Dievčata :( potrebujem pomoc..
Zrejme s tým mate problém viaceré,ale ja už nevdládzem niekedy.Moja malá ma 11 týždňov.Všetko bolo v uplnom poriadku ked sme fungovali tak ze sme spinkali,papali,spinkali a papali..ale teraz je uz vecsia a potrebuje viacej pozornosti a uz ani tolko cez den nespinka..a v tom je ten problem..neskutocne mi po vceroch vystraja..ako nahle odbije 5 hodin a ze nespinka tak koniec sveta!!!!vresk,krik..pritom napapana,prebalena,brusko ju neboli a len krik a plac..ked ju polozim len tak lezat tak ani za svet..to cele mesto vie ze Timejka ma svoju chvilu..spokojna je len na rukach aj to len na par minut..musim jej menit polohy..raz cez plece,raz na ,,tigrika" potom zase tak ze vsetko vidi..a stale dookola ..mala ma uz 5,5 kila..vydrzim ju tak nosit max.20 minut ..potom mi uz idu ruky odpadnut..a okrem toho sme malu nikdy neucili na ruky...vecer zaspava sama v postielke.ziadne ,,čičikanie"..cez den dokaze bez problemov aj hodinu len tak vylezat na postely a pozera sa na luster..ale vecer to uz nefunguje...mate niektora podobne problemy??Ako to riesite..??kazda rada pomoze..dakujem 🙂)
ďakujem JARUNKA za radu 🙂)
veruze sa nudi...musim skuasat uz ine finty..ved je uz viac a viac rozumnejsia..len to..potrebujem vediet ako zaujat take 3 mesacne bobo 🙂)
@iwulka23 kazde dieta ma svoju slabu chvilku, ona ma vecer o piatej. venuj sa vtedy len jej, ak ste doma, pozerajte z okna, stavajte kocky, tancujte rob hocico, co sa je bude pacit.
no a co sa tyka vahy, neboj este si svaly na rukach vytrenujes. .. 😎
moj 😎 mladsi ma 15 kg, a este min. mesiac som ho uspavala na rukach. a nebolo to 20 minut... aked mal zapalene usko, tak kvoli vnutornemu tlaku som ho prenosila na rukach takmer nonstop 5 dni. su to cca tri tyzdne dozadu. 5 kilov mal tyzden po narodeni 🙂
takze trenujte... este sa ti to zide
@iwulka23 áno, detičky rýchlo rastú a často potrebujú zmenu, to je normálne. My sme mali hrkálky, na schovávačku sme sa hrali (pod plienku), na zem som mu dala deky, hračky a gúľali sme sa spolu. A čo sa nám úplne super osvedčilo, bolo spievanie a tancovanie. CD s detskými pesničkami a už sme išli. Ešteže malý nerieši kvalitu spevu, lebo to by som ho inak rozplakala a nie zabavila 😀 A s tými svalmi má @xlucia 100% pravdu! My sa pestujeme stále, je to môj poklad, moje VŠETKO 😀 😀 😀 a keď sa chce tulkať, tak ho nikdy neodmietnem!!! A toľko lásky mi opláca aj on a to mám slzy v očiach niekoľkokrát za deň 😵 😵
xlucia no lenze ona to ma kazdy den a niekdy to je naozaj uz nad moje sily..snazim sa ju nechavat co najviac samu ..nemozem predsa stale len okolo nej sa tocit..musi sa predsa ucit zabavit sa aj sama..ibaze to ide veeelmi pomaly..🙂este je malinka snad sa to zmeni ked zacne viacej chytat predmety..atd..uvidimeee 🙂 budem informovat..🙂
och ...tak s tou vahou to este len bude :D:D ved rastie ako z vody..
@iwulka23 moj syn je od narodenia uspavany na rukach ... teraz ma 7 mesiacov a cca 9 a pol kg, obcas uspavam 10 minut, obcas aj polhodinu ... ked bol mladsi, tak rekord bol asi 4 hodiny neustaleho nosenia na rukach ... mal obdobie, ze som nemohla ani sediet, ale sa len prechadzat s nim, iba tak spal ... aj teraz najlepsie spi na rukach pocas dna ... ja by som ti navrhovala zaobstarat si satku alebo ergonomicky nosic a mas to vyriesene
@jarunka111 veruze ani ja ju nikdy neodmietnem..ved ked si ju pritulim a ona si o mna oprie hlavku a ma celu oslitna ved to je uplne uzasne..lenze vecer ked som sama,ze manzel pracuje tak to je vazne tazke..ved isto to poznate..ale urcite zacnem pomaly skusat nejake finty ...aj ked je este malinka,ale dufam ze ju nieco zaujme...
@iwulka23 ja by som ju samu nenechavala, ked si vyzaduje nosenie, tak vie preco, citi sa tak najlepsie ... ja som nasho krpca nosila v satke velmi casto pocas dna, kym bol mensi, teraz uz trenuje sedenie, lozenie, tak mu davam priestor, ale ked ma zle chvilky, tak nosim ... vsetko ostatne pocka
@iwulka23 to nemyslis vazne, ze sa ju snazis nechavat samu. ved ona bude tym viac hystercit, lebo sa pyta k tebe. takto male deti to maju skoro vsetky, a je to preto ze nevedia dat zo seba este ten stres, a tie zazitky co zazily cely den.
moj starsi takto spustil plac presne 16.OO a reval bez prestavky presne do pol noci.reval niekolko mesiacov kazducky vecer. ked bol na rukach menej, ked som ho polozila, tak sa mi z placu povracal, napr. som musela na wecko. a bola som na neho sama, muz chodil domov o desiatej vecer a syn ho takci tak neakceptoval.
mas len jedno dieta, nemusis sa starat aj o starsie, preco sa teda nevenujes tomu co mas??? co mas ine na praci, co sa neda urobit inokedy????
same sa ti zabavi dieta vtedy ked zacne same sediet. najskor.
@zuzanockamt tak ja nemam vobec problem s uspavanim..mala je naucena od zaciatku tak ze,kupkanie,papanie a spinkanie..8 hodin a spoinka..nikdy stym nemala problem..zaspi sama po tme v postielke..
najhorsie je to od tej 5 dokym nejdeme kupkat..praveze ju nechcem nosit..nechcem aby si na to zvykla..lebo potom to bude asi problem odnaucit..potrebujem nejake rady ako zaujat 11 tydznove dietatkooo.. 🙂
@iwulka23 na nosenie si dieta nezvykne ... to su bludy ... ja nosim fakt intenzivne od 4.tyzdna v satke ... aj vonku namiesto kocika ... tak v tom case asi chce byt pri tebe ... ja si satku neviem vynachvalit ... mam maleho pri sebe, on je spokojny, ja som spokojna, aj si stihnem nieco doma porobit
@iwulka23 ahoj nas ma 10 kil, a nosime sa na rukach, je velmi zvedavy a tak musi vsetko vidiet, mne to nevadi, lebo viem, ze mna ako mamu potrebuje najviac, kupila som si klokanku, inak da sa kupit aj satka ci nosic, varime spolu, zehlime, upratujeme..ale zas vie sa pohrat aj sam, ale musim byt pri nom, vo veku 3 mesiacov sa pekne hral s hrkalkami, nacahoval za nimi rucky, zacal sa pomaly pretacat na brusko, teraz sa uz vie aj z bruska na chrabtik, kupili sme mu hojdacie hudobne lehatko, to ho tiez velmi bavi, teraz mu uz kupujeme hracky od 6.mesiacov, hraju, blikaju, a maly ma z nich radost 🙂 taktiez mame aj interaktivnu decku s hrazdickou, maleho hrazdicka bavi stale menej a menej ale na decke sa vie krasne hrat, je tam zrkadielko, a on sa na seba rad pozera, su tam rozne suchotave materialy, gombiky na stlacanie -potom hraju melodie...no bavi ho to. Od necelych 6-tich mesiacov nam spinka uz len na obed - teda cely den je hore, o osmej zaspinka a spi az do rana, mozno tvoja malinka nie je tak unavena, musis ju viac vystavit 😀 a neboj aj nas krpcek place tak, ze vsetci vedia, niekey reve akoby sme ho tyrali, idu mu zubky, takze len krik a plac, najma poobede a rano, vecer je uz dobre. Musite si nastolit rezim, kedy papat, kedy sa hrat, kedy spinkat, nas ked vidi, ze je tma - nezapalujeme ani malu lampicku tak sam zacne zivat a hladkame ho po vlaskoch kym nezaspi 🙂 drzim palce
@zuzanockamt ale o to ide..nechcem ju naucit noseniu na rukach..lebo to bude potom este horsie..pocas dna nema najmensi problem ostat sama...v postilke dokaze pozerat na hracky a debatit aj hodinu..dvere ma k nej do izby otvorene a chodim ju kotrolovat ci sa nieco nedeje..cez den je vsetko super..ale od 17:00(mozme si podla nej hodiny nastavit)je to hrozne..a co sa tyka nosenia..tak funguje to taku hodinu..aj to musim kazde 15 minutky menit polohu..a dakedy nezabera ani to..chodim snou po byte..ukazujem jej rozpravam sa..ale nezabera to...niekdy ani na par minut ..niekdy snou ani nehne..
@iwulka23 pozri sa na to sa neda zvyknut, ona to pozaduje intuitivne. robis velku chybu, ak ju nechces mat pri sebe, lebo postupne sa jej ten stres zacne prenasat na vecerne zaspavanie a to este lenuvidis ten randal, a budes velmi nestastna za si pokazis zaspavanie a aj nasledny spanok, lebo bude nekludna.
mas, povedala by som zly pristup, nechci ju zabavit nasilu. lepsie je to takto, kup si nosis, supni ju tam a rob bezne veci. ona bude pri tebe, ukludni sa, ty si porobis co treba, a ona bude pozorovat a zabavi sa. ja som mavala maleh v nosici a vesala som pradlo, drzal mi stipcek, cistila som zemiaky, davala veci do skrin,. zaujalo ho to, prestal plakat, a ja som si porobila. a takto som sa aj najedla. neviem co mas na praci dolezitejsie ako svoje dieta
ahoj🙂 my sme toto mali do 9,mesiacov-vtedy sa zrazu nechcela nechat uspavat....tak sme ju nehali v postielke a od vtedy nam aj cez den zaspi sama 😀 neviem,ci to mala len take obdobie,alebo co
@iwulka23 preco sa nepokusis zmenit jej rezim???teda ak nejaky mate...ved ked vies, ze o piatej ked nespi, zacne plakat, preco nejdes este o stvrtej-pol piatej na prechadzku, ved v kociku urcite zaspi.....a nebude vystrajat...
a ja by som ju tiez nenechavala vyplakat, ved ty si jedine, co pozna a ma v tebe doveru.....
ani nasa nebola nikdy uceny na rukach sa nosit, ani hojdaci kocik nemame, takze nikdy sme ju necicikali.....
zaspavame tak, ze si spolu lahneme do postele, pomojkame sa a do 10 minut spi...proste nas potrebuje citit....
ja som v siedmom mesiaci, mala ma 10,5 kila a obcas sa potrebuje ponosit na rukach, proste len tak pride a vypyta sa na ruky....potom ma poobijma, da pusinku a ide za hrackami
@iwulka23
@xlucia suhalsim s tebou, je to tiez podla mna ,,zly" pristup, ved tak male dieta potrebuje blizkost matky, je s tebou od zaciatku, v brusku pocuje tvoj hlas, chce byt stale s tebou, k tebe ma najvacsiu doveru...a ty ju nechas v izbe samu a chodis ju len kukat...dieta nie je o tom, ze sa pohram a dam ju do posielky, dietatu sa musis venovat stale...na ruky si nezvykne toho sa bat nemusis, viem o com hovorim, mam malu sestru, ktora do jedneho roka len na rukach a na rukach a akonahle sa naucila chodit tak na ruky sa pytala len vtedy ak sme boli dlhsie vonku a uz nevladala. Byt rodicom je narocne, ale treba sa s tym naucit zit, je jasne, ze kazdy chod domacnosti, kazdy rodina sa prichodom dietatka zmeni, ono ma by stredobodom pozornosti, on sa treba starat, nema nikoho len vas...ako som uz pisala mi chodime robime vsetko spolu, pripravujeme jedlo, upratujeme, vysavame, dokonca sme minule aj zehlili 🙂 je to zabavne, maly sa za vsetkym nacahuje a normalne mi sem-tam aj nieco podrzi...ked je doma ocko tak ja mam chvilku veget 🙂 ale teda maly je pre mna najdolezitejsi, a este do 3 mesiacov spinkaval v svojej postielke, potom tam bol nespokojny, teraz spinka s nami, najskor som takyto postup odsudzovala, ze potom ho z postele len tak lahko nevyzeniem, ale moj nazor sa uplne zmenil, nie je nic krajsie ako sa rano zobudit a maly je pri mne na brusku a vsade sa obzera a ked otvorim oci tak sa na mna nadherne usmeje 🙂 preto sa teraz obavam, ze ho od nas nebudem chciet pustit ja 😀
@iwulka23 googli techniku dr. Harvey Karp - happiest baby. Na youtube su videa ako utisit a uspat dieta behom par sekund. Mam to odskusane, zabera to. Vobec nepozname detsky plac 🙂 u nas vysla knizka Nejstastnejsi miminko v okoli. Myslim ze na nejakom blogu je to zhrnute a su tam popisane aj s ukazkami presne kroky. Treba to robit presne v tom poradi a tak ako pise Karp. Dala bych aj linky ale som tu cez mobil. googli a urcite mrkni video.
@iwulka23 1.kazdych par tyzdnov alebo mesiacov sa jej zmeni navyk, posunie spanok, vzdy bude nieco ine comu sa treba prisposobit, vymysliet. a po 2. prosim velmi rychlo zabudni na reci ktore mas od rodiny a okolia /vsetci mame.../ typu ze musi sa naucit byt sama, nechces si ju naucit na ruky a podobne. pre to dieta si cely svet. ty si jej odpoved na vsetky otazky... najskor preto vyvadza lebo ta chce pri sebe. a niekedy aj preto ze sa premeskal okamih zaspania a proste nedokaze zaspat aj keby chcela. ved to nerobi naschval, nemoze za to. my sme o malom prve tyzdne ani nevedeli. aj ked - prve 2-3 tyzdne prespal, a potom do 4 mesiacov sice cez den nespal vobec, ze ja som vecer uz nevladala, ale bol uzasny, kludny, ukazkovy. a prespal celu noc. teda okrem x kojeni ;) potom jak keby utlo, 3 mesiace sa tu clovek mohol aj na hlavu postavit a furt bolo zle. vsetko zaberalo len na chvilu. x krat sme si mysleli ze zuby, este nema ani jeden. mozno mu tam rasia. a mozno len vyvojova etapa. teraz uz sa doplazi k tomu co ho zaujme, pripadne podam mu to na co nedociahne a je ovela lepsie - zase je viac happy. kazdopadne tulim ho, mojkam ho, nosime ho do aleluja, kojim ho hocikedy a stale velmi casto, a ani vtedy sa ma nenabazi. spava s nami. dalsia podstatna vec, mozno sa dozaduje tvojej pritomnosti -najma ak ma vlastnu postielku.. to vsetko tiez spravi svoje a vsetko to je velmi dolezite, a hlavne krasne ;). kasli ty na vsetko doma, nauc sa na to ze aj doma moze byt bordel /tiez mi to dlho trvalo/ tvoje dieta je teraz absolutna priorita. ved naco si ich potom robime? ked nou byt nemaju 😉 vyrastie rychlo, potom este len budeme fnukat ze z nich chceme babatka 🙂 drzim palce
@iwulka23 asi ta sklamem ale cim je dieta starsie tym viac ta potrebuje hlavne ked si uvedomi ze je samostatna bytost...potrebuje citit tvoju blizkost ja maleho neuspavam na rukach mame taky ritual trosku ho ponosim dam pusinku polozim do postielky a on sam zaspinka toto sme ho ucili od malinka..uz bude stale iba menej spinkat a stale viac potrebovat teba nas maly sa zahra sam maximalne 10minut potrebuje aby sme pri nom sedeli a potom sa vydrzi hrat aj 2hodiny 🙂 detom sa treba stale venovat...myslis ze ked zacne behat bude si behat kam chce?jedina cesta kam patko vzdy beha je za mnou 🙂 stale sa mi moce pod nohami 🙂
@xlucia no nemam nic dolezitejsie na praci samozrejme,mala je na prvom mieste ..ibaze ja niesom nejako za tie nosice a swatky,ja v tom case ked mala vystraja nechcem robit vobec nic ..len sa jej venovat ale urcite nie nosenim na rukach..viem ako zabavit starsie dietatko,ale timejka je este malinka a v tom je problem ze neviem ako ju mam zabavit..ona mi aj na rukach place niekedy a je to zrejme tym ze sa nudi aj na rukach..potrebovala som zistit ci nejake mamicky nemaju rovnakop stare deturence a ak ano tak ako im vymyslaju program..
@katren rezim mame si myslim v celku fajn..rano vstane o tej 8.napapa sa ..potom troska podriemka v postielke..o 10-11 zase napapa a ideme vonku..vydrzi aj 3 hodiny spinkat v kociari,,potom papame..a poobede este zvykne spinkat tie 3 hodinky do tej 4,niekedy sa stane ze spinka aj do pol 6 aj 6 ..vtedy aj vtedy potom vystraja dokym nejdeme kupkat..a potom kupkame o pol 8..a o o8 uz spinkame..v noci sa budi 1-2x..podla toho kolko vecer spapka..no budem musiet chodit o tej 5asi este na hodinku vonku.uvidime co to urobi 🙂)
@ela2710 ja uz naozaj neviem.. 🙂) ked tak citam vsetky vase nazory tak asi mate pravdu,ja nemam problem ju ponosit pa rukach..ked si zvykne tak si zvykne...ale co mam robit ked mi zacne aj na rukach plakat???uz niekedy neveim aku polohu jej mam vymysliet...tak mala spinka kasne v postilke..v noci..aj cez den si pospinka..ja sa dost bojim si davat malu k sebe na cas ked spim..lebo ja sa hrozne pravalujem 🙂))
@iwulka23 chod s nou o tej 5 tej von, ked tak uz vnima okolie daj jej dole stiresku aby videla a skus jej dat do kocara hrkalky, take tie na snurke...my este doteraz ked je daleko do kupania a je nervozny ideme radsej von a tam sa zabavi...a ked je doma skus dat hrazdicku nad nu aby mala co pozorovat...jedina rada je vydrzat zmeni sa to, mozno k lepsiemu mozno k horsiemu, ved aj oni sa menia...a s tou vahou - mala nema este tolko kg. aby si ju nevladala nosit, ja som mala problem s rukami, strasne ma boleli uz od tehotenstva a niekedy som myslela ze maleho pustim ako ma boleli, ale ked si teraz pri vahe skoro 11 kg. spomeniem aky bol vtedy lahucky...🙂)) ja tiez nie som zastancom nosenia na rukach a celkom sa mi to podarilo...este ju mozes skusit dat na brusko, mozno to trochu pomoze,, my skoro od narodenia aj spavame na brusku a je super ked ho ukludnim a uspim tak ze je n´brusku a jemne mu tlapocem po ritke a hned sa ukludni...drzim palce🙂))
@iwulka23 ja mam jedenapolročného syna a prvé 2mes sme sa trápili kolikou, každy večer mi 2 až 3 hod plakal na rukách, niekedy aj do polnoci. Od 4.teho mesiaca začali isť prvé zubky, tak sme sa nosili na rukách v noci dosť dlho, a to s prestávkami až do jedného roka, pokial sa mu neprerezal posledný 16ty zub. teraz mu idu zadné stoličky, takže tie noci sa znovu opakuju a drobec už ma skoro 13kg. Tymto ti chcem povedať len tolko, že ta ešte čakaju oveľa "horšie" zázitky čo sa týka nosenia dieťata na rukách. Mne to problém nikdy nerobilo, lebo viem že dieťa potrebuje matku, vtedy sa citi bezpečne a skušala som všetko možné, len aby bolo malému čo najlepšie. DIeťa sa na ruky neučí, a ako píšeš, že teraz je už vačšia a potrebuje viacej pozornosti, čo budeš robiť potom ked ti bude spávať len hodinu denne?? ja som doma na to aby som sa dieťatu venovala, bary a posedenia pri kávičke isli prvy rok bokom, bola som rada ked som stihla navariť a niečo porobiť pokym maly spal, alebo som spala od unavy tiež. 4mes bábu sa musíš zial bohu venovať cely den, ono sa ti samo ešte nezahrá, možno na pár minut.
.pisem uz tak vsetkym naraz žienky 🙂) mate fakt pravdu..velmi som davala na ,,rady"ostanych ze sa mi nauci na ruky atd..kaslat na to ..aj keby sa naucila tak co...je moja a budem ju nosit aj keby co bolo..a veruze to bude este zaujimavejsie 🙂))
@iwulka23 toto je krásny článok (nielen) o tvojom probléme http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko...
- treba si uvedomiť, že také malé dieťa ma nezrelú nervovú sústavu a často práve večer môže byť prestimulované, aj ja som si svoje užila a neboj sa, nebude to horšie, bude sa to zlepšovať 😉 čím je dieťa staršie, tak si vie skôr nájsť nejakú zábavku 🙂 prípadne ho skôr zamestnáš nejakou hrou 🙂
- ja teda nevidím problém v tom, že učíš dieťa aby sa samé vedelo zabaviť, ja som moju dcéru vždy mala pri sebe, keď som varila, alebo niečo robila, buď bola v postieľke v kuchyni (fungovala ako ohrádka, lebo spávala a spáva v noci pri mne), alebo na zemi na deke v obývačke, aby na nás stále videla - čo je dobré aj z dôvodu stimulovania psychomotorického vývinu - dieťa by malo tráviť na zemi veľa času - viď http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2550/pr... , samozrejme, že sme sa aj hrali, ale to už obvykle večer nezaberalo
- samozrejme, ak cítila potrebu mojkať sa, tak sme sa mojkali, vtedy pomôže nosič, alebo šatka 🙂
@iwulka23 cez deň si všetko okuká a večer sa už nudí 😒 a je strašne malinká, aby sa sama bavila. Proste ťa potrebuje!!!! Stále cítiť istotu, pohodlie a lásku 😀 Nič krajšie nie je 😵 , aj keď verím, že je to náročné. My sme malého uspávali do pol raka na rukách, nijak inak to nešlo. Nechcela som ho nechať plakať ako o dušu, tak sme sa mojkali 🙂 . Nič také ako učenie na čičíkanie neexistuje! Každé dieťa má fyziologickú potrebu cítiť milovaného človeka, niektoré viac-iné menej. Tak ti želám veľa síl, všetko sa raz zmení a keď detí vyrastú, tak ich budeme chcieť mať malinké pri sebe a to už nejde. Tak si ich užime so všetkým, čo nám so sebou prinášajú 😉