Viete poradit nejake cvicenia ci rehabilitacie na spustenie lezenia a chodenia?

gilly
4. okt 2011

Ahojte mamicky, mam uz 10-mesacneho syna, ktory sa neplazi, nelozi, nestavia, nedava sa na styri, nesada si sam. Viete mi poradit nejake cvicenia alebo rehabilitacie v BA (je potrebne na to odporucanie lekara alebo? ) alebo ake mate vlastne skusenosti s tymto, co by ho mohlo rozprudit? ked ho polozim na brusko a snazim sa motivovat, tak do par sekund je na chrbte, poloha na brusku sa mu teda vobec nepaci. dokonca sa este zacne silno rozculovat, ani zo sedu sa netaha za hrackami mimo jeho dosahu. dakujem vopred za rady 😉

andrejka1974
5. okt 2011

treba odporucanie od pediatricky alebo neurologicky a v Bratislave je rehabilitacne centrum Harmony v Dubravke my tam cvicime od 1 mesiaca esta stale a mala mala teraz 3 roky

trinity525
5. okt 2011

osobne by som absolvovala neurologicke vysetrenie, ktore trva par minutiek a budete vediet na com ste.
ziadne rehabilitacne zariadenie vas nezoberie bez odporucania pediatra alebo neurologa.
skuste este na zem polozit ovladac od TV 😀 nam pave ten spustil plazenie ... ked bude plakat, tak ho nebrat hned na ruky nech sa potrapi .. to je moja skusenost.
vidim, ze ste z BA, kludme ma cez IP kontaktuj, mam kontakt na velmi dobru neurologicku, ktora vas urcite zoberie 😉

ginger_fox
5. okt 2011

Trosku som v soku z otazky, lebo 2 moje dobre priatelky mali obdobne problemy s detickami a vzdy vysetrenia a cvicenia iniciovala pediatricka ich dietatka, ktora si to vsimla na poradni.
Takze odporucam ist k pediatricke, porozpravat sa s nou a ona Vas so syncekom posle na ortopediu alebo neurologiu, kde Vam odporucia cvicenia, ci rehabilitacie. Obe kamaratky vsak zhodne a nezavisle od seba potvrdili, ze ich detom najviac pomohlo plavanie a pohyb s detickami vo vode.

syslica
5. okt 2011

@gilly Treba nechať zhodnotiť stav dieťatka najprv pediatričke, aj tak potrebuješ odporúčanie ... zrejme budú nasledovať odborné vyšetrenie (minimálne neurológia) a dostanete sa na rehabilitáciu do nejakého centra. S bábätkami sa cvičí v ŠNOPe na Záhradníckej, osobné dlhoročné skúsenosti máme s RC Harmony v Dúbravke.
Na kurzoch cvičenia pre deti s mamami Babyfit sa dá poradiť o stimulácii pohybových zručností dieťatka - môj starší sa ako ročný ešte iba plazil a Angelika a Anka dobre poradili, takže práve na ich kurze zažil štvornožkovú premiéru".

lenka_da
5. okt 2011

Od tohto roku uz nepotrebujes odporucanie od vseobecneho lekara, t. j. ani od pediatra. Kazdopadne, mal by byt o tom aspon informovany. Urcite by ste mali absolvovat vysetrenie u neurologa a na rehabilitaciach. Moje deti boli tiez "lenive", dcerka cvicila vojtovku, so synom zaciname bobatha.

cillikat
5. okt 2011

joooooj, to som tiez v soku, ze Ta pediatricka neposlala uz k neurologovi, ten zhodnoti, v com je problem a potom treba ist na rehabilitaciu, oni zvazia ktore z cviceni potrebujete, ci nejake Vojtove alebo nejake ine (novsie- bobath....) a urcite sa to postupne rozbehne a mozno aj to plavanie je fajn, ale urcite treba ist na vysetrenie. A ja by som porozmyslala ci som vybrala dobru pediatricku, ved toto nesmie prehliadnut. ☹ Strasne vam drzime palce 😉 🙂 😉 😎 🙂