Večerný nekľud u novorodenca

tinka648
18. nov 2013

Ahojte,
Nasa malinka ma 3,5tyzdna a od uplneho zaciatku je velmi kludnucka, vela spinka, pekne papa - aj ked je to na nu dost silne a tak sa casto az zadusa zo zaciatku kojenia....
Chcela som sa ale poradit, vecer je malinka velmi nekludna od cca 19:30/20tej do tej 22:30/23tej.... Samozrejme, ze mi to nevadi ako take, ale chcela by som jej trosku pomoct. Nevie sa poriadne nakojit lebo velmi nekludne saje vtedy, odtahuje sa aj od prsnika a krici a placka :(
Kedze mame 2,5 rocnu dcerku, tak je to narocne najma kvoli tomu, ze to je cas kedy ju umyvame a davame spinkat a teda stale tu niekto somnou musi byt na pomoc.... A potom to aj tu starsiu rusi trosku... Skusala som aj cumlik, ale zatial s cumlikom nemame velmi uspech.
Mate niekto skusenosti co na tento vecerny neklud pomohlo? A taktiez kedy ste zacali tvorit vecerny program - a to ze ju akoby drzite hore min.1-1,5hod.pred vecernym spanim aby potom bola aj viac unavena?
Dakujem

anima9
18. nov 2013

@tinka648 To bude najskôr kolika. Nie je to nič nezvyčajné. Tá je charakteristická hlavne večerným,nočným plačom a nekľudom. Prečítaj: http://www.choredieta.sk/index.php/brucho/kolik.... A je aj kopec iných článkov. My osobne sme masírovali bruško, používali rektálnu rúrku, používali Sab simplex a dôležité je aj stravovanie dojčiacej mamičky. Nenechaj dieťatko veľmi vyhladovieť, lebo vtedy hlce rýchlo a aj so vzduchom. Radšej dojči častejšie a pomenej, nechaj odgrgnúť. A hlavne sme museli to ťažké obdobie vydržať 🙂 Približne v období 3-4 mesiacov to samo skončilo, keď sa dieťatko začalo viac pohybovať a vetríky vedeli samé lepšie odísť.

puchic
18. nov 2013

moj maly ma 10 dni a tiez sme zacali riesit tento problem..mozu to byt zapchate vetry...cez den sa to v nom ako keby nahromadi a preto ho vzdy po kojeni necham rozbalenho pokopkat si, pocvicime s nozickami , preventivne natriem brusko Pupikom . Moj sa pekne napapa, no ako ho dam do postielky tak zacne plakat resp. pol hodku spi a zacne plakat. vtedy ho zase rozbalim a necham pokopat...no a a tie prdiky potom 😀 ani dospely chlap by sa hanbit za ne nemusel 😅 ,,vacsinou to pomoze a spinka potom krasne celu noc 🙂

saska.t
18. nov 2013

@tinka648 toto nie je ziadna kolika,ta by sa neprejavovala len vecer,toto je klasicky pripad dozrievania cievnej nervovej sustavy, babätko sa nedokaze este vysporiadat s podnetmi,ktore prezije cez den a filtruje to vecer ked ma toho uz dost a prejavuje sa to nekludom a plakanim,je to obdobie,ktore treba vydrzat,pomoct sa jej da len tulkanim,pohojdavani ci nosenim,pevne nervy,presli sme tym skoro vsetky 😉

lucka011
18. nov 2013

@tinka648 Presne takéto niečo teraz riešim aj ja. Malá bude mať dva týždne a večer po kúpaní je tiež nervózna, iba plače a tým pádom ju kojím aj 2-2,5hod. A to ani neťahá, iba je prisatá a za 10minút potiahne iba pár krát. Ide ma z toho šľak trafiť. A tiež presne pre to, že mám doma aj 2,5r dcérku a chodí spať v tú dobu kedy ja musím uspávať našu malinkú. Teraz je ešte muž doma, ale od piatku ani neviem čo budem robiť, budem na to sama... Vážne rozmýšľam nad tým, že prestanem kojiť, bojím sa, že je to mliekom alebo čím... ☹ ☹ ☹ ☹
Pri prvej som nevedela čo je to večer niečo riešiť. Cez deň som veľmi dobre vedela, že ju mám, bola uplakané dieťa, ale večer som ju okúpala, napapala sa a krásne spinkala... a teraz som z toho všetkého zúfalá..

bibina32
19. nov 2013

Ja ked som kojila, tak som prestala jesť jogurty a hlavne studené, malého bolelo z toho bruško, on plakával 2h večer ale aj tak plakával do 3 mesiacov, musiš vydržať. Ked sa pri kojení odťahuje, možno jej rýchlo tečie mliečko a nestíha ho prehltať, tak si skús trošku odstriekať najprv. Držim palce!