moj skoro 2 a pol rocny syn stale slinta ale stale stale stale stale..........dobre nema este vsekty zuby ale to je uz fakt na prasky ☹ ........len ho prezliekam a kupujem nove tricka tielka, nie preto ze rychlo rastie ale kvoli slinam, ostava to trasne 😒 ked ideme von, len sa obujem a uz je po pupok mokry, som fakt zufala, ci je vsetko ok ci je toto normalne.........vsetky deticky chodia pekne poobliekane , suchucke a len tem moj bez podbradnika ako vodnik 🙄 🙄 stasne ma to depta strasne ☹ ☹
nemá problém s papaním?...v dieťaťi októbrovom bol článok "keď dieťa nevie prehĺtať" boli tam spomenuté aj tieto symptómy... kedy si obrátiť na odborníka a bolo tam spomenuté aj nadmerné slinenie...
aj moja dcera stale slintala teraz viem ze to bolo koli tomu jazyku mala kratky jazyk zrastenu uzdicku museli jej podrezavat jazyk skus skontrolovat ci aj tvoj nema tu uzdicku pod jazykom prilis velku
moze ist o tu uzdicku ako pise katecameron..ale aj o nosnu mandlu..vtedy sa trosku meni tvar tvrdeho podnebia a deti preto slintaju
ale kludne "len" zubky su na vine
Ahojte, my sme mali ten istý problém, malý stále slintal, boli sme takí zúfalí, že sme malého chceli poslať ku psychologičke. Malý mal v januári 2 roky, a slintal veeeeeľa, zuby mal už všetky, a tak sme v júni dali vyoperovať mandle, mal ju obrovskú - na vyšetrení sa to až také obrovské nezdalo a tak sme skôr lekárku ku operácii donútili. a potom do cca 2 mesiacov prestal slintať, ale stále sme ho na to upozorňovali, ja som sa strašne hanbila, lebo slinky mu tiekli akoby bol mentálne úplne mimo. Moja skvelá lekárka detská nám povedala, že keď ho budeme upozorňovať, tak sa pomaly naučí to velikánske množstvo sliniek glgať a stalo sa tak. Konečne máme doma neuslintaného syna a veľmi sa z toho teším. Čiže nám pomohlo vybrať mandle a neustále upozorňovanie. Ale bolo to fakt strašne ťažké.
aj nas malinky velmi slintal asi od 3 mesiaca ... nasli sme super podbradniky www.slintacik.sk
Možno sa ti bude teraz zdať čudne čo ti napíšem,ale píšem z vlastnej skusenosti,,Nemá maly skrytý reflux?Lebo nemusíš nič vidieť ani zvracať nemusí ale práve zo žaludka ide to slinenie.Skus tri krát denne dávať sirup gastrotuss...ak je to ono po týždni začneš vidieť zlepšenie🙂
moj maly bude mat 1 januara 2 rocky a tiez stale velmi slinta ja som uz aj poziadala obvodneho lekara o kompletnne ORL vysetrenie na silu a nic neukazalo ked mal 3 mesiace tak mu tiez podtrihli jazyk no ale nic ja uz neviem ci sa mam obrtatit na odbornika stale ked to niekmu poviem tak mi povedia ze zubky no ale podla mna toto nie je normalnne upozornujem ho nato stale aby si zatvoril usta lebo slinta ale zatial to nepomohlo pordate mi uz prosim som zufal
my sme toto zial tiez riesili... slintali sme presne do 3 rokov. az neskutocne a lekari mi stale vraveli, ze je to normalne... NIE, nebolo. na koniec sa mi to potvrdilo, kedze mu museli vyberat mandle nosne a krcne orezat. v noci mi aj sialene chrapal a niekedy prestal dychat. po lekaroch som chodila... no vzdy ma len vysmiali.. vraj do svadby slintat nebude a do konca sme boli aj u ORL a mandle su okis. par mesiacov na to u iného zrazu okis neboli.. a nase slintanie ci chrapanie - do vtedy vraj iba zlozvyk po vybrati a orezani mandliciek sa uplne stratil..
@salwusa tak to budem musiet riesit aj ja u ineho lekara lebo toto uz nie je normalnne a co robili malemu ako potom nato predca len prisli a kolko mal ked mu vybrali mandle?
@irmussskka skoncili sme v nemocnici s bronchitidou.vdaka bohu!aspon sa mi potvrdilo,ze mokre tricka az po pupok nie je v poriadku.bola som zufala...nikdy nam nevydrzalo suche tricko..maleho niektore vysoko empaticke deti za sliny odsudzovali...az mi z toho zle bolo 😞
aj moj syn strasne slinta, ma 2roky a 1mesiac a od narodenia slinta. doma fungujeme s veelkymi podbradnikmi a ked ideme niekam tak mam aspon 5 malych podbradnikov v taske ajedno tricko aby som mu mohla menit :( detsky lekar stale hovoril ze z toho vyrastie a chrape a divne dycha lebo ma od narodenia kongenitalny stridor a reflux. ked bol mensi tak rozny ORL lekary povedali ze je v poriadku a vyrastie z toho. Ale ja si myslim ze urcite ma velke nosne mandle... Od narodenia je velmi vela chory, skoro stale ma nadchu, v lete bol 3 mesacny pokoj potom co sme boli pri mori a od septembra je stale chory. Na ORL mam vymenny listok, lenze hovorili ze musi byt zdravy a bez nadchy na vysetreni, tak ked nemal nadchu hned som volala ale o 3 dni uz mal zas nadchu tak sme sa tam este stale nedostali. :( dcerka ktora teraz zacala chodit do skolky v septembri este nebola chora a syn je stale chory:(
Aj moj syn tak besne slintal. Do dvoch rokov bol v kuse mokry. Potom to bolo o chlp lepsie, ale este stale musel nosit podbradniky. Vsetci mi tvrdili, ze z toho vyrastie - a fakt. Po troch rokoch slintanie postupne uplne vymizlo ako keby nikdy ani nebolo. Ale on nebyva chory, ziaden reflux ci zvacsene mandle, jednoducho su aj deti s nevyvinutym prehltacim reflexom, vtedy treba jednoducho pockat.
dakujem pekne za rady tak kustik sa mi ulavilo ze nie len moj syn je taky slintavy tak budem musiet pockat aj ja do tych 3 rokov mozno sa aj nam to slinenie len dufam ze nebude mat vecie problemi ale este raz dakujem za rady 🙂
@irmussskka dobrý deň, môžem sa spýtať kedy prestalo slintanie a ci samo prestalo alebo ste riešili niečo? Môj malý ma za chvíľu 2,5r a tiež slinta..
môj syn má 24m a tiež v kuse slintá, a to už od 3m. Dcéra slintala len keď jej zuby išli ale syn? stále má mokré šaty. tiež neviem čo s tým ☹