Vie sa 1,5 ročné dieťa samo hrať?

bmonika
17. dec 2010

vie sa 1,5 ročné dieťa samo hrať? máme doma takéhoto drobca, no zatiaľ len mama-mama....

jarunka111
17. dec 2010

Ak má náladu, tak sa chvíľu zahrá. A potom musím vymyslieť niečo nové, ale takmer vždy zaberie, keď mu dovolím "upratovať" skrinku s plastovým riadom 😀 hlavne keď varím alebo mám nejakú robotu, tak vtedy je mama-mama-až mamička 😀 Takže aj sa zahrá, ale mama vedie 😀 😀 😀

murinka
17. dec 2010

ano,vie 😉 ak sme v izbe-napriklad v kuchyni a ja varim-iba my dve tak sa kludne hrajecele doobedu...ale akonahle niekto pride k nam do izby tak mala sa zacne predvadzat a uz je po hrani 😅 ale inac sa pekne hraje 😉 😉 😉

piskotka81
17. dec 2010

nasa mala princezna ma v rodine prezyvku:mamin suchy zips.a preco?lebo sa nemozem pohnut ani na krok.same mama mama.pohra sa sama par minut,aj to musim nanu sem tam pozriet,lebo vylezie vsade.najviac ju zaujimaju ovladace,varechy a hrnce.zavisi to vsak od povahy dietata.starsia dcerka ked bola v jej veku,tak sa hrala sama aj pol dna.kde sme ju dali tam bola.krasne hracky,ktore podedila po sestricke ju vobec nezaujimaju.

bosoriak
17. dec 2010

Niektore decka sa vedia hrat same aj v 1 roku a niektore sa nevedia same zabavit ani v 6 rokoch.
Kazde je ine 🙂

evickapooh
17. dec 2010

to zavisi od povahy dietata-moja vacsia dcerka nikdy sa nehrala sama vzdy sme museli s nou hrat zabavat ju inac sa nudila ,a len mama mama.....teraz ma 5 rokov a este stale sa n ehra sama potrebuje aby niekto hral s nou....musi to citit ze okolo nej sa toci svet je rada stredobodom pozornosti .....druha dcerka je pravy opak - leuska odkedy vie chodit sama sa hra bud zavesi moje nohavicky ,podprdky do krku ,so satickami sa pohra aj 20 min,potom s panvicami v kuchyni , rada kresli,rada sa kra s ponikmi ,barbi babikami. rada tancuje.......no vsetko mozne niekedy sa hra aj s hrackami ale tie ju uz nebavia hoci mame viac hraciek ako v hrackarstve 🙂 ....-vie sa samo hrat ,niekedy ju musim hladat po dome ze kde je ....tak je v tichu, hra sa 🙂
suma sumarum-niektore dieta vie niektore nevie sa samo hrat zavisi od jeho mentality

traktor
17. dec 2010

ano vie, ani neviem, ze ho mame 😉.. ....len neporovnavaj..kazde dieta je ine, ine potrebuje...a je aj velky rozdiel, ak ma dieta uz surodenca...alebo je este jedinacik... 😉 ..neboj, este budes rada, ked to mama, mama budes pocut..lebo pride cas, ked ta uz nebude potrebovat, bude mat kamaratov..a ty budes rada, ked si ho aspon na chvilku postiskas....teda, ked to stihnes a neutecie ti von 😀 😉

ivett1
17. dec 2010

ahoj..naša Vikinka sa ako 1,5 ročná síce hrala, ale sama asi len 1 sekundu 😀...vždy nás s ockom tak krásne zapojila do svojich hier 🙂...a doteraz miluje spoločnosť pri hrách...situačné hry sú jej "vášeň"...asi z nej bude režisérka 😵 😎
zato môj synček Števinko sa rád zahral aj sám (pre mňa to bol nezvyk🙂)...aj keď len chvíľku...potom prišlo známe-maaamiiiiiiiiiii 😀

evline
17. dec 2010

tak ovladac alebo mobilny telefon a kable to boli u nas a baby ani hrkalki sa nedotkla

lubina
17. dec 2010

Kazde dieta je ine,ale studie hovoria, ze 1 a pol rocne dieta, sa este neviem dlho koncentrovat na jednu hru a same sa pohra len velmi zriedkavo. Este sa totiz len blizi obdobie vzdoru,ked si dietatko zacne uvedomovat, ze je samostatna bytost a nie sucast matky.Prave v obdobi vzdoru chce dieta robit veci same a to sa tyka aj hry.
Moja starsia sa sama nechcela hrat nikdy,vzdy som jej musela robit spolocnost.Mladsia bude mat coskoro 2 roky a zacina sa hravat so starsou,ale ked je doma sama ked ja starsia v skolke,tak len beha,nejako ze by sa hrala to sa neda povedat,skor rozhadzuje veci.

kaja73
17. dec 2010

Mam dvoch synov.Starši sa do 4 rokov nechcel ani za svet hrat sam.Vydržal tak 10-15 min-v 4 rokoch.Mladši sa už od 8 m vie zahrat aj sam.Teraz bude mat rok a ak ho nič netrapi, tak viem upratat cely dom-to je vyše 1 h a on sa hra sam.Občas za mnou pride ,prituli sa,pomojka a ide dalej. 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka1987
18. dec 2010

moje krsniatko marco ma 15 mes...a kedze som s nim kazy den takmer tak ho mam odsledovaneho... ked ma naladu hra sa aj sam..vie sa prehraj aj pol hodiny bez nejakeho mrncania alebo "otravovania" ale to musi mat v rukach mobil, alebo nieco elektronicke.. jeho totizto hracky moc nebavia... nie som s tym nadsena ze vie zdvihnut telefon ked niekto vola....normalne stlaci zelene tlacidlo.. a rad vklada a vybera vec z pracky aj to ho zabavi na dobrych 20 minut.. len ju treba vypnut z elektirky, lebo uz ju aj zapne sem tam 😀 😀 ma akysi velmi vyvynuty pozorovaci talent. 😀

ba80
20. dec 2010

nasa sa nevie hrat dlho sama ani teraz... vydrzi tak 5 minut, aj to vacsinou vymysli nieco, co ja potom musim pol hodinu upratovat... 😉 😅

ani3012
21. dec 2010

ako kedy a hlavne s čím 🙂 aj to len na max.pol hodinku a ale potom to upratovanie 😀 ale väčšinou sa hráme spolu-musím jej ukázať ako sa hrať,lebo ten náš Paťko ju len blázni 😀

fatulda
21. dec 2010

no ja mam dve 1,5 rocne baby a ludia si casto myslia, ako sa ony pekne spolu same zahraju, ale kdezeee, vacsinou si pri hre vyzaduju mna, zahraju sa same len chvilocku a musia mat na to naladu 😉 Ked varim tak sa mi vesaju na nohy, alebo vyhadzuju vsetky supliky na kuchynskej linke, aby som mala co upratovat 😀