Mamicky poradte, moj syncek ma 2 roky a vzali ho na adaptacny pobyt v skolke. Sam sa naucil na nocnik ale iba ked je na holo, ked je obleceny pocika sa a pokaka. Do skolky mu este davam plienky, ucitelky nemaju problem ho prebalit ale riaditelka vravela ze musi byt samostatny a pytat sa. Maly este nerozprava tak sa vobec nepyta, doma len rovno pojde a uz som skusala vselico aby sa pytal. Ja som slobodna matka a hladam si pracu, bojim sa ze ho vyhodia a potom co spravim ak pracu najdem. Dnes mi ucitelka povedala ze sa mu bude viac venovat az budu mat menej deti, co tym myslela, vyhodia nejake? Prosim poradte. ☹
Treba sa pýtať učiteľky. 😉 My Ti tu asi ťažko poradíme. 😉 😉 😉
ahoj no neviem nemali by ho vyhodit preco ved si platis skôlku a je na tebe kedy ho tam das a na kolko a ked uz beru do skôlky deti z plienkama a nerobi im to problemy u nas su tiez male deti ktore maju plienky a vela nerozpravaju a nie su stym problemy
no napr. v BA sú dve základné podmienky na prijatie dieťaťa do škôlky - dovŕšené tri roky a zvládnuté hygienické návyky (teda bez plienok, občasnú nehodu samozrejme tolerujú). Tvoj syn nespĺňa ani jedno z týchto kritérií, tak sa aj celkom čudujem, že ti ho vzali. V BA je tak málo miest v škôlkach, že často neberú ani tie trojročné, s mamičkami mladších sa ľudovo povedané ani nebavia... Viem, že to máš ťažké, ale stále máš tých 200€ rodičák a prácu zatiaľ nie, tak možno by som na tvojom mieste malého brávala na obed zo škôlky a potrénovala to pýtanie sa, resp. ísť na záchod aj oblečený (predpokladám, že v škôlke nemôže behať holý 😅 )
tento problém som mala aj ja som svojím synom ... tiež mi išiel na začiatku na nočník iba keď bol holý ..... no keď bolo leto tak sme ho naučili nosiť aspoň slipky .... na začiatku sa samozrejme pocikával ale nejako si zvykol, že keď má slipky tak musí ich dať dole a tak cikať ..... a takto som ho naučila aj bez plienok v noci ..... teraz už problém nemám ... aj keď som sa zlostila, že sa do mesiaca zobudil skoro každé ráno pocikaný a postielka mokrá ..... ale bolo leto tak to až tak nevadilo ... vyčuchala som a vyschlo to raz-dva ..... skús to so slipkami možno pomôže, predsa len je to tvarovan ako plienka len má viacej voľnosti a vzduchu 🙂 ..... ale vylúčiť ho za to zo škôlky? to je podľa mňa blbosť .... u nás berú do škôlky tiež už 2 ročné deti ... no musia sa vedieť pýtať na WC .... ale keď sa s ním trocha potrápiš tak si myslím, že to zvládnete .... a keď ešte nerozpráva tak ho skús naučiť tak, že nech ťa poťahá za tričko alebo tepláky keď ste doma a tak sa nauči aj učiteľke dať najavo, že chce cikať .... veľa šťastia
Neviem, nas v skolke vezmu aj mladsie ako tri roky, ale musi sa pytat. Na obednajsi spanok toleruju plienky. Moja isla do skolky 2 roky a 9 mesiacov
ucitelka tym zrejme myslela, ze standardne polovica deti v jeseni ochorie a bude mat cas venovat sa tvojmu syncekovi... 😉 neboj sa, myslim ze ho nevylucia... 😉