Caute. Mám dve deti.staršia ma 3 roky.menšia mesiac a pol. Staršia bola od malička strašne ťažké dieta.veľmi málo spala aj cez deň aj v noci. Skoro stále plakala. Jednoducho psychicky náročná. Uz 10 mesiacov sa ju snazim odplienkovat. Celý ten čas nosí gatky. Stridaju sa u nej fazy.ze sa pekne pýta jeden týždeň a ďalší sa pokakava a pocikava.takto dokola. Ale od kedy sa narodila mala úplne sa prestala pýtať. Radšej sa skryje a pokaka alebo pocura a potom sa z toho smeje a chce sa ist umyť. Absolútne jej to nevadi. Ale posledný týždeň uz mi nechce sadnúť ani na záchod.predtým s tým problém vôbec nemala. Väčšinou sa pekne vycurala.keď vstala a keď išla spať. Ale teraz absolútne odmieta. Strašne posledné dni reve.vstáva so zlou náladou. Pričom novú sestru ma veľmi rada od začiatku ju tuli.pusinkuje. je tu niekto kto mal podobný problém? Ja už fakt neviem.čo robit. Od januára ide do škôlky to už bude mať 3 a pol roka. Nejaké rady?
Potrebuje upozornit a seba, akoukolvek formou
Do teraz ta mala sams pre seba
A zrazu sa deli
Mozno ma tu niektore odsudia
Ale skusala si vyjednavat formou ak sa vycikas do zachodu dostanes odmenu?(susene hrozienko, gumenneho macka, alebo nieco slane?)
Co ma rada, ale iba 1ks?
@marianna9630 u nás sa tiež mladšia dcérka začala takto správať. Aj my povedala, že chce byť bábätko, aby mohla byť stále na rukách 🙂
Nerobila by som z toho vedu. U nás sme dcérke povedali, že ona je teraz veľká sestra a bračeka bude môcť naučiť všetko čo vie ona a dcérka si naozaj veľmi skoro vzala našu radu k srdcu a snažila sa vysvetliť bračekovi, že keď bude väčší, tak ho naučí ísť na nočník. Cítila sa múdrejšia a veru syna naučila veľa vecí...vďaka jej sa do škôlky a aj do školy hrnul s radosťou a prvý stupeň mal samé jednotky, lebo aj sestra ich mala 🙂
mozno si tak pyta trosku pozornosti, teraz sa musite viac venovat babatku takze asi ma pocit, ze ked sa bude takto skryvat a ty ju budes musiet poumyvat, aj to, ze ju vyhresis jej nevadi lebo sa jej aspon venujes vies. to bude isto suvisiet so sestrickou
Vzdor, to k deťom jednoducho patrí, podľa mňa sa s ním dá bojovať, no tak povediac postupne a nie hneď. Tak sa nič nevyrieši :(
@marianna9630 to je uplne bezny stav, ze sa dieta po narodeni surodenca vrati o kusok "spat". Ja by som to neznasilnovala, daj jej na mesiac naspat plienky a nevsimaj si ju. Ked okolo toho budes robit taketo halo, len to podporis.
P.s. to, ze sestru pusinkuje a tuli neznamena, ze na nu neziarli.
Vela zdaru!