Venovanie sa 1,5 ročnému synovi

10. jan 2022

Dobry den. Manzel mi vycita ze sa nevenujem detom. Ze aspon s tym mensim mam nieco robit kym starsi v skolke. Vravi ze detom sa treba venovat a vychovavat ich. Vsetko beriem len neviem ako ho mam rozvijat alebo proste venovat sa mu ? Salit sa salime a on sa hraje proste sam s autickami potom sa pride potulit posalit a zas sa ide hrat

martyzpp
10. jan 2022

Napr. citat knihy, pocuvat hudbu, spievat si, zobrat ho ku vareniu, praniu a inym domacim pracam. Pomaly ho ucit sa obliekat, vyzliekat, umyvat ruky a zubky(to uz by ale mal davno)…

galganka
10. jan 2022

A manžel sa ako venuje?

nature01
10. jan 2022

V prvom rade by som sa pozrela na to, aby sa aj manžel venoval deťom a nie, že tebe to vyčíta a on to berie tak, že chodí do práce čiže on nemusí. A sú rôzne aktivity ktoré by vás oboch mohli baviť. Napríklad kresliť, maľovať, na pintereste je veľa nápadov ako zabaviť dieťa nejakou kreatívnou činnosťou. Alebo sa hraj s tými autíčkami s ním, upečte koláč a všeličo iné sa dá 😊

autor
10. jan 2022

@martyzpp 1.5 rocny by uz toto mal vediet ? Obliekat sa?

luccija
10. jan 2022

Drevené puzzle, ak to len, keď s ním budeš hrať koľko kolo mlynské je zábava a hra.Sama uvidíš čo ho viac ťahá či knižky, kresliť, kocky, ako si sa venovala staršiemu?vonku mu rozprávať kde je auto, autobus, pes ..

autor
10. jan 2022

@galganka hra sa so starsim na mobile ked pride zo skolky alebo sa s nimi sali. Tiez nerobi bohvie co. Ale ze nato som tu ja s nim doma na materskej ze on nevie co s nimi by mal robit ale to neviem ani ja

martina1201
10. jan 2022

Musíš byť veľmi šťastná keď sa ti dieťa prehra takmer celý deň samé. My citavame, spievame, hráme sa s vkladackami, staviame vežu z kociek a podobné aktivity.

autor
10. jan 2022

@martina1201 no ja som bola stastna dokym mi to nezacal vycitat

galganka
10. jan 2022

No paráda. Tak on mobil a tebe ide dačo vyčítať.
Mam doma rovnako starú. Robime s ňou to isté, čo so staršími v jej veku... a hlavne mám zasadu, ze ak sa hrá sama, neruším ju. Inak kreslíme, dostala domček s panákmi, čítame knihy, varí so mnou, perie, upratuje... od mala sa s ňou bavíme ako keby vedela odpovedať.. ideme napr. na nákup, tak si vravíme, čo kúpime... a ku komentu vyššie, hej aj sa sama oblieka. Ideálne nase spodné prádlo na hlavu...
Pán manžel miesto blbých rečí nech vypne mobil, ide s oboma deťmi von, skladá kocky...

vler
10. jan 2022

Tvoj manzel je divny-zena spokojna, dieta ocividne spokojne ked sa vie zahrat aj same, on sam nevie co ma robit s detmi ale Ty sa mas (nejak) venovat viac

aceris
10. jan 2022

citat, ucit basnicky, pocitat do 5, varit, prat....mne ako prve pomahal nakladat a vykladat pracku...

renab
10. jan 2022

Dieta sa najviac uci hrou. Takze ked sa hra same, netreba ho rusit. Mas sikovneho syna, ked sa v tomto veku dokaze hrat sam. Jeho hru mozes doplnit v priebehu dna niecim, co ti radia mamicky vyssie. Nemusi to trvat dlho a uz vobec sa mu nemusis venovat pocas celeho dna.

janynyna
10. jan 2022

Zbožňujem takých mužov 😠

elizabet173
10. jan 2022

geniálne, tak muž strčí synovi do ruky mobil, čo je úplne najjednoduchšie a tebe ide niečo vyčítať? Zlatý! Pozrite si obaja, keď uložíte deti stránky montessori doma, je tam množstvo námetov, ďalšie nájdete na youtube, od oveľa nižšieho veku ako 1,5 roka. To, čo zanedbáte do šesť rokov, ťažko niekedy doženiete.

luccija
10. jan 2022

Obliekať sa nemusí este vedieť 1,5 r a ešte chlapec určite nie🙂

denden77
10. jan 2022

a ja sa mojej snazim venovat ale nic ju nezaujima 🤣🤣🤣 vsetko tak 3 minuty a koniec 🤦‍♀️ akurat tak plus 7 dni ju zaujima aj pol hodinu, "cita" 🤣 s muzom sa hlavne jasi a chodi s nim von 😊
no ale k veci.. chlap, ktory akurat strci dietatu do ruky telefon, by mi mohol mindzovat asi tak 3 sekundy 🤦‍♀️

andreatytler
10. jan 2022

Ved sa pridaj k nemu a hrajte sa spolu a popri tom mu ukazuj nove veci a on sa tym uci. Hlavne rec... Ak na neho cely den vobec nerozpravas tak moze mat problemy s recou
Ak sa hra s autickom, zober druhe auticko a sadni si k nemu na zem a rob to iste co on. Potom mu ukaz ze autickom sa da ist aj popod nohy ako do tunela. A pritom rozpravaj co robis.
Nemusis mu vymyslat hry. Nechaj jeho nech to robi, nech si rozvyja fantaziu ale mozes tie hry vylepsovat a menit.
Ten mobil mu nedovol.

andreatytler
10. jan 2022

@luccija Obliekat sa este nemusi vediet, ale treba ho to zacat ucit uz teraz.

andreatytler
10. jan 2022

@denden77 To ze sa niecomu venuje 3 minuty je normalne pre tak male dieta. To neznamena ze ju to nezaujima... robite to dobre.

fiafia
10. jan 2022

To je dobre že sa prehra sám, to môže málokto povedať 😁 venovať sa ,moja somnou "varila, prala, piekla" všetko som komentovala a vysvetľovala ako tlk no v roku už pekne hovorila. Čítali sme knižky, mala kuchynku, veľké lego, penové puzzle na zem mala rada,kocky stavala, dráhu jednoduchú, kreslili sme s vodovkami atď

marianarem
10. jan 2022

A nejavi zaujem o to, co robis ty? Ak na to nie si, nemusis mu podla mna za kazdu cenu vymyslat nejake extra aktivity. Zober si ho k svojej robote, ukazuj mu a rozpravaj o tom. Dalsi typ venovania sa je prist k nemu a zaujimat sa o jeho hru, popytat sa, ukazat mu pripadne co dalsie sa da robit s autickami alebo inymi hrackami, nieco, co este neobjavil sam.