Vývoj reči 2,5-ročného dieťaťa

veronikat9
17. aug 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať váš názor. Môj synček má dva a pol roka a nejak sa mu nechce rozprávať. Vie pár slov, známa je logopedička a hovorila že už by mal vedieť okolo 50 slov. Mala by som to riešiť s logopedičkou alebo mám nechať to tak a časom sa to pusti?
Synček teraz ide od septembra do škôlky takže čakáme že možno sa to zlepší.
Ďakujem za váš názor 🙂

kacena4
17. aug 2023

do slov sa zaratavaju aj citoslovcia, hav, mnau, ham, bum.... a ak pouziva slova pockajte ci sa rozbehne ak o 1/2roka bude na rovnakej urovni skus svazit logo

zuzanockamt
17. aug 2023

@veronikat9 Určite by som to už riešila.

nafka0483
17. aug 2023

@veronikat9 No ved znama je logopedicka, tak najlepsie ti ona poradi 🙂 za to ze sa s nou o tom poradis predsa nic nedas. Moze to byt ok a v skolke sa rozrpzprava a mozno potrebuje trosku pomoct.

Ak nico chce, tak ako ti da vediet? Ako si vypyta? Ukaze? Naznaci? A ty uz vies co chce a das mu to? Povedz - co si prosis, neviem, povedz mi co. Ak komunikuje inak - gestami - a rozumiete mu, tak nema dovod rozpravat.

mima172
17. aug 2023

Moja sa rozkecala naplno tesne pred 3r, teraz má 3r 4m a hovorí v súvetiach, správne skloňuje atď. Za mňa ešte počkať, ono hlavne aj škôlka vie deťom pomôcť "rozkecať sa".

domiklik
17. aug 2023

@veronikat9 áno treba to riešiť, lebo keď sa reálne dostaneš k odborným lekárom, môže prejsť aj niekoľko mesiacov

1mina
17. aug 2023

ja chodim s 2.5 rocnym na logopediu, a nikto nam nepovedal ze skoro ( cakali sme v poradovniku skoro pol roka kym nas zavolali(. Ale teda rec je naozaj slaba unho, inak sa detom rata vsetko co pomenuvavaju aj ked svojou hatlaninkou ale rovnako, aj hav brm atd

nikpa
17. aug 2023

@veronikat9 tak do septembra už ak tak nič nevybavis. Počkala by som do konca tohto roka a keď sa ani po tých pár mesiacoch v škôlke nerozhovori, treba to riešiť.

veronikat9
autor
17. aug 2023

@kacena4 moc ani z tých nenahovorí 😐

@nafka0483 ona je taká logopedička že zatiaľ nedokončila školu, len prvý ročník takže.. 😁
Keď niečo chce napríklad Prosi si na pitie tak povie pi 🙄 keď potrebuje ísť na záchod tak ukazuje na pipíka, polievka je tí, babka je kí 😬 takže vôbec sa ani nepodobá. Dve slová vie perfektne povedať a to je to že mama a tatino.

kacena4
17. aug 2023

@veronikat9 aj skratky sa rataju za slova, kedze dieta im dava vyznam a vyjadruje nimi veci

nafka0483
17. aug 2023

@veronikat9 Skus ho povzbudit - Pi? Co si prosis? PIT? Povedz - pit. Nech zopakuje po tebe.
A porad sa s logopedickou. Ako robia zvieratka vie? Zvuk auta a pod. napodobnuje?