ahojte,
žijeme v dynamickej dobe a ťažko predvídať čo bude o 5 rokov a nie ako sa zmení o 10-15rokov.
V každom prípade verím že naše deti budú v úplne inom prostredí aj ohľadom vzdelávania aj ohľadom práce.
Uvítam diskusiu čo si myslíte že je a bude potrebné pre čo najlepšie možnosti v živote pre deti. 🙂 (nerátam zdravie, domáce prostredie a vzťahy s rodičmi a prostredím,...)
Sú na slovensku nejaké zaujímavé stredné školy alebo online vzdelávanie aby stretávali inšpiratívnych ľudí a podnietilo to ich zvedavosť, chuť riešiť veci nie len bežné ale aj väčšie, trénovalo to zručnosti dôležité v budúcnosti?
Plus vedia plavat, maju kurzy prvej pomoci a aktívne chodia k poziarnikom každý týždeň výcvik, najstaršia už aj k zásahom.. viaceré športy robia.. príprava do života proste nie je len škola..
Co je dolezite? Nezabit vnutornu motivaciu dietata sa nieco ucit, co pride nastupom do povinneho skolskeho systemu. Bohuzial, na slovensku je tvoja poziadavka nemozna, “preziju” to len ti najzarytejsi najzvedavejsi ucenci s rodicmi, ktori tomuto rozumeju. Ale v BB sa vytvara slobodna skola, je to nejaky test ministerstva skolstva, tak uvidime co to bude.
@anjelicek26 prosim ta, vas den ma kolko hodin?😂
@hederamonstera nechodia do druziny😅🤣Každý má svoje kruzky, najmladšia v pondelok gymnastika a plávanie,utorok hadzana, v stredu zbor v skole a vytvarka poobede, stvrtok spev a v piatok ma volne...ale ona je o jednej doma.. syn veľmi podobne, pondelok gymnastika a plávanie,utorok doucko a hadzana, v stredu vytamvarka a zbor, stvrtok ma on volne, piatok zasa hadzana a poziarnici, v sobotu zapasy...Starší syn v pondelok fitko, utorok francuzstina, stredu hadzana stvrtok hadzana v piatok poziarnici sobotu tenis a keď tak zapas a fitko,nedeľu volne.. najstaršia ma 2x3h poziarnikov pondelok a piatok a len doucko utorok.. ano, veľa vozime,ale veľa dôjdu na tréningy aj peši ci na biku...
my nevieme, co bude v buducnosti, ale tie deti ano 🙂 ony sa totiz pre tu buducnost narodili.. maju to v sebe, co bude potrebne.. netreba ich motivovat, podnecovat, ani nic specialne ucit, staci im dat priestor a prave ich nezahltit zbytocnymi informaciami a 'mudrostami' z minulosti, ktore uz ony potrebovat nebudu..
@anjelicek26 zaujali ma tie hry na financnu gramotnost, co hravate? Tiez sa snazime vysvetlit hravou formou, ale potesila by inspiracia.
No jo moji vedia variť,prať,skladať nábytok, maju riadnu financnu gramotnost (robime casro situacne hry s rozpoctom ci uverom), upratať,hádať sa a hľadať kompromisy, vytrhat burinu v záhrade 😅🤣🤣 Ja ani neviem,čo sa pýtaš... do budúcna orientované povolania sú také,ktoré nenahradí KI.. takže elektrikár, kúrenár,vodar, obkladac kuchýň a kúpeľni, stolár a strechar sú top zamestnania.. a keďže ich bude malo, udu veľmi dobre zaplatený.. povolania ako vodič autobusu, kamiónu, predavačka, skladník, ludia na linke, to všetko bude čoskoro nahradené...a co sa tyka zaujímavej školy, tak táto napríklad málokedy čítam a znie dobre https://mikovini.sk/technicke-odbory/vodne-hosp... dcera zvažuje niečo podobné,ale ako vysokú školu, alebo farmáciu.. ľudia budú chori naďalej.. uvidíme..