Ahojte, mám 8,5 mesačnú dcéru, ktorá vydáva rôzne zvuky. Napr. keď niečo zbadá tak stále vraví jeeej jeeej jeeej alebo hmmm hmmm hmmm, aaaa aaaa. Je to normálne? Robia to aj vaše deti?
No mne sa to zdalo byť OK, ale bola som u rodičov a môj otec ma dosť vystrašil, že vraj to nie normálne aby vydávala také zvuky. Keď bol mladší tak v susedstve mali choré dieťa, ktoré len kričalo a to mu to tak utkvelo v pamäti a preto sa mu tie zvuky nepáčia. Keď sa dcéra sama hrala v ohrádke a začala vydávať rôzne zvuky, môj otec ju zobral na ruky aby ju utíšil. Preto som sa pýtala, aby som ho uklidnila a vlastne aj seba.
@zabka7 deti vydávajú také "pazvuky" a nielen 8,5 mesačné ... aj mladšie, aj staršie ... neviem, či sa pýtaš preto, že sa ti zdá, že by už mala rozprávať 😅 alebo len tak😉 ... mimochodom, aj ja niekedy prejavujem údiv podobným "pazvukom" ... napr. teraz ... hmmm... (na tvoj príspevok🙂...)
@zabka7 Pekný deň, celkom Ti rozumiem, môj dedo má 72 rokov a tiež mi rozprával, že či malá je v poriadku, keď pri radovaní z niečoho otvára ústa a doslova škrieka a máva rukami, ževraj či to nie je nejaká porucha...jediná porucha, ktorú niekto má, je len tá jeho🙂...nad tým sa netreba pozastavovať...neviem, či je to vekom, alebo ich nevedomosťou, ale niekedy majú takýto ľudia scestné nápady...tiež mi ako príklad uvádzal, že malý kedysi po vojne niekoho v dedine, čo to robil...ako čo na to povedať, v dnešnej dobe takýto názor🙂...neviem, čo by podľa môjho deda mala hovoriť na veci, čo sa jej páčia "wow" a "super"???🙂
@zabka7 môžeš sa ukľudniť... ale ak sa ti to nezdá, šup k detskej lekárke... nato sú poradne 😉
PS: ... moji obaja teda vydávali tiež podivné zvuky a "škreky" ... bolo to v rámci prípravy na reč... ale, len pre tvoj kľud, aj keď deti sú rôzne a tým pádom je aj dĺžka času, kým sa začnú prejavovať "rečou" u každého iný, prečítaj si toto...
http://babetko.rodinka.sk/detska-rec/detska-rec...
Nie,vsetky deti hned pekne rozpravaju od polroka
@zabka7 ahoj keby ze pocujes moju dcerku ako kvici,skrieka a niekedy az chrci tak vtedy by si sa cudovala tiez som sa pytala lekarky a ze deti robia kadejake zvuky,ona zacne skriekat a skonci to pri takom kriku az cez hrdielko a vtedy aj zacne kaslat,proste sa aj rozculuje a dava tak emocie najavo 🙂
Moja pazvukovala do 2 rokov a potom zrazu cele vety.
@zabka7 za malo,ved aj my sa na to rehoceme 🙂
@zabka7 😕 zabka , teraz neviem ci sa pytas naozaj, alebo len tak.. Ano robi to aj moj a aj ie deti.. Je to uplne normálne.. Aj deti vo veku tvojej dcery uz vedia prejavit nejake emocie a udiv nad niecim, ci prekvapenie 😉