Ahojte, chcem sa poradit ohladom mojho 21 mesacneho syna. Zacalo nam obdobie vzdoru, ktore zatial zvladam az na jeden problem a to je nastupenie do auta a sadnutie si do autosedacky. Syn jednoducho nikdy nemal problem s autom, cestovanim a pod. Teraz sa prehne ako luk a nedam ho do autosedacky ani za svet. Ak sa moc ponahlam dam ho tam s placom ale mam teda co robit a ak sa neponahlam tak vymyslam aj nemozne, aby som ho tam posadila. Bez auta fungovat nemozeme a mna to hrozne vycerpava kedze sa to opakuje niekolkokrat za den. Chcela by som vediet nejake rady, tipy, pripadne aspon info kolko to trvalo u vas. Dakujem 🙂
@barbora21 to hovorenie dopredu pomaha velmi 🙂 nie je pre dieta nic horsie ako ze sa tesi ze ide utakat von po trave, hladat kamienky a mama ho zrazu zdvihne a priputa do sedacky 🙂
mne tiez mala terez par dni do zadu skusala cosi podobne.....15 mes.
to hovorenie dopredu vacsinou zaberalo. ale ked som sa ponahlala vzdy som radsej mala po ruke piskotky 🙂
sadla do sedacky, priputala, potom dostala do ruky piskotku.....teraz sa sama chce stverat hore aj bez piskotky.
my sme mali to iste, ale az ked sme isli od niekial domov od 15mesiaca potom sa to zlepsovalo, teraz budeme mat 22.mesiacov a vzdy si da vysvetlit...treba mu rozpravat kam idete co budete robit,ale skusit mu hovorit ze uvidi to co ma rad napr. malemu sa hrozne pacia miesacky, bagre, elektricky, zeriavy a pod. tak mu vzdy som hovorila ze co po ceste uvidime...cim viacej bude chapat a rozrozprava sa prestane vzdrovat🙂
@barbora21 my sme dali do ruky vzdy nejaku mlsku, ak protestovala. podla situacie ju dostala bud pri vkladani do sedacky, alebo az potom. este pomaha ked dam na vyber, ci si chce sadnut sama, alebo jej mam pomoct. niekedy povie ze ide sama, ale nakoniec nejde, tak to pocitam do 3 a ak este stale nejde, tvarim sa, ze ju tam idem dat ja. vtedy sa rozhybe a stvera sa tam ostosest. uz je ale vacsia a necha si aj vysvetlit, ze musime odist prec a pojdme az vtedy, ked bude v sedacke. cim je starsia, tym je rozumnejsia a necha si vysvetlit. den dopredu ju na to pripravovat, to si ani predstavit neviem, hlavne ak idete autom niekolko krat denne. musi sa naucit brat to ako sucast zivota. takze ja radim na zaciatku oklamat mlskou a davat na vyber, plus vysvetlit, kam ideme a preco tam ideme
@barbora21 na mojho syna vzdy funguje, ak z veci/jedla/cohokolvek urobim nieco "zive", co rozprava a prosi, aby si do toho sadol/zjedol/obliekol atd.. tak isto pomaha, ak ho pripravujem na vsetko dostatocne skoro - napr. mame ist k lekarke na druhy den, tak mu cely den pred tym opakujem /fakt dost casto, az mam pocit, ze mi sibe/ ze pojdeme k pani doktorke, co mu bude robit, ako mu pozrie do hrdla atd.. nikdy mu nic nezamlciam, len stale opakujem a hovorim ake to bude super..
tak skus mu v predstihu hovorit, ako pojdete autickom, ake to bude vyborne, ako uvidi stromceky, ako si budete spievat a ze vedla neho bude sediet jeho macko a ten sa tesi na super jazdu.. alebo ma este napadlo, ci neskusis vyrobit pre jeho oblubenu hracku tiez akoze nejaku autosedacku /spolu so synom/ a budete tam usadzat najprv tu hracku az potom synceka.. vela stastia..