Dobrý deň.chcem sa opýtať či je normálne aby 3mesacne dieťa keď je položené na brušku pasívne ležalo a vôbec nedvíha hlavičku. Keď leží na chrbát i ku tak si blaboce otáča sa za hračkami prevráti sa na bok smeje sa no ako náhle ho dám na bruško tak si tam spokojne leží a usmieva sa ale hlavičku nedvihne ani keď ho neviem ako podporujem. Je normálne aby skoro 3m.chlapček takto bol
Ja keď dám malého aj 5krat za deň na bruško a nechám ho aj dlhšie tak sa len spokojne usmieva.ja som z toho už na nervy
@vierockamatkova neboj sa, každým dnom je jeho telicko silnejšie .ja som už mala normálne strach , či je mala Ok, lebo na brušku buď plakala alebo len ležala ako doska. Každé babenko je iné , moja je lenivejšia , ale zdravá ako ryba 🙂
A ako dlho ho nehas na brusku? Ak sa nehneva neplace ak ho tak nehas dlhsie - aj pohodinu a viac raz ho to prestane bavit len tak lezat 🙂 My sme mali tiez problem s dvihanim hlavky tak sme robili rozne cvicenia takou hravou formou a zlepsilo sa to.
Tak to ďakujem hneď budem kludnejsia lebo mam aj malú dcérku a ta dvíhal a hlavičku ako labuť ako 2mesacna
Ak sa uz vie dat aj nabok tak myslim ze je to len tym ze sa musi naucit zapajat a posilnit aj chrbatik a krk 🙂
Tak cca 20minut keď vidím že nič ani sa nehneva len zaberie občas nozkami ako keby sa chcel posunúť dopredu a dávam ho tak 4krat za deň keď mal mesiac tak ju dvíhal pekne a teraz nič.
Vie sa dat nabok
nas prvy syn tiez moc nedvihal hlavicku, dr nam dala este cas do 4 mesiacov (vtedy by uz mal dvihat) - tak sme s nim cvicili na fit lopte+dajake ine cvoky co sme nasli na nete a za kratko dvihol krasne, neboj, zacne aj tvoj
@vierockamatkova kazde dieta je ine, ak sa obavas, konzultuj to s lekarkou. Ale mozes krcne svaly stimulovat napr na fitlopte. Tam sa bude musiet nejako dvihat.
Moja bola taká istá v troch mesiacoch , potom som ju začala davat asi týždeň intenzívnejšie na bruško( aj keď sa na to jedovala ) a potom krásne zdvihla hlávku a pasla koniky a o mesiac na to sa začala pretáčať na bruško .