kedy začína bábätko vnímať svoje okolie a rozoznáva očkami ľudí a farby?
diki za radu to ma tiez zauimalo kedze mame drobca co bude mat 3 mesiace.
monika moj Slavko kukal na kolotoč jak puk ked mal 3 tyzdne, uz ho videl na cca 50 cm.
teraz ma 3,5 mesiaca a kolotoc zlomil, chcel sa posadit a tak sa zan chytil a vytiahol sa hore 😀 rozšnúroval hniezdo okolo postielky, cumle si prsty na nohach 😀 a co ma na postielke zavesenu taku hracku so snurkou na natahovanie co hra, tak to si pusta a rano ked je skor hore tak nas tym budi. potiahne za snurku, rodičia vztyk a kmitajte okolo mna 😀 (ale kazdy hovori, ze mam velmi aktivne dieta, tak sa nelakajte)
novinka, to je faaakt velmi skoro...ale kazdedietatko je ine, mozes byt na neho hrda, ze je taky sikovny 🙂
my ideme podla tabuliek az na drobne vynimky, napriklad sa nam nechcelo dvihat hlavicku z lahu az do cca 3,5 mes., teraz sa uz pritahujeme jedna radost...ale k teme...
monika, tak okolo 6 tyzdnov uz zacina pohybovat ockami za niecim co je vyrazne farebne a dokonca sa smeje...ak to nie je vazny typ, xixi
náš malinký dvíhal hlavičku už keď mal tri týždne, čomu sa viacerí čudovali ... a od štvrtého týždne vydáva také zlatučké zvuky a dnes sa mi prvý krát normálne zasmial a to má 5 týždňov aj niečo ... je nádherné sledovať tieto nové veci ktoré prichádzajú každým dňom
tak můj drobec dokázal otočit hlavičku na druhou stranu když ležel na bříšku už v porordnici a když ho koupala dětská sestra,tak se jí tak mrskal ve vaničce že ho málem přitopila 😖 baba nešikovná 😠 Jinak kolem 2měsíců už viděl hezky před sebe,sice dlouho hlavičku neudržel ale zvedal ji jako o život 😀 za to pak se zasekl,kolem 5tého měsíce se začal krásně přetáčet ze zad na bříško i obráceně a to dělá dodnes,akorát mnohem zručněji 😀 Zatím; se neplazí ani neleze a na kolínkách se houpe pomalu 3týdny ,ale jinak je užvaněný od narození(ze spaní vydával zvláštní zvuky už v porodce) 😀 Jo a usmíval se ve spaní už v porodnici,měl tak úžasnou mimiku v obličeji,to mimčo kolegyně co se mnu byla na pokoji nedělalo nic(myslím v obličeji) A opětoval úsměv kolem jednoho měsíce 🙂
Jo miminka jsou úžasná,ale straaaašně rychle rostou 😅 😅 😅
zaujimava otazka, napisem ti co je v knizke : 1 mesiac :Vase babätko je malicke , ale ked ho drzite v naruci, hlta vas pohladom, zaujima sa o pestre predmety a pozorne nacuva novym zvukom. To, co sa nauci, nie je viditelne, ale nech vas to nemyli : vase babätko v uceni napreduje obrovskymi krokmi.
2 mesiac : koncom druheho mesiaca budete dojata, ked na vas usmev zareaguje usmevom. Uz dokaze vyjadrovat radost a stasie.
3 mesiac : vsetko pozoruje
4 mesiac : vie dat najavo pobavenie, radost, strach, hnev , zhnusenie, smeje sa nahlas
5 mesiac : vnima v hlase rozdielny ton
6 mesiac : prejavuje svoju vôlu
7 mesiac : rozlisuje cudzie tvare, zacina chapat, ze ludia a veci existuju
8 mesiac : v tomto veku zacne byt babo zavisle na matku
9 mesiac : uz sa snazi zapacit, usmevmi, hrou, huncutstvami
10 mesiac Vie ukazat na predmet na aky sa ho opytate, uz dobre chape
11 mesiac : potiahne obrus , aby dociahlo hracku a pod
12 mesiac : napodobnuje vsetko a vsetkych