Uz som sa raz pytala na rozdiel vyuky AJ metodou hokus- lotus a helen doron, ale nikto mi neodpovedal. Je mozne, ze to nik nepozna? Chcem prihlasit svoje 2 rocne dieta, no teraz mam pochybnosti, ked nik nema osobnu skusenost. Ja som si o tychto metodach precitala, co to na internete. Vie mi niekto poradit?
@roselyn , preberaju sa jednotlive pribehy - cca 4 tyzdne jeden ( u nas, niekde to moze byt ine)...je to formou hrania/ ukazovania, spieva sa, pocuvaju sa, pozeraju na dvd, dalej sa robia aktivity, ktore s pribehom suvisia ( napr. ked Lotus trha jahody, tak jahody trhaju aj deti, alebo nahanaju motyla....)Tieto veci by si mala s drobcom robit potom aj doma kazdy den -aspon nieco
U nas trva hodina cca 3/4 hodiny, v skupine mame asi osem deti , cena podla mna OK. A moja mala ma rozne obdobia, kedy raz spolupracuje, raz nie a akoby ju to ani nebavilo, ale uz tym, ze tam je, tak sa to na nu lepi
my tiez chodime na Hocus Lotus, tu druhu nepoznam. Som spokojna so starsou chodime cca od 1 roka aj cosi a nasledne hned ako mohla tiez zacala mensia ale chodievala aj s nami so starsou ako uplne malinka.
deti si doma pozraju pribehy v telke , hraju ich, citame si ich v knizke a preberaju na hodine, mame aj plysovych hocus a lotus aj s nimi sa hravame plus pexeso.
netreba cakat zazraky..su deti ktore plynule hovoria pribehy a su deti hanblivejsie ktore rozumeniu ale hovorit nechcu... u nas dietcata rozumeneju ale atial hovorit moc nechcu...ale vyznam v tom vidim a velky..
Moja 2 rocna sa sprava aj doma tak raz ju nieco bavi a inokedy vobec, podla nalady 🙂 Cize hrava forma AJ pomocou pribehov o dracikoch. Oki. Znie to celkom fajn. ;) Neni to asi velmi rozsirene, lebo nik to nepozna. A ani tu na konikovi nik mi k tomu nic nenapisal. Kazdy pozna len Helen Doron anglictinu. Dakujem za infosky.
Necitala som vsetko , ale ja chodim s najmensim na Helen Doron a mozem odporucit. Deticky sa ucia prirodzenou metodou. Paci sa mi, ze kym nevedeli hovorit ukazovali/znakovali, tak isto pomocky su montessori. Pri pocuvani cd doma sa lepilo aj na starsich dvoch a mozem povedat, ze viac vedia z cd a dvd ako zo skoly. 🙂
@moni839 Akou prirodzenou metodou sa ucia AJ na hodinach Helen Doron? Vo vyucbe hokus lotus sa ucia cez rozpravanie a napodobnovanie pribehov, ak som dobre pochopila maminy, co mi pisali. Vraj su Helen Doron kurzy AJ len pre solventnejsich a ceny nikde sa nedaju najst. Je to pravda, ze su drahe?
My sme chodili od 8 mesiasov a deticky sa ucili tak ako anglicania ucia svoje deti alebo ako sa my s detmi hrame po slovensky. Riekanky, buchanie po hrncoch atd. Pozri si videa na you tube. Ci su drahe neviem ako je to inde ja platim 39 eur mesacne a mame hodinu raz do tyzdna. Vzdy na zaciatku robia ukazkove hodiny zdarma. Tak som sa bola pozriet aj ja , maleho to zaujimalo, pacilo sa tak sme zostali. Teraz ma 28 mesiacov. 🙂 Takze si myslim, ze aspon na tu ukazkovu sa chodte pozriet a sama uvidis. 🙂
Len cd ktore mas doma na pocuvanie, ostatne vsetko je na hodine.
Dakujem Vam maminy, tak ja vezmem malu na ukazky oboch hodin AJ, a uvidime ako sa rozhodneme 😵
@roselyn , my chodime na hocusa, zacali sme, ked mala mala nieco vyse roka ....a ja som rada, ze tam chodime 🙂