Zelená hlienovitá stolica u 3,5 mesačnej dcérky

timkuska
4. jan 2018

Ahojte.
Dcéra má 3,5 mesiaca a už tretí deň má zelenú a čisto hlienovitu stolicu,aj papat takmer prestala,nechce ani odsate mlieko,ktoreho ubúda... :(
Neviete,cim to môže byť?
Ďakujem

timkuska
autor
4. jan 2018

Zabudla som povedať,ze pospinka celkom fajn,nie je ani extra nervózna ,ale nie je už ani taky anjelik ako bola

margaretka_
4. jan 2018

Najlepsie urci diagnozu lekar, ked dietatko vysetri.

timkuska
autor
4. jan 2018

A pachne za rybacinou

timkuska
autor
4. jan 2018

@margaretka_
@margaretka_ áno,chystame sa tam zajtra

tata1401
4. jan 2018

...ja by som radšej išla na pohotovosť, ešte je to veľmi malinké bábätko😔

sonitta
4. jan 2018

Skús vysadiť mlieko zo svojho jedálnička. U nás to pomohlo.

katrin21
4. jan 2018

@timkuska urcite trvaj na vytere z konecnika.. moze ist o kvasinku.. nemala, alebo nema soor? take biele v puse? popozeraj jej. ak ano, treba to preliecit a davat malej dlhodobo probiotika, co je v puse, to je aj v celom tele a traveni a casom sa to bude len nabalovat a skyte sposobovat rozne problemy.. lebo v crevach je zaklad imunity...
Takze probiotika urcite, kazdopadne.... a daj jej spravit aj test na laktozu, alebo aspon ty skus aspon na 2-3t vysadit VSETKO MLIECNE:... velmi casto sa takto moze prejavit intolerancia.... a cez teba... kedze do mlieka prechadza vsetko to, co ty zjes....

ale probitika, to opakujem, urcite.. aspon 2-3 mesiace a strieda : biogaia, Probiofix... co najpestrejsie, nech tam nie su tie iste kmene bakterii len.
Vyborny je aj nekadex,ak ma tu stolicu riedku a hlienovitui, alebo aj hylak, ale ona je este mimi tak to sa treba poradit s pediatrom, ci napr 2-3 kvapky mozes dat.

katrin21
4. jan 2018

@tata1401 ale no .. zas pohotovost nie.. mala nekaka predsa krv.... do rana klasicky pediater.. netreba hystercit pohotovostou. 🙂

marybell
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tata1401
4. jan 2018

@katrin21 ja len kôli tomu že aj papať takmer prestala

tata1401
4. jan 2018

@katrin21 a pohotovosť pri takom malom bábätku nie je o hysterčení ale o opatrnosti😔

katrin21
4. jan 2018

@tata1401 nie je bez jedla tyzden..ani niekolko dni..nema 40tky horucky ktore nejdu dole..nie je vikend a nekaka krvysnevracia oblukom....a nieco uz len papa...aj 3mes babatko do rana vydrzi...
A ano..je to o hysterceni..na pohotovosti lekari taketo matky doktori " miluju" a aj to bol jeden z dovodov znovuzavedenia vyssieho poplatku za pohotovost....

emi16
4. jan 2018

Moze to byt cokolvek,
Ak si nieco nove zjedla?Alebo si zjedla viac mliecnych? Moze to byt prejav intolerancie na laktozu
Najlepsie ti povie lekar
Sleduj stolicu dalej, ak ju bude prilis casto prehanat zelena vodova isla by som na pohotovost
Treba sledovat aj nacikane plienky min 6 plnych je ok ak klesne na 4 dieta sa lahko dehydruje
Taktiez ak sa prehlbi fondanela hlavicky
A apatia
Tak treba ist
Ak mas vahu treba prevazit niekolko krat za den
Ak zacne prudko padat na vahe tak pohotovost
Podla toho, ze pises odsate mlieko tak asi cisto kojis, tak kruta dieta pre teba
A ak mozes uvar ryzovy odvar a davaj babu, redehydruje ho, da mu ako take ziviny a zapeka

emi16
4. jan 2018

Z probiotik odporucam nakadex su proti hnacke

olifcek
4. jan 2018

Ako casto striedas prsniky? Mozes mat lrn obycajnu nadprodukciu mlieka. Davaj z jedneho prsnika i 2x za sebou, alebo , az babo uz len dudluje, stlacaj prsnk v hornej casti 🙂

didileo
5. jan 2018

Tmavo zelenej stolici sa hovorí aj hladová stolica. U nás to takto bolo. Začala som prikrmovať (najprv ryžovým odvarom, postupne aj viac a silnejším, potom aj UM) a stolica sa upravila, ale hlieny v stolici neboli. Jednoducho moje mlieko bolo aj husté aj vyzeralo silné, no v skutočnosti bolo už slabé. Stalo sa nám to, keď som deň predtým obedovala tekvicový prívarok. To je moja skúsenosť, ak sa to nestotožňuje s Vašim názorom, prosím neútočte. Prajem veľa zdravia.

tata1401
5. jan 2018

@katrin21 ďakujem za vysvetlenie🙂

timkuska
autor
5. jan 2018

Maminky,dakujem za vase rady.
Hnačku nemá,ma len 2-3 krát stolicu,a le už bez vločiek,len hlieny a sfarbenu do zelená,sem-tam, sfarbenu do slabuckej oranžovej.
Probiotiká dávam od narodenia,daly sme včera aj Hylák,mlieko som vysadila už dávnejšie zo stravy (bolelo ju bruško). Nie je ani apatická,fontanela nie je spadnuta... Soor už nemá,mala ju dlhooooo,ale samé to prešlo , dnes vyzerá lepšie,uz sa aj usmieva,nie je taká podráždená,uvidim,co povie doktorka...
Ešte raz ďakujem za vsetky odpovede a rady 🙂

katrin21
5. jan 2018

@timkuska. Takze som ten soor tipovala spravne..to ze presiel bez liecenia je sice fajn ale problem zostal skryty vnutri...soor je podcenovany...je ti candida a ta v tele robi tieto problemy. Nezbavis. Sa jej tak lahko.Striedaj antubiotika...

katrin21
5. jan 2018

Pardon..nie antibiotika ale probiotka..
A kedze kojis okrem mlieka vyluc aj cukor.

katrin21
5. jan 2018

a ty nemavas problemy? kvasinkoveho typu? lebo neviem ci vies, ale matka odovzdava dietatu svoju crevnu mikrofloru... aku mas ty, taku mas dieta.. a to iste plati o flore v zenskych veciach... pošva, mykozy a pod... takze treba aby si si probiotika davala aj ty... Odporucam opat take, co maju co najsirsie kmene, nie len laktobacily, ale aj nejake streptokoky beneficne aby tam boli, pripadne
ine.. Napr. LACTO 7 je celkom fajn, ale tiez ich je viac, pozri si zlozenie a vyber tie, co maju rozne kmene...
je to na dlhsie.. duplom ak pises, ze mala mala ten soor dlho, preco si ho vlastne neriesila? stavim sa , ze fakt sa ten problem iba skryl a presunul na sliznicu crievok, preto tie hlieny....
Treba to urcite riesit , otazne je , co u takeho maleho babatka, ktore je iba na mliecku ( samotne mlieko obsahuje laktozu a to je mliecny cukor, z toho candida zije, preto aj jej liecba spociva v eliminovani vsetkych cukrov , muky, proste sacharidov . Je to prisna dieta, sama som na nej chvilu bola, ale pomaha)

katrin21
5. jan 2018

Pardon..nie antibiotika ale probiotka..
A kedze kojis okrem mlieka vyluc aj cukor.

timkuska
autor
5. jan 2018

@katrin21 soor v pusinke sme liečili dva mesiace,vytierali sme pusu antibiotikami,potom sa jej to zase vrátilo,ale aj zmizlo,nechcela som jej dávať už tretí balík ATB.
Doktorka jej vzala vyter,tam sa ukáže,ci to bude tá kvasinka,nasadila probiotiká linex , hylak aj naďalej a keďže stojí aj na váhe (za 3tyzdne nepribrala ani gram :( ),mám jej dávať ryz.vyvar,mrkvu,zemiak,aby sa nevyhladovala .
Dúfam,ze sa z toho rýchlo dostaneme :(

katrin21
5. jan 2018

no teda... a skusali ste tzv. ruzovy medik, alebo klasicku gencianku fialovu? Ten ruzovy medik je len na predpis, ono sa to vola original inak, ale toto je taky ludovy nazov. spytaj sa Dr... nam pomohol velmi....
drzim palce...

timkuska
autor
5. jan 2018

@katrin21 nemohla som gencianku,lebo vždy to vychádzalo tak,ze keby sme šli k doktorke na poradňu,nestihla by sa jej od toho vymyt pusa a naša lekárka je zásadne proti violeti,ani spomenúť nesmiem. A keď som v lekárni pýtala ružový med,lekarnik sa na mňa pozrel ako na blbu,ze aké to je škodlivé,ze to sa už nepoužíva... No čo ti poviem

katrin21
5. jan 2018

@timkuska jaaaj boze...skodlive to neni..skus inu ..u nas v troch ani netusili co to chcem..v stvrtej chceli recept..uhovorila som ich. Nechcem medzi chorych do cakarne s predcasniatkom kvoli .....tak mi to namiesali. A pomohlo to okamzite.

katrin21
5. jan 2018

A ked jej vadi gencianka..nevadia jej opakovane antibiotika? Ved to je horsie

timkuska
autor
6. jan 2018

@katrin21 to sme len vytierali pusu,nebrala to ako lieky,ze prehltnúť. Gencianka jej vadi,ze ak by sa malej niečo stalo,nuseli by sme vidieť príznaky,ze fialoveju usta a pod.