Vreckové pre 13 ročného na výlet do nákupného centra

macik34
28. máj 2018

U nas chodia deti casto na vylet, exkurzie. No potom idu do nakupneho centra. Tam su cva 2-3 hodiny. Kolko davate vreckove na vylet 13rocnym detom?

ellca123
28. máj 2018

10 eur,
ale dcerka vravi ze deti maju aj 50-100 eur co je privela

fefe123
28. máj 2018

predpokladám, že každý podľa svojich možností..... niečo na jedlo, pitie, zmrzlinu... niečo na prkotinku pre dieťa, aby malo spomienku a niečo, aby mohlo Vám priniesť....

tykat
28. máj 2018

Syn ma 12r. Davame cca 10-15€. Neminie vsetko, vacsinou si kupi nejake jedlo a sem tam drobnost. Zvysok mu zostava, spori si na nieco vacsie.

henrikir
28. máj 2018

@macik34 je to smutne, ze terajsie deti uz len do obchodnych centier behaju a vobec skoro nie su v prirode☹ no myslim, ze im netreba dat vela penazi a hlavne rodicia davaju podla toho, kolko si mozu dovolit

ajinka766
28. máj 2018

Ahoj,aj my sme naposledy dali 13r.synovi 10 eur. Hlavne,keď chodia často,je to podľa mňa na jeden deň primerané

kvetinka75
28. máj 2018

10-15,-eur. Podľa toho kam idú.

sissy27
28. máj 2018

@henrikir ale prosím ťa, aj za socíku sme vždy chodili na výlet do "obchodných centier". Každá škola v prírode, každý školský výlet sa nezaobišiel bez toho, aby sme nemali rozchod v miestnom priore alebo inom obchodnom dome. Akurát teda tam neboli fastfoody, ihriská a podobne. A vymetali sa aj miestne pohostinstvá alebo akékoľvek dostupné obchody. A presne tak isto je to aj dnes, akurát sú tie nákupné centrá na inej úrovni. A pre deti z malej dedinky je aj toto zážitok, zmena, tak ako je pre mestské deti zážitok vidieť živú kravu zblízka (napríklad, nechcem tým nikoho uraziť, ale proste to čo je pre jedného samozrejmosťou, je pre iného vzácnosťou).
@macik34 záleží, koľko vám rozpočet dovolí a ako si poznáš svoje dieťa. Ja napríklad radšej dám mojej viac a viem, že neoplieska všetko. Zas kamoškina dcéra je taká, že do posledného centu musí všetko minúť, na úplné hovadiny, len aby minula. Ale tých 15-20€ by som dala.

kiwi3
28. máj 2018

@sissy27 skola v prirode ano, to sme chodili, ale zeby kazdy vylet? to sa mi zda uz nejak moc.

kvetinka75
28. máj 2018

@sissy27 presne tak, vždy sa chodievalo na nákupy - aby sme priniesli niečo domov. Nech sa každý pozrie koľko času trávia deti v obchodných centrách popri škole, cez víkendy. Ke´d sa to niekomu nepáči, prečo neoberie svoje dieťa do prírody, na výlet alebo ho nedá na nejaký krúžok aby nevymetalo obchodné centrá. U nás to predsa tiež tak bolo - výlety s rodičmi, krúžky a počas školského výletu aj obchodné centrá. Ibaže my sme vo voľnom čase behali po vonku na bicykloch, športovali, chodili na krúžky a nie toľko po obchodoch, ako dnešné deti. Ale z časti je to aj chyba rodičov, zbytočne to budú zvalovať na školu, že ich tam ťahá.

kvetinka75
28. máj 2018

preklep- nech zoberie svoje dieťa do prírody.

beky1813
28. máj 2018

Ja len lutujem tie predavacky v nakupnom centre. Mala som tu cest zazit takuto vypustenu triedu a to bol des a hroza.
A penazi daj podla uvazenia, sama si poznas dieta

macik34
autor
28. máj 2018

@beky1813 no ved to.
Nevadi mi, ze tam idu. Som rada, ze sa maju kde obcerstvit. Ale nepaci sa mi, ze idu napr. do divadla na 1,5 hodiny a 3 hodiny v nakupnom. Dala som 26 eur. Vraj ostatne deti dostavaju viac. Mne sa to zda dost, preto sa pytam.

dai
28. máj 2018

@macik34 u nas sa vzdy ako rodicia dohodbeme kolko - deti maju rovnake mnozstvo penazi... obycajne im davame 5 euro - dcera ma 10 rokov... nase deti maju zabezpecenu stravu aj pitie...

0silvia0
28. máj 2018

otázka bola koľko treba dať deťom v rámci výletu peňazí na jeden deň. Už sa zas rieši to, čo netreba: och tie terajšie deti, len by do nákupných centier chodili a bla bla bla. Do nákupného centra ich zoberie pani učiteľka, milá @henrikir - z nejakého dôvodu po exkurzii alebo po výlete učiteľka rozhodne, že nákupné centrum je vhodné, napr. deti sa tam môžu najesť, ísť na toaletu, umyť ruky atď. Niekedy je lepšie kúpiť si jedlo tam ako nosiť nejaký rožok s roztečeným maslom od rána v ruksaku, ktorý po dvoch hodinách môže vyzerať ako neidentifikovateľná placka...
@macik34 ak sa ti zdá pridlho byť v nákupnom centre, mala by si to riešiť s učiteľkou, ale predpokladám, že ak majú vyučovanie v daný deň napr. do 12,30 tak ten deň musia časovo do tohoto času vykryť aby to sedelo. Nepustili by ti dieťa skôr domov ako majú v ten deň určené vyučovanie, akurát by miesto nákupného centra sedeli v škole pokým sa neskončí posledná hodina daného dňa. 26 eur je na jeden deň podľa mňa priveľa, ale ak si poznáš dieťa a vieš, že zvyšok prinesie, tak ok. Ja osobne by som dala maximálne 15 eur.

dai
28. máj 2018

@henrikir tak to hlavne deti z mensich miest ked udu do velkeho - ja byvam kusok od auparku a eurovei a ked sa prechadzame v parku ci na nabrezi je tam kopu vyletov s detmi - vacsinou znacky autobusov z mensich miest/ okresov - viem ze tie starsie deti sa tesia ze si kupia oblecenie nejakej modnej znacky co doma nemaju a asi aj ucitelky sa tesia...
Deti z ba vacsinou do obchodnych centier na vyletoch nechodia ( aspon nase nikdy neboli, mozno tak na vychadzky do centra na zmrzlinu... ale to im vacsinou platia ucitelia )

sissy27
28. máj 2018

@kiwi3 áno, čo si pamätám, tak každý jeden výlet bol spojený aj s nejakými nákupnými možnosťami - samozrejme iná doba, iné možnosti, o nejakých auparkoch sa nám vtedy ani nesnívalo. A ako som písala - pre deti z dedín či malých mestečiek je veru aj veľké nákupné centrum zážitok, lebo je to niečo nové, neopozerané.
@macik34 ono tie tri hodiny v nákupnom centre ubehnú veľmi rýchlo, v podstate sa tam stihnú akurát tak poprechádzať, popozerať kde čo je, použiť toaletu, možno si kúpiť nejakú maškrtu a koniec, ide sa domov. 26€ je pre 13 ročné dieťa dosť na nejakú drobnosť, maškrtu, jedlo, pitie... V pohode sa dajú kúpiť aj celkom fajn tričká za 5-10€, takže aj to by sa zmestilo do rozpočtu. Veď sa spýtaj, čo také plánuje kúpiť, resp. zisti, do ktorého nákupného centra idú a aké sú tam možnosti. Napr. v BA v Boroch je taká akoby herňa s automatmi pre deti (myslím si o tom svoje, ale to je druhá vec) a tam verím, že tých 26€ by bolo málo na 2 hodiny (ale zase zrovna kvôli tomuto by som dala ešte menej peňazí)

fednaja
28. máj 2018

Ako decko som sa najviac tešila, keď sme išli do nákupného centra. No my sme chodili menej ako terajšie deti! Ale tak čo, pani učiteľky majú pokoj, keď im dajú rozchod do obchodov a oni si môžu na kávičke sedieť a kvákať 😀 😀

ah1234
28. máj 2018

Fiha, no ja som chodila na sukromny gympel (maturita 3 roky dozadu) a tolko penazi, ze 26 eur by mi rodicia na jednodenny vylet nedali. Boli aj decka so 100€ ale uprimne povedane, nemali to kde minut, ked sme mali 11-14 rokov (aj ked vtedy estw v slovenskych korunach tolko mali). Mamka mi vzdy zabalila nejaky domaci keksik, ktory aj tak vsetci chceli odo mna, dala 5€ na jedlo (ak to bolo v ramci SK, ak sme isli trebars do Rakuska dostala som aj 15€), povedali mi, ze im nemam nic nosit z jednodenneho vyletu (ine bolo tabor, skola v prirode) a oblecko som si teda kupovat nepotrebovala, vsetko, co som potrebovala, som si mohla vypytat na to peniaze 🙂 tak som dostala mozno 10€ od rodicov a ze zvysok si mam nechat a sporit na nieco "vacsie", takze som si zvacsa ani nekupovala blbosti lebo vzdy som nieco chcela, co mi rodicia nechceli kupit :D ale doba je ina, nuz, asi v dnesnej dobe 25€ 13 rocne deti tolko potrebuju, len som zvedava co bude o 13 rokov, ked moja mala pojde na vylet, to aby som uz na to zaca setrit 🙂

jamabe
29. máj 2018

Tiez si pamatam, ze ako deti nas po vylete ucitela brali do nejakeho Prioru ci co. Raz som fakt nevedela na co minut peniaze, tak som kupila nasim taku cervenu plastovu hrusku na cukriky 😅 No hovadina, len aby som cosi kupila. A teraz z pohladu ucitelky: prva otazka ziakov, ked niekam ideme, je: bude aj rozchod? A uz kupuju a minaju...

jamabe
29. máj 2018

Odoslala som to nechtiac skor.. 26€ je fakt dost. Podla mna treba s dietatom hodit rec, co si moze kupit, dat mu nejake tipy, vysvetlit co kolko stoji.. Ze nemusi minut vsetko, ale nieco si moze usetrit... jednoducho sa uci financnej gramotnosti

anna524
31. mar 2022

ja navrhujem 20az30e ale je to iba môj nazor