Minule jedna známa povedala môjmu synovi,keď zametala a on mrncal že chce metlu:no hod sa o zem, no hod sa o zem.
Nič viac k tomu nepovedala.
A minule tiež jedna iná známa vravela o svojej dcére že ona tiež hovorí svojmu synovi nech sa hodí o zem a super nohami ak za dačo mrnci.
Stretli ste sa s tým,či iba mňa to tak pobúrilo ? Nepríde mi to normálne toto vravieť deťom,aj keď viem že deti majú občas obdobie vzdoru že sa hodia o zem
Poburilo? Je to len prirovnanie, ako "trhni si nohou", "hod sa o zem" ci "nic nebude aj keby sa poskladas" ci "aj keby reves ti ju nedam", vyznam rovnaky...
Normalna vec. Dieta tiez musi pochopit, ze nemoze mat vsetko hned a zaraz, tu a teraz, ked si piskne, ci otoci pusinku naopak.
V zivote ho takto poslu do teplych krajin este mnohi, nech si zvyka. Zivote je pes. Nebude aspon v soku.
Pokiaľ ta osoba dieťa neschmatla a sama ho o zem nehodila 🤷♀️ Tak je to len ironická poznamka a nevidím na nej nič “poburujuce” … ja napr keď vidím že mi mala ide plakať pre kravinu (že neodstane niečo dobre alebo že nemôže robiť niečo zle čo s akej páči) … “chces plakat? Tak si poplac, aj tak (to čo chce) nebudeš mat”🤷♀️
Je to obyčajná poznámka, ako keď povieš, že "aj keď sa na hlavu postavíš, nebude to tak". To ze dieťa niečo chce, neznamená, že to hneď dostane.
Mama zvykla hovorit, "postáv sa na hlavu a odrážaj ušami"
Och, ja neviem tiez, co je na tom poburujuce. Nie ze by som toto konkretne pouzivala, moje deti sa moc po zemi nevalaju, ale niekedy placu a ja poviem "poplac si, ulavi sa ti". Lebo ako matka vies vyhodnotit, ci place zo zavazneho dovodu, alebo "len tak mrnci". Velakrat objimem, ale zas nemusim na kazdy vrtoch letiet a mojkat, najma ak sa jeduje, ked daco nema robit alebo brat, o com dobre vie, ze nesmie...
Nepobúrilo by ma to, obdobie vzdoru sa vyznačuje tým, že dieťa zásadne neurobí to čo mu povieš, ak poviem hoď sa o zem ... o zem sa nehodí.
Ak mala výnimočne dcéra záchvat hysterického plaču - pre nič, hovorievala som jej : "hlasnejšie plač, nepočujem ťa poriadne: Ver mi, za pár sekúnd stíchla, pochopila, že tým nič nedosiahne.
Tiež to hovorím svojím deťom, keď sa zlostia bez príčiny...
Jeeemine, a nie je suseda stará škola? Toto nám môj otec vždy v detstve hovoril, keď sme revali pre nejakú blbosť. Aj teraz to hovorí, resp. hovoril mojim synom, kým mu jeden nepovedal "no isto, aby som sa ušpinil". Ber to len ako ironickú poznámku.
Ja sa nestacim divit, co vsetko dokaze niekoho poburit tak, ze musi o tom zalozit diskusiu na internete.
Tvl, generacia snehovych vlociek... 🙄
Asi je kamaratka vycerpana, uplne ju chapem
@diewcatqoo prepáč, no prišlo mi to neúctivé voči dieťaťu.
Akoby nevedela povedať že neplač, keď robím môžeš si to požičať ty, ale teraz to mám/potrebujem ja
Tiez to pouzivam. A nie nepride mi to neuctive 🤷♀️ Neviem co je na tom poburujuce a dokonca neuctive 🙈
Ale ano, rozumiem, ze v dnesnej dobe sa deti balia do bublinkovej folie, aby sa neposkodili
Ze neuctive... uprimne prehodnot svoj pristup k dietatu, nie je to ziaden Boh ci sef ci autorita, ku ktorej sa treba spravat uctivo, hlavne v pozicii, ze mrnci za hovadinu a vynucuje si svoje... dieta musi pochopit, ze obcas je nie - nie - a netreba to zdovodnovat, ze preco a ani ziadne, ze dostane to potom... suhlasim s babami, ze generacia snehovych vlociek toto...
@anjelicek26 neboj,neberiem dieťa ako boha, ale s rešpektom sa k nemu správať chcem. To že mu zdvovodnim svoje nie ,čo tým pokazia ? A samozrejme keď poviem nie, tak nepoľavili, nie=nie
Autorka, ake stare mas dieta?
@diewcatqoo 2 roky
Aj ja som raz povedala,: nedostaneš to aj keď sa o zem hodíš. Alebo dostastanes aj keď sa na uši postavíš....A používala som to aj pri mladsem bratovi a to už dokonca nebol ani malé dieta
A nevidím na tom nič poburujuce kým dieťa neschmatne a nehodí o zem. Je to len ironicka poznámka. Slovné spojenie ze jednoducho danú vec mat nebude nech urobí čokoľvek
Respekt nie je od teba ocakavana veta "neplač, keď robím môžeš si to požičať ty, ale teraz to mám/potrebujem ja" - ked je to proste nie, metlu nedostanes...je to oddalovanie konfliktnej situacie do bodu, kedy na to dieta "snad zabudne" a klames mu...je to casto pouzivana vychovna metoda "neskor, potom, mozno, uvidime", ale s respektom nema nic spolocne...
Dospelé u povieš Trhni si nohou, dieťaťu Hod sa o zem. Co je na tom také poburujuce?
@anonym tak to este chapem, ze si prilis uzkostliva a este mas idealy o tom, ze sa budes spravat za kazdych okolnosti s respektujucim pristupom. Obdobie vzdoru sa este nestihlo naplno rozvinut. Pockaj este rok 🙂
Autorka myslím že ti príliš prežívaš 🙂 nič hrozne na tin nie je, je to len nevinná poznámka - dieťa tým nebude nijako poznačené;)
@anjelicek26 veď ju potom dostane,nech môže "zametať" . Keď niečo nemôže dostať vôbec, tiež mu poviem pravdu, že to nedostane lebo sa napr podreže,zraní, nie je to pre neho.
@viestta neviem, ani dospelému nevravím trhni si. Ale ok, no čo už
Realne ta znama mu tu metlu urcite neplanovala dat teraz ani potom, lebo dvojrocne dieta s nou bude proste robit blbosti... to je jedno, moc to skutocne prezivas. ESte takych situacii bude a ja jaaaj...
mamicky obycajne svoje deti poznaju a vala deti je takych, ze ked im povies, ze dostanu to neskor, jednoducho nepochopia. oni to chcu hned a teraz a zacnu vystrajat.
moja dcera je este teraz taka a to ma uz 11r. velakrat som vysvetlovala, snazila som sa a ziadny efekt. ale fakt ziadny. mm na nu zhukne, naznaci trest za jej spravanie a to uz efekt ma a nielen momentlany, ale casto aj trvaly. mm tym proste dosiahne to,a by sa dcera ovladla, ked zacina mat nervy.
kazdy ma emocie,a le keby sme ich vsetci naplno prejavovali, tak sa tu snad povrazdime. preto musime spravanie korigovat - ovladat sa. a to sa musime naucit uz od detsva.
Mne to tiež nepríde v pohode, presne ani dospelému nepoviem hoď sa o zem 🙂 je to bez rešpektu, súhlasím s tebou. Myslím si, že je to pozostatok zo staršej doby a nič s tym neurobíš, nemá význam sa s tými ľudmi handrkovať, max.si môžeš niečo pomyslieť a dieťaťu potom v súkromí vysvetliť, že tak sa nekomunikuje
No hej ironická poznámka .. nič viac ani menej