Všetko dáva do úst. Ako ho to odnaučiť?

danulka2
1. júl 2008

mozno banalny problem, ale aj tak ma to trochu trápi. Moj maly stale vsetko dava do ust. A je mu jedno ci je to hracka /to mi tak moc nevadi/ alebo palicka, kvet ci konarik zo stromu 😠 . Viem, ze si takto pstupne buduje odolnost, ale nie vzdy je to len ten konarik. Ako ho to odnaucit? Ked bol mensi, tak som mu dala do ruky piskotku a papal ju. Ale teraz si uz vybera, darmo ho vyhresim, za stotinku sekundy nieco oblizne. Mate podobne ,,hladne,, deti

julova
1. júl 2008

ja som bola podobne "hladne" dieta...mama vravela, ze sa mi nestitilo takmer nic zdvihnut aj na ulici zo zeme a v sekunde som to mala v ustach 😖..uz bola bezradna a ja som si "dopomohla" k slintavke 😔 😒 ...bolo to drsne a bolelo 😢...a odvtedy akoby utalo...ani za ten svet nic do ust okrem jedla a samozrejme toho, co mi dala mamina - ale nechcem aby to vyznelo tak, ze teraz chcem Tvojmu drobcovi dopriat slintavku, aby sa "vyliecil" z "hladu"..moja mama fakt ze bola bezradna asi ako Ty...dohovarala mi, upozornovala a aj tak to boli stotiny sekund...chjoo...takze bola som taka, ale poradit neviem ☹

martinaema
1. júl 2008

jááááj danulka tak ja toto už vôbec neriešim 😒 Snažím sa dať pozor už len vyslovene na to, aby mi nezhltla nejaký kamienok alebo nebodaj niečo horšie(po psoch či mačkách). Už síce rozumie, ked ju upozorním "bude baci-baci po ručičkách", ale ona si po nich pocapká sama a pokračuje so šťastným úsmevom. Takže len sledujem čo to do papuľky pchá a nebezpečné jej zoberiem. Naša mudra hovorí, že vtedy je dieťa zdravé, ked "zje aspoň 2 kg piesku" No čo zabijem ju za to?

titkovamiriam
1. júl 2008

jasne! 😀 marek mal obdobie ked doslova cistil koberce-hociaku spinku dal do ust prstickami ako pinzetkami nasiel hocikde -hocico.V kuchyni pri vareni ked len poprasok z muky co som nestihla este zamiest a uz to sup-sup do ust,ale uz z toho vyrastol-zistil asi ze sa z toho nenaje 😀

julova
1. júl 2008

http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=issue&pa...

inak v novej "Mama a ja" je clanok prave o tom 😉

danulka2
autor
1. júl 2008

vdaka, precitam a hadam mi to pomoze

iwik
1. júl 2008

Ahojte
No som rada ze som nasla tuto diskusiu a nie sme v tom same 😀 Stale len vonku upozornujem nono nesmies, bude baci baci no vsetko co som si tu precitala, zaujimave je ale ze doma teda vo vnutri mi nic do pusky nedava. Verim ze casom z toho vyrastie, uff ale teraz je to tazke....

helka101
1. júl 2008

Danulka aj môj malý to robieva, ale ked mu to zoberem, a poviem že to nesmie, tak to prestane robiť, ja som skúsila aj lýzatka mu dávat, aj ked viem že riskujem zúbky, ale stálo to za pokus a takto ked spapá lízatko tak odhodí paličku do koša, a ostatne do ústočiek nedáva, resp. len svoje hračky, ale cudzí predmet ešte nedal 😔 držím palce 🙂

jaduska
1. júl 2008

Dani, z nás sa už vonku smejú, že chodievame na pieskovisko sa nadesiatovať aj naolovrantovať. konáriky sú v puse pravidelne, lístky, tráva, kvietky, kamienky....všetko. Sandra mi toto nikdy nerobila, v živote nič okrem jedla nemala v ústach, teraz to mám dupľom aj za ňu. Ale aspoň začínam mať lepší postreh 😀 😝 😵

danulka2
autor
3. júl 2008

jaduska Domca mi tiez nic ine okrem jedla do ust nedala, takze tiez to mam teraz duplom 😉 . No ten postreh sa tiez zlepsil. Ked uz nieco zdviha, tak mam zrychlenie z 0 na 100 km/h za 2 sekundy 😀 😀 😀

jaduska
3. júl 2008

No vidíš danulka, aspoň na niečo to je dobré... 😀
Inak dodatočne všetko naj Tomáškovi k narodeninkám...nejako zabúdam v tom zhone...

marorlinko
4. júl 2008

moj nastastie nic do ust uz nedava ani velmi nedaval okrem hraciek, naucila som,ze vsetko,co najde na zemi vonku,tak ma dat do kosa, rovnako aj dnu nejake smetie a pod., a n mi vzdy donesie,nech dam do kosa,alebo ide a da sam. som rada,ze je taky, ono casom to prejde, ked dieta spozna co to je a omrzi ho to, aspon dufam, neboj sa,len treba cas, ja viem,ze sa mi lahko vravi,ked nemam taky problem, ale krikom sa dieta len povzbudi a robi to este viac naschval, takze radsej s kludom.

adkaw
5. júl 2008

no môj miško je tiež taký jedák, tiež dá do úst všetko čo nájde a vocpe sa mu tam 😀 niekedy ešte príde ku mne a naschvám prežúva lebo vie že z toho mám paniku 🙂 dnes hneď ako sme prišli na ihrisko tak chytil lopatku a ako ju mal takú pekne naloženú tak šup do úsť 🙂 ja už som zúfalá, dúfam že ho to čoskoro prejde

danu
7. júl 2008

aj u nas je to tak vsetko vsetucko do ust, nevadi ci je kamienok, spak onar atd 😅 treba dat len pozor a ked bude vacsia porozumie ze to nemoze. U nas ked jej poviem no no to je zle ble atd usmeje sa na mna a sup do pusinky 😅

maji4
8. júl 2008

Aj my máme ten problém ,že naozaj všetko.........a ked ma vidí a ja sa jej hrozím ,že nono sa usmeje a hned šup do ust 😅

sofik
9. júl 2008

Ahojte. To aj my máme tento problém, všetko čo nájde dá hned do pusy. Ale tiež už to velmi neriešim, hlavne dávam pozor aby mi niečo nezhltla. Deti tým obdobím musia prejst. Tak nič len čakat kedy ich to prestane bavit. 😉