Zaspávanie inak ako v kočíku - ako na to?

sofi639
9. jan 2019

Ahojte. Prosim o radu. Moj syn cez den nezaspi inak ako v kociku. Ak aj zaspi v posteli, tak max na pol hodku a potom je zly a uplakany, lebo je unaveny. V kociku ked zaspi tak vydrzi spat aj 3 hodiny doobeda a 2,5-3 hodiny poobede. Ano viem je to nasa chyba ze sme si ho tak naucili. V lete a na jesen to bolo super, boli sme stale vonku, ale teraz v zime sa to neda.. poradte mi nejaku fintu ako ho naucit spat aj v postielke. V noci nema problem, pekne zaspi. Dakujem za kazdu radu

bobula46
9. jan 2019

@sofi639 a koľko má syn? Môj má sedem mesiacov a tiež inak ako v kočíku nezaspí. Som rada že s ním nemusím skákať na fitlopte, nosiť na rukách, nosiť v šatke alebo iné veci. Verím že ho to raz prejde. Keď ti v pohode zaspí večer bez kočíka tak cez deň v tom nevidím nejaký veľký problém. Nedá sa ti dať kočík do bytu/domu?

sofi639
autor
9. jan 2019

@bobula46 ma 4mesice. Mame kocik vnutri, to nie je problem. Len mam obavy prave z toho, ze bude problem ked uz bude vacsi, ako ho to odnaucim. Ze sa potom uz nevyspi poriadne ked bude len v postielke. Tak vravis ze sa nemam bat? 🙂

eriksonka1234
9. jan 2019

@sofi639 určite sa netreba báť, aj dcéra spala do roka vo vajci, potom bez problémov prešla na posteľ,...

bobula46
9. jan 2019

@sofi639 ja sa nebojím, proste momentálne sa mu lepšie zaspáva v kočíku ako samému v postieľke. Ja vždy skúsim dať najskôr do postieľky, keď po 15minutach stále nespí tak ho netrápim a ide do kočíka, tam je to pár minút a spinká. Občas sa mu podarí zaspať v postieľke ( sedím vedľa neho a jemne ho natriasam a občas zaspinká)
Neboj sa, keď bude mať 15 už ho uspávať v kočíku nebudeš 😁 a takto si kríže nezničíš, myslím že kočík je najmenšie zlo v uspávaní. Keď zaspáva dieťa na prsníku ťažko ho odstaviť, keď skáču maminky na fit lopte tiež si sťažujú, keď uspávajú v nosiči tak zo začiatku pochvaľujú no potom píšu že deti sa budia aj v noci a chcú sa nosiť. Ale žiadna mamička nepíše že sa v noci dieťa budí lebo sa chce voziť v kočíku ☺

fiafia
9. jan 2019

Ja by som v tom problem nevidela. Niekedy sa neoplati nic silit. S mojou malou som mala rovnaky problem isty cas dokonca aj v noci spavala v kociku. Nic na nu nezaberalo. Ak som chcela aby aspon nieco spala rezignovala som a nechala ju tam. Nastastie si sama uvedomila kde je jej lepsie a bez slzy, revania, skriekania sa vratila do postielky.

romiada
9. jan 2019

@sofi639 moje obe deti takto spali doobeda resp.poobede v kočiku takmer od narodenia. U syna sme s tym pockali lebo je decembrovy tak som tak male mimi nechcela nechat v mrazoch, ale dcera je augustova a ta ked mala v zime 4-6 mesiacov tak spala v zime, mraze aj 4 hodiny. Uplne najlepší spanok 😉. Syn ma teraz 2 roky a spal akurat dnes na balkone v dazdi, vetre, zime cca 4 hodiny. Samozrejme v overali, fusaku a pod pršipláštom. V postielke mi spavali obaja v pohode resp.maly este spava.

miirabell
10. jan 2019

@sofi639 ahoj, moj tiez zvykol spat iba v kociku ale vonku. Zaspal za pochodu, potom sme mohli kocik odstavit 🙂 naucila som si ho tak v lete, jesen bola v pohode, ale ked prisli mrazy, tak je to dost sranda vonku. Ale pomaly sme mu zmenili system. Uz spi aj na posteli/postielke. Zvycajne ho uspime vonku a doma ho prelozime na postel alebo do postielky. Opatrne ho porozopinam, vyzleciem, dam mu mliecko pocas spanku, aby sa nezobudil na hlad a takto si zvykol, ze nemusi spat v kociari a uz vie zaspat aj uplne bez neho. Trvalo to vsak asi mesiac kym si zvykol, takze mesiac sme ho uspali von a rychle domov prelozit ho 🙂

bubinko1506
10. jan 2019

Moji tak spali do roka cez den len v kociku, vonku a kocik sa musel hybat. Chodila som s nimi za kazdeho pocasia. Ked mali rok, boli sme par dni bez kocika, dala som ich do postielok, drzala za ruky apo chvilke zaspali