Ve 4 měsících neudrží hlavičku v poloze na zádech

paja_paja
23. júl 2015

Ahoj holky....dnes jsem byla s prckem na 4 měsíční prohlídce a když ho dr chtěla přitáhnout za ručičky tak mu hlava visela dolů a žádná snaha ji udržet....jinak bylo vše v pořádku....koníčky pase krásně, směje se, brouká si, vykládá...dr jen poznamenala že se mu ještě nechce....ale já nevím...co myslíte?? neměl by to už trochu umět?? nejsem typ co se řídí podle tabulek, ale i tak....kdy vaši prcci udrželi hlavičku?? popřípadě znáte nějaké cviky nebo motivaci co by mu pomohlo?? Budu ráda za každou radu emoticon Pěkný den....

martinka13
23. júl 2015

Je to ok ak pasie koníčky. Neboj.

denisafono
23. júl 2015

@paja_paja a ako ho to chces naucit? vsetko ma svoj cas, ked pediater povedal ze je to zatial ok tak mu ver, mala by si verit svojim lekarom, a ked neveris zacni behat po odbornikoch. neries taketo banalnosti. moj nazor.

dominika6
23. júl 2015

@paja_paja
môžeš ho dávať častejšie na bruško,nech sa trošku potrápi 🙂

paja_paja
autor
23. júl 2015

díky holky 🙂

abeata
23. júl 2015

Sú deťúrence, ktoré sa lepšie cítia na brušku a v tejto polohe si aj krásne držia hlavičku - je to pre ne nevyhnutné, ak chcú obzerať svet okolo seba. chrbtové svaly sa správne rozvíjajú, rovnako aj svaly šije a ramenného pletenca. Pri ľahu na chrbte vidí okolo seba aj bez toho, aby dvíhal hlavičku - tak načo by sa namáhal 🙂 . tak ako povedala lekárka - proste sa mu nechce. Rovnaký problém som mala s mladším synátorom ( uf, pred 23 rokmi 🙂 ), na brušku super, no dvíhať hlavičku v sede jednoducho nepotreboval a tak sa nenamáhal. Uplakala som sa, predsa...mala som strach, no jednu peknú noc ho prebaľoval manžel a malý bol z toho asi tak prekvapený, že sa pozabudol a keď ho manžel chytil za ručičky pritiahokl sa takmer do sedu. Takže pokoj, venovať sa dieťatku a pri hre ho častejšie "akože" priťahovať do sedu - chytiť ho za ručičky, priblížiť svoju tvár k tváričke dieťaťa, prihovárať sa drobčekovi, poštekliť ho nosom po nošteku, pošaškovať a nebadane ho ťahať hore, ale tak, aby ste cítili napätie v jeho ručičkách - tie majú byť stále pritiahnuté pažami k telu a pokrčené v laktíkoch a vy musíce cítiť, akoby sa chcelo vlastne pritiahnuť samé.

martinka_martinka
23. júl 2015

@paja_paja moj starší synček tiež nedvihal hlavicku ... a to veeeeelmi dlho, aj sme behali po lekaroch, ale o to vsetko dobehol a v 10 mesiacoch behal bez problemov a hlavicku dvihal ako ine deti nie :P vsetko je ok 🙂

paja_paja
autor
23. júl 2015

díky holky....taky si myslím že je to lenoch....uvidíme co řekne dr příště....nerada bych aby sme museli někde na rehábka....ted je celkem velký trend doktorů, pokud dítě nejede podle tabulek poslat na rehabka, Vojtovku atd...