Začali vaše detičky, ktoré boli motoricky popredu skoro chodiť?

14. okt 2024

Mám 6 mesačného syna. Vždy bol veľmi pohyblivý. Skoro začal na dlhú dobu dvíhať hlavičku, pretáčať sa. Už sedí, štvornožkuje aj sa stavia o nábytok. Drží sa len 1 rukou. Zaujíma ma, tie, ktorých detičky tiež boli na tom takto, začali vám aj skôr ako v 12m chodiť?

judit47
14. okt 2024

My sme chodili na fyzio so synom v od 5m, v 6m stvornozil sedel a dvihla sa k nabytku chodit,no chrbat nemal vobec silny na tieto ukony aj ked ich robil->vzdy ked sa postavil sme ho davali dole nech stvornozkuje.

Sam sa pustil chvilku pred 1 rokom ale chodil plnohodnotne okolo nabytku od 8m-kedy nam povolila fyzio ho nechat,ze ma uz dost silne svalstvo

ewell13
14. okt 2024

Áno, náš syn začal chodiť v 9 mesiacoch.

thoughtfulweirdo
14. okt 2024

Ano. Dcérka tiež robila všetko toto v pol roku a v 8 mesiacoch samostatne chodila 🙂

riyadh
14. okt 2024

@judit47 ano, syn7mesacny chodil okolo nabytku a 10 mesacny nie ze chodil, ale doslova behal, lietal😊

zuzka565
14. okt 2024

Môj mladší tak isto. V ôsmich mesiacoch začal chodiť a skončil kľud 🤣. Mal 1,5 roka a už rozprával. Veľmi chcel asi dobehnúť staršieho brata. Ale podarené to bolo ako taký maličký chodil sám. On je ešte aj teraz taky drobnejsi.

stvura
14. okt 2024

ano, mam tri aktivne deti ktore boli vzdy motoricky popredu (dve z nich boli/su aj repre sportovci)...najstarsi chodil ako 10m, dcera v 11m a najmladsi mal nejakych 9,5m...ale chodit rozumejem plne chodit, sam, bez pomoci ci pridrzania, plynulo. V roku mi uz vsetci behali na odrazadle, moj najstarsi ako 2r bajkoval bez pomocnych - vyzeral ako maly skriatok, nakolko bol velmi drobnucky (to je uz samozrejme minulost, nakoko ma teraz 16r a 180cm 🙂 - stale je ale velmi zdatny sportovec (uspesny atlet, dakedy plaval zavodne, lyzuje perfektne - zejme v zime pojde ucit deti lyzovat do lyziarskej skoly).

cookie29
14. okt 2024

neviem 🙂
starsie dieta nejako nebolo zhodnotene ako PMV popredu, pokial si pamatam, zacalo sediet relativne neskoro. Pretacat sa tiez. Ale okolo 8 mesiacov chodilo okolo nabytku. Preskocilo stvornozkovanie. A bez opory zacalo chodit okolo 13m...

mladsie dieta bolo PMV popredu, pretacalo sa v 2-2.5m... a chodit zacalo v 9m skoro ma slak trafil. V roku vyliezlo bez problemov na kuchynsku linku po suflikoch...

Kazdie dieta ide svojim tempom, v jemu vlastnom poradi

lianka123
14. okt 2024

Obe deti v 8,5m bez opory do priestoru. Dodnes su obaja popredu vo vsetkom

kristiii
14. okt 2024

Áno, v 10 mesiacoch chodil. Ale zase rozprávať začal neskoro. Synovec zas naopak, a tým sa dalo v roku pokecať jak s dospelým, ale chodiť začal neskôr.

marianarem
14. okt 2024

U nas to tak nebolo. V 6m stvornozkoval, v 7m zacal obchadzat nabytok. Potom sa este naucil sediet a v 10m sa rozhodol, ze sa ide venovat reci 🙂 Takze v roku uz vedel tak 100 slov, v 15m uz velmi vela slov aj trojslabicnych a zacal tvorit vety. No a vtedy usudil, ze uz by teda mohol skusit aj chodit 🙂 Od zacatia 4nozkovania to bolo 9-10 mesiacov.

nicol_10
18. okt 2024

Naša sama chodila od 11m

vevesh
18. okt 2024

Nie, u nas si dievcata drzia "normu"- kazda z nich zacala chodit sama v 15m do priestoru. A to je jedno,ci bola popredu, pozadu alebo v norme s pohybom 😀. To aktivne prvy krat sa pohybovalo uz na sone v 10t.🫣v 6m uz stala a chodila popri nabytku, stverala sa do vysky, do priestoru ale ani nahodou. A potom z velmi aktivneho dietata sa v puberte stalo veeeeelmi lenive -lenochod je viac aktivnejsi😆🤦‍♀️🤷‍♀️

eviulenka
10. nov 2024

Nie…syn mal v 2.5rokoch vyhodnotenu u psychologicky hrubu motoriku na 4roky, zaostaval v reci, teda urcite bol motoricky popredu. V 7mesiacoch uz liezol u svokry cele schodisko. Chodit zacal ale az 13mesacny sam. Dcera napriklad uz 11mesacna, prve samostatne kroky dokonca 10mesacna, hoci v 4mesiacoch mala este problem udrzat hlavicku samostatne bez opory a sediet sa naucila az ako 7mesacna.
Ked syn zliezal schodiska, dcera sa este len rozbiehala na plazenie.Napriek tomu sa na chodenie rozbehla sama o dobre 2 mesiace skor. Syn napriklad dlho stvornozkoval, dcera venovala plazeniu aj stvornozkovaniu dokopy 3mesiace.