Viete mi poradit, ako mam vychovavat svoje 2 rocne dieta? Nastalo u nas obdobie vzdoru. A je to tazke. Priklad, mala vyhadze z 2 boxov milion hraciek. A ja 20 krat denne to davam nazad do boxov. Lebo trochu sa pohra a iba bordel. Vysvetlujem jej, aby mi pomohla urobit poriadok, ale iba beha. Dnes som uz drzala druhy box, a vravela malej uplne kludnym tonom, ze uz ma vybrate hracky z boxu, a najprv upraceme do prveho boxu a moze si moze vybrat hracky z druheho boxu. No take krokodilie slzy, plac az sa triasla. A vazne som nekricala. Prosim si rady.
no nepovoliť....jasne že slzy budú, to patrí k tomu....ale naučí sa....
A co,ze place a hneva sa? Dobre a spravne veci da vela x nerobia lahko a z usmevom na tvari.
maly ma 2 roky a tiez je obcas taky den, ja osobne v prvom rade neupratujem hracky 20x denne - na co? upratujem maximalne 2x ked spi cez obed a ked zaspi na noc, ak nechcem aby boli hracky rozhadzane vsetky, tak mu necham na ociach iba zopar, ak chyti amok, v zasade si cupnem/sadnem k nemu, spytam sa, preco sa hneva a ci mu mozem nejako pomoct a necham ho nech sa ukludni - a nemyslim si, ze je cesta nutit ho, aby upratoval, ked sa zlosti, nema to ziadny efekt aktualne, su vo veku, ze nevedia spracovat silne emocie, rychlo menia nalady, u nas sa ukludni a potom mi uplne v pohode pomoze upratat a pekne urobi poriadok
Trvať si na svojom aj cez slzy. Neexistuje ze všetko rozhádze a ty to potom pratas. Zobrať ju za ruku a bude pratať s tebou. Naučí sa neboj, len si musíš trvať na svojom. Ak teraz nezastaviš hranice, tak neskor s nou už nepohneš