Vzdor a čiapka

slamka890
20. apr 2016

Ahojte maminky 🙂
Aj vy mate dieťa , ktoré si práve prechádza obdobím vzdoru ? 🙂 .. Nám toto obdobie prave nastalo .. Aj ked to nieje (zatial) az taka katastrofa ..malý vie byt riadne tvrdohlavý ! :D .. Ked si nieco zaumieni musi a musi si to vziat, to otvorit, tam ist ..🙂 .. Viete poradit ako zvladat nejake situacie z vlastnych skusenosti ? 🙂
A náš problém c. 2 ako udrzat vonku Čiapku na hlave ?!) :D
Hlavne teda ked vonku fuka a maly je strasne haaklivy na uska ..:/ Nedávno sme boli vonku bolo dost teplo strhaaval si ju z hlavicky tak si vravim fajn , vsak je teplo ani nefuka no tak nech si vyvetra hlavicku .. ale .. vcera nastali horucky a bum ..zapal usiek :/ .. No taaak takto je to u nas :D .. Neviem ako mu vysvetlit kedze ma len 1 a pol roka ..aby si ju nechal na hlave aj ked ma snurky ..podari sa mu ju stiahnut :( .. Mate na to njake finty ? 🙂
Budem vdacna za kazdu odpoved 🙂

cervikpepik
20. apr 2016

@slamka890 ahoj....ani ked ho zaujmes niecim inym nezabudne na ciapocku?

anjeli_k
20. apr 2016

Ahoj, tak moj syncek ma tiez jeden a pol roka tiez je to presne to iste😄tiez je hrozne tvrdohlavy, casto si strhava ciapocku, aleja mu ju viazem tak na pevno, ze si ju uz nevie strhnut.a tiez si idevsade, kde chce, lebo zle-nedobre😄tak napr.kazdy den odchadzame z igriska s placom, lebo on si velmi rad privlastnuje cudzie veci😄tak ho potom beriem pod pazuchu, nozickame kope, krici, place a ideme domov😄cez pol ulice uteka za cudzimi kocikmu, lebo on ich chce tlacit😄no proste salenota😢😄😄ale tak myslim, ze ich to prejde po case, len treba vela komunikovat a vysvetlovat.

slamka890
autor
20. apr 2016

@cervikpepik No skusam to jedine tak..🙂 Ale musi to byt nieco FAkt ZAUJIMAVE prenho aby som odputala pozornost 🙂..

lienkaviva
20. apr 2016

@slamka890 aj ja mám syna v rovnakom veku a tiež bojujeme ako ty 😁 proti strhavaniu čiapky u nás zaberá zamestnať mu obe ruky autickami, tycinkami, rozkom a potom na ňu zabudne, na prechádzke k ihrisku sa ide aj 20x tam aj spat kým tam dorazime (a to je ďaleko len 200m), dám mu konárik do ruky (4 v zálohe beriem ja) a ide sa, ak potrebujem variť a lezie mi do výšky tak mu dam vyberať skrinku s miskami a hrncami, ak zehlim, otvorím mu skrinku so šatami a kôš na pradlo atď...celodenný boj a trpezlivosť nás mamičiek

slamka890
autor
20. apr 2016

@anjeli_k No tesi ma ze niesom sama :D .. Presne .. chytim na ruky a kope place chce sa my vysmiknut a utekat za svojim cielom :D .. No a ciapku mu davame tiez napevno ..ale zas ..nemozme ho nou zadusit ;) 🙂 .. Citala som niekde ze toto OBDOBIE VZDORU trva asi tak 1 rok no tak ..uz sa tesim kedy nam tato prva puberta prejde :D .. Tak aj tebe drzim palce 🙂 Ale uuplne sa to vase dieta podoba nanase :D ..

siska53
20. apr 2016

@slamka890 tak ak to nie je nebezpecne,nech si aj vyskusa.
No ale ked ide o situaciu,ze na 100%nie z akychkolvek tvojich dovodov,tak na tom trvaj aj za cenu revu. Ono to casom prejde.
S ciapkou neporadim,asi len x krar dokola mu ju dat. Mozno strucny komentar - ciapka na hlavu,aby nebolo bobo v uskach.
So mnou si mama uzila pei ciapkach a saloch..stale som.jej to hadzala o zem.. Doteraz tento kus odzvu neznasam..ale... Asi od 30 r.aj nosim,lebo kym som nenosila,bola som.chorlavejsia. Takze sice s odporom,ale nosim,lebo viem,ze bez toho by bolo horsie.
Takze to,ze to nechce na hlave,chapem viem sa do toho vzit.

Ono stale s dacim budes bojovat,zvykni si..su deti,ktore sice skor pochopia,ze odpor je marny,ale su deti,ktore skusaju stale..

A hlavne,nevrav vela,v amoku to ak tak nevnimaju..skor nech vidi ten cin,co sa stane,ked..
Diskutovat sa uz da so starsimi,ked ich prejde amok.

slamka890
autor
20. apr 2016

@lienkaviva Dakujem zaradu 🙂 .. tertaz som si spomenula ze minule leto ked uz boli na stromoch listy ..tie sa mu velmi pacili a donekonecna si ich obracial v ruckach tak.. toto by mohlo fungovat ;)

anjeli_k
20. apr 2016

@slamka890 no ja si myslim, ze aj ked je kazde dieta ine, vsetky maju nieco spolocne😄ale tak ja to zas neberiem moc vazne, lebo ked to vsetko robi, tak je to take vtipne😄a este som zabudla spomenut, ze ked sme pred nasim panelakom a nejaki nasi susedia idu vencit psikov, tak to je strasne😄chyta chvosty, usi, uteka za nimi, nema problem zobrat susedovi voditko a ist s tym psikom on😄...aj ja vam drzim palce, treba to brat s humorom, aby sme im o tom mohli rozpravat, co vsetko povystrajali😄

slamka890
autor
20. apr 2016

@anjeli_k Vsak aano :D ani my z toho nerobime nejaku dramu :D .. A niektore situacie su naozaj vtipne a ..kto by to tym nasim drobcom neodpustil ze ;) ? .. Len ta ciapocka ma hneva ked je haklivy na tie uska :ú fukne vietro a uz lietame po usnych :/ .. A kvapky do uska taak nema raad chuuuda ..pri tom tiez bojujeme :D .. Ma len rok a pol ale sily ma viac ako ja :D ..

lubi40
20. apr 2016

Ahoj, no najlepsie dat ciapku, co ma snurky a priviazat 🙂 Na vzdor zatial najviac pomaha - nereagovat. Ked sa jeduje, necham ho tak, odidem a o chvilku to prejde

lienkaviva
20. apr 2016

@slamka890 presne, listy, kamienky, kvety ale u nás vyhrávajú konáre 😁 pri 1.synovi som bola zúfalá keď začal jacat na cele mesto a teraz pri 2.už pri náznaku mu niečo strkam do ruky, hoci len servitky alebo letáky na trhanie aby zabudol na čo sa zlostil....každý vek má svoje čaro a keď si spomeniem, tak vlastne je to zlaté ako rastu a menia sa a my s nimi. ..hlavne že sú zdraví 😉

alzbetka1993
20. apr 2016

Ja mojej stále vysvetlujem ked ideme vonku, že jej dávam čipaku preto lebo vonku fuka vietor, a robím pritom "fuuu fuuu fuuuu " 😀 😀 ...a čuduj sa svete ona tomu zrejme pochopila ( má 1 rok ), lebo ked ideme vonku a davam jej čiapočku tak sama začne robiť "fuu fuu fuu", ukazovat von, a odvtedy si čiapku dole nedáva 😀

anjeli_k
20. apr 2016

@slamka890 uplne ta chapem s tou ciapkou, ale tak ja to este riesim tak, ze ked je chladno, tak na tu ciapku mu dam este kapucnu, alebo zamestnam rucky bud kukuricnymi chrumkami, roztekom, chlebikom, hocicim proste☺skus a uvidis.tusim to tu uz nejaka maminka spomenula...no jasne, ze takym anjelikom odpusti kazdy😄☺alebo utekaju kade lahsie😄

tinqua
20. apr 2016

@slamka890 a dal by si dole aj kuklu? to už vyžaduje väčšiu prax 🙂 prípadne teda trocha vaty do ušiek, aj keď sa to teda pri malych deťoch moc neodporúča, asi by som to skúsila, lepšie ako zápaly. hm...a čo sa týka vzdoru, odvádzanie pozornosti a v najhoršom mať nejakú tyčinku po ruke alebo buchtu po ktorej náhle zatúži ....veľa šťastia a trpezlivosti 🙂

ichbinich
21. apr 2016

Moj syn tiez nenavidel ciapky. Tak som mu ju dala az vonku pred dverami a hned do jednej ruky bager a za druhu som ho chytila 😉 😀 A stihol zabudnut na ciapku a v lete na klobucik. 😀

Co sa tyka obdobia vzdoru, to vsetky velmi dobre pozname. Je tu kopec tem s dobrymi napadmi. Bohuzial neexistuje jeden recept, na kazde dieta a v kazdej situacii funguje nieco ine...
Ked ide o zivot (cez cestu musi dat ruku), tak nesiem aj vrieskajuce dieta. Ked ide "len" o nieco menej nebezpecne, tak necham tak. Po case sa naucili aj moji tvrdohlavce, ze proste cez cestu sa ide za ruku a casto mi potom ruku podali sami...
Ked uz boli tresnuti o zem a nic ine nefungovalo (odviest pozornost, ponuknut riesenie, zacat nieco ine,...), tak som povedala, ze som v kuchyni/obyvacke a ked bude kludny/a, nech za mnou pride. To zvycajne fungovalo, este sa vyrevali par minut a potom prisli akoby sa nechumelilo 😉

slamka890
autor
23. apr 2016

@anjeli_k hej hej uz to tu bolo spomnane ze zamestnat rucky 🙂 .,. No budeme musiet nieco poskuusat este :D ..

@alzbetka1993 Fuu robi aj ten moj drobak :D .. ale on sa tak skor somnou hra .. ze vie ako robi vietor tak robi fuu fu :D ..
@tinqua Ahoj kuklu .. mmm no viem ze aj take nieco sa da kupit ale .. mne to priide take divne ta kuklicka 🙂 .. a verim ze aj tu by si stiahol :/ ..to je taky maly nezmar D: .. :D .. ale nad tou vatou uz som rozmyslala 🙂 .. A preco sa neodporuca ?

slamka890
autor
23. apr 2016

@ichbinich :D .. Dakujem za radu :D .. ked boli tresknuti o zem :D .. :D .. jeeminecku dufam ze az takto to zas nebude u nas ..aj ked .. ... :D ..

siska53
25. apr 2016

@ichbinich moja mala jedno obdobie,ze ked prisiel na nu zachvat zurivosti kvoli dacomu, tak sama odisla do inej miestnosti,tam sa vyzurila a bola ok.
Teraz, ked sa nastve,tak tiez lepsie ju nechat samu,no po istom case chce sa utisit v naruci. Co zas syna vzdy treba nechat dobublat.

ichbinich
25. apr 2016

@siska53
Ze "dobublat", to je dobry vyraz 😀
Ale fakt, na kazde dieta a na kazdu situaciu zabera nieco ine... Je to dost o nervy. Takze mne magnezko a b-komplex na nervy a rodicovsku mantru:
To je iba faza, ohm, to je iba faazaa, oohhmm, to je iba faaazaaa, ooohhhmmm
😀