne. (Resp. Tento problem mame len pri jenom dietati, ostatne ignoruje, ale to jedno je u nas najcastejsie) Hned ako sa dievcatko ku mne co i len priblizi moja mala prepina do modu agresie a zacne ju tahat a bit. Tym padom konci cela hra. Moja sa po mne zacne sapat a dava najavo ze som len jej. Pri inych detickach sa to zatial nestalo. Ja malu stale vezmem na ruky a vysvetlujem jej ze ano ano ona je len moja a ju mam najradsej ale ze mam rada aj to druhe dievcatko. Moju vystiskam, tu druhu pohladkam. Robim to spravne? A preco vlastne takto reaguje len na to jedno dievcatko? Dakujem za kazdu radu