Ahojte, ako riešite vzdor u skoro 2.ročných? Viem že je to len obdobie, ale nejaký typ ako to lepšie zvládnuť?🫣 by bol celkom fajn...a ako ste na tom z rozprávaním? Už viete niečo povedať?čo vám pomohlo na rozhovorenie?..ďakujem za každý tip🙏😊
Syn 22 - recovo malo, mama, tata, ja - zvieratka vie ukazat vsetky aj exoticke no nepovie skoro nic okrem hav hav, mia mu a bu. Takze slabotka. Dcera ked mala 2 roky a 3 mesiace hovorila vsetko aj basnicky( akurat vcera sme pozerali vianocne videa). A tento tu skoro nic. Obdobie vzdoru? Snazim sa eliminovat veci ktore ho sposobuju- hneva sa ked v kbchode nemoze vsetko chytat a hadzat do kocika takze najprv prechadzka a ked zaspi idem do obchodu. Niekedy kruzim s kocikom aj hodinu🙈. Doma sa snazim nechat emociu plynut a ak sa da vysvetlit, ze nemoze sa hrat s noznicami....jedniducho preckam kym to prejde.
Ano, rozprvavat vieM, co MI pomohlo bola mama a vlastna sikovnost.
Co sa deti tyka, tie rozpravali az okolo 3tieho roku zivota kvoli jazykom a co sa vzdoru tyka ostat kludna, predychat, naratat do desat a hned sa lepsie rozmysla. To zavisi od situacie. Napriklad syn nechcel odklozit hracky, tak som mu ich zobrala. Do postele som ho vraciala aj 10x, takisto s kludom. Aj ked som zvnutra horela 😄
...silne bolo pri poslednom dietati asi 3/4x. Preckat. Ukludnovat. Akoze taky poriadny hysak. Inac to kazdodenne nie ignorujem a robime..co treba. ;D Rozpravanie mu ide. Komoli ale rozprava. Manzel ho rozumie viac ako ja. ;D
Ahoj 🙂 moja bude mat 2r o 4mesiace. Na hysak pomaha odvratenie pozornosti..teda,aspon zatial. Slovicok pouziva vyse 130, ja si ich zapisujem😅len aby som vedela, ale neviem ci to je tym,ze ja vela rozpravam aj na nu aj na okolie alebo je to proste dieta, ktore by rozpravalo skor aj keby som tolko neblabotala.
Mam chlapca čerstvo 2r. Rozumie všetko čo mu hovoríme a pomaličky aj sám už slabikuje. Čítame, spievame, dookola to isté a pomaly sa rozbieha. Čo sa týka vzdoru snažím sa vyhnúť situáciam o ktorých viem že nastane katastrofa. Keď sa stane že vybuchne a začne krik tak len v kľude sedím pozerám naňho nič nevravím, nekričím , nevysvetľujem len čakam kým sa ukľudní a potom pokračujeme v činnosti akoby sa nič nestalo- proste to beriem tak že potrebuje zoseba dostať emóciu čo je ok a ideme ďalej.
Vzdor, zalezi od situacie. Snazim sa riesit vsetko kde sa zasekne tak, ze ma na vyber z dvoch mne prijatelnych moznosti, aby mala pocit, ze ma moc v rozhodovani. Casto pouzivam aj metodu "ratam do 3".
A moja rozprava vsetko a o vsetkom. Ale jej prve slovo bolo hojda v 10tich mesiacoch, cize je v tomto popredu. Ma rovesnikov +/- par mesiacov a kazdy z nich je uplne inak na tom ci uz recovo alebo zdatne, niektore deti rozpravaju este cistejsie ako moja a niektore 4 slova a hotovo.
Daj tomu cas.