Vodením za ruku 14 mesačného - zdravie ohrozujúce?

patricia_b
11. sep 2018

Ahojte, je zlé vodiť dieťa za ruku? Syn bude mať 14 mesiacov. Pred dvomi mesiacmi dal prvé nesmelé kroky do priestoru a teraz, chodí po byte tak 80% jeho pohybu, keď je von, tak nemá odvahu sa vždy pustiť, ale psíka vyvenčí alebo sa chytí za ruku a ideme spolu. Dnes sme boli von len my dvaja a takú sprchu som dostala od jednej pani, že ako si ničím dieťa ťahaním za ruku, celkom ma to zaskočilo, lebo nechávam syna nech na všetko príde sám a za ruku s ním chodím posledný týždeň, keď vidím, že doma má pomerne istú samostatnú chôdzu.

evittam
11. sep 2018

@patricia_b Tak ho tahas ci len drzis za ruku a on kraca? Ak to druhé tak si mala dotycnu slusne upozornit nech ta nesprchuje a stara sa sama o seba. Nevidím na vodeni za ruku nic znicujuce.

pribinak
11. sep 2018

Zas netreba to vidiet ako neviem co hrozne. Ide o to, ze je tam výškový nepomer, dieta dvihnutim jednej ruky, pleca a celej strany ma nakrivo chrbticu. Preto sa to velmi neodporúča.
Ale neumiera sa na to ;)

evalin88
11. sep 2018

Zboznujem ked a ludia staraju sami o seba.... keby si ho nedrzala a on by tresol na nos.. bolo by to uplne ok 😁

patricia_b
autor
11. sep 2018

@evittam on sa len drží a ja idem jeho tempom
@pribinak ako toto beriem, ale veď za ruku chodia aj väčšie deti a toto som fakt, že prvý krát počula, viem, že nechodiace deti nevodiť

evittam
11. sep 2018

@patricia_b Zi vlastný zivot a neries blbe poznámky cudzich ludi a budeš mat jednoduchsi a krajsi zivot.😉

asia83
11. sep 2018

@patricia_b Netreba ho ani chytiť, hoci začína. Ja som moju ani raz nechytila. Stále vám bude hľadať pomoc rúk, aj keď už bude akože sám chodiť, bude neistý v chôdzi.

pribinak
11. sep 2018

@patricia_b pri väčších detoch je ten nepomer mensi, ale pozri, netreba si zas z múdrej tety robit vrásky ;)

victtoria1
11. sep 2018

Ja som nechcela aby mi dieta niekto vodil za ruky a ajtak som nemala sancu...stari rodicia hoci ichchrbaty boleli aj tak si robili po svojom.

dskjhfdlkdjhl
11. sep 2018

@patricia_b tiez som raz taku mudru damu stretla, ale ja som ju nevypocula, isli sme dalej. Inak, ked bol medzi mnou a dcerou velky vyskovy rozdiel, tak ona chodila po obrubniku, jednak ju to velmi bavilo, jednak ten rozdiel sa zmensil a nemusela mat rucku tak vysoko. Ale zo zaciatku som sa radsej trochu naklonila na jej stranu, ak ovsem v tom case vobec o moju ruku stala, ale tak kazde dieta je ine.

pininka
11. sep 2018

Kasli na nu, moja mala je taka opatrna ze keby som ju nedrzala za ruku, sama by vonku nikam nesla, odvazi sa iba blizko pri dome. Idem jej temtom,ziadne tahanie a pod.

xeonela
11. sep 2018

Drzat dietatko je normalne, no ak ho tahas, to uz nie. Treba proste prisposobit chod, vysku ruky a tempo hlavne jemu. Mozno sa jej to len tak zdalo, no treba si obcas na to davat pozor, ty si to ani nemusi uvedomit

beata_ra
12. sep 2018

@patricia_b podla mna nerobis nic zle. A na pani a jej slova jednoducho zabudni!