Vhodné polohy pre dieťatko

cicamica1980
29. apr 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ahojte, len Vam chcem napisat, ze som citala knizku nezna naruc rodicu - je to o tom, ake polohy su spravne pre babatka a ake nespravne.
napr. je nespravne nosit babo zvislo, pokial nevie same sediet, lebo sa mu moze poskodit chrbtica.

ku knizke je DVD, ktore sa da stiahnut tu a je tam pekne ukazane, ako nosit a ako nenosit babo:

http://www.ulozto.sk/xjGpJ4E/nezna-naruc-rodicu-dat

treba si stiahnut aj prehravac Mplayer C odtialto
je tu aj navod, ako to pustit

http://www.kenny.cz/CD-nezna-naruc-rodicu/

tak snad to niekomu pomoze.

my sa to snazime dodrziavat.
pekny den

vonicka
29. apr 2013

@cicamica1980 - my tu knihu tiez mame doma, ale ja si vobec neviem predstavit nosit dieta az do 9 mesiacov v polohe lezmo. Niektore aktivne a zvedave deti to musia neznasat.

cicamica1980
autor
29. apr 2013
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@vonicka moja mala ma 2,5 mes, takze este neviem povedat.
myslim si, ze pokial dieta nebudem davat do zvislej polohy, ze tu polohu nebude poznat a nebude sa jej dozadovat - ale prax moze samozrejme byt ina🙂

a z polohy "trochu sikmo" by mohlo babo nieco vidiet.
a su tam aj sikme polohy - srdiecko, muslicka a este taka na kolenach

nam sa napr. veeeelmi osvedcila poloha na klokana - taka, ze babo drzim na predlakti. ked je nasa mala umrncana, tak v tejto polohe vzdy stichne, casto v nej aj zaspi. len zatial ma iba 4,5 kg, takze sa to da. ked bude tazsia, tak to bude asi narocnejsie.

soldi
29. apr 2013

@cicamica1980 no, ono pri tom noseni skutocne dost zalezi na vahe dietata. moj maly mal v pol roku 11 kil a nosit ho v hocijakej polohe mi dalo dost zabrat.

takze teoria je to sice pekna, ale niekedy neuskutocnitelna. bohuzial, niekedy sa musia robit aj kompromisy.

na druhu stranu, tym, ze bol taky tazky, tak bol aj riadne pevny, ziadna handrova babika, ako deti byvaju 🙂 a v perinke nebol nikdy 🙂

loxa
29. apr 2013

no @cicamica1980 moj skusenost je taka ze dieta som nosila len na tigrika alebo v koliske a aj tak sa ako 6 mesacny zacal strasne dozadovat rozhladnicky...obcas ho tak dam , nepovazujem to za take strasne ako pisu v knizke, no snazim sa vyhybat..Najhorsie je ze staci dat dieta do autosedacky , aj to uz je zvysena poloha, nosenie v satke, taktiez....

cicamica1980
autor
29. apr 2013

@soldi @loxa jasne, ja suhlasim s kompromismi🙂 ale s niektorymi vecami v tej knizke fakt suhlasim a davaju mi zmysel - ako to zvisle drzanie /staci dat babo sikmo/, alebo zabranovat zaklonu hlavicky - minule mi ju sestricka u pediatra tak dvihla, ze malej sa tak zaklonila hlavka, ze som mala chut tej sestricke nieco povedat... no kusla som s do jazyka...

inak do perinky som nedavala ani ja

loxa
29. apr 2013

No to keby si videla ako u nas v porodnici nosia sestricky babatka....mna az zo stolicky dvihalo...Som sa pozeaa, ze to asi nemoze byt ani sestricka na neonatologii ale nejaka baba co zo psychiatrie usla...dieta si bez perinky (ja nepodporujem perinky, ale v nemocnici sa dietatka kazdy chyta, tam sa mi to zda byt opodstatnene) capla len tak na seba , hlavicka mu lietala hore dole...Moje dieta to nebolo ale keby bolo...zapamatala by si ma!

cicamica1980
autor
29. apr 2013

@loxa omg:-OOO

vonicka
29. apr 2013

@soldi - off topic, ale udrelo mi to do oci - v polroku 11 kil, klobuk dole 😀

soldi
29. apr 2013

@vonicka s prikrmami sa priberanie zastavilo 🙂 v dvoch rokoch mal uz "len" 15 kil, zato vysku 95 cm 😅

ale uznaj, je 11 kil sa nosit na tigra dlho neda 😀

katarinnak
29. apr 2013

@cicamica1980 Tiez som chcela tie polohy dodrziavat, ale zacala som az ked mal maly 2 mesiace a na klokanika sa uz potom tazsie zvyka..odpichoval sa mi 🙂 a k tomu bol tazky vzdy, narodil sa ako 4 kilovy. Ked mal dva mesiace uz mal 6 kil. Teraz ma pol roka a 8 kil a to je naozaj problem na niektore polohy 🙂. Ale nastastie nieje umrncany a netreba ho casto nosit a snazim sa co najmenej zvislo. Moja Dr ma poslala ku fyzioterapeutke a ta mi toto vsetko povysvetlovala.

vonicka
29. apr 2013

@soldi - tak nosit 11 kil je zaberacka. moj ma 15m a ma 10 kil a uz ma bolia ruky, tak si neviem predstavit, ako sa ti musel nosit tvoj maly 🙂

danjelca
29. apr 2013

no teda neviem naturálne národy nosia deti zvislo na chrbte nadskakujuc celé dni a chrbticu a kostru maju lepšiu ako náš športovec....

cicamica1980
autor
30. apr 2013

@danjelca ja som videla fotky, kde ich nosili sikmo a v klbku.... a ako vies, ze maju dobru kostru?

soldi
30. apr 2013

@vonicka teraz uz som vycvicena 🙂 som v osmom mesiaci a tych jeho sucasnych 15 kil nosim denno denne a rada 😵

cicamica1980
autor
22. nov 2013

https://www.modrykonik.cz/blog/qitecek/article/na-dobrem-zacatku-zavisi-vsechno/

davam sem tento link, mozno sa bude niekomu hodit - ako polohovat novorodenca, preco neposadzovat, preco nevodit za ruky atd.

cicamica1980
autor
1. dec 2013
cicamica1980
autor
24. dec 2013
rodinnevikendy2
23. jan 2014

PLÁVANIE BABETIEK VO VANI v BA
Plávanie je určené pre deti od cca 6. týždňa do približne 6. mesiaca .
S dojčatami plávam v domácom prostredí, čiže v rodine, vo vani v priestoroch vašej kúpeľne. Dĺžka jednotlivej lekcie je približne 30- 40 minút, vrátane cvičenia na suchu, sušenia a záverečnej masáže. Cvičenie na suchu aj vo vode je zamerané na podporu psychmotorického vývinu.

Ideálne je plávať 1x až 2x týždenne, teplota vody do 35 stupnov.
Som certifikovaná inštruktorka dojčenského plávania.
V prípade záujmu o individuálne lekcie píšte.

Rada pomôžem a poradím 🙂

sonikca
2. júl 2016

Ahojte,
prosím vás, nemáte niekto knihu "Nezna naruc rodicu" na predaj? Vďaka 🙂