Váha a kŕmenie 7 mesačnej dcérky

nikasv29
18. jún 2013

Maminky potrebujem poradiť moja maličká sa narodila v 38 tt s váhou 3350 g a 49 cm, teraz má 7 mesiacov a 1 týždeň a váži 11 kg a má 76 cm, no vie sama bez opory sedieť, pretáča sa a už sa dvíha aj na nožičky sama, keď je v postieľke. Včera sme boli na poradni a dr. sa vykričala a doslova povedala o malej, že je strašne tlstá lebo má 11 kg a že jej má obmedziť mliečko a aj príkrmy. Pritom ona od narodenia priberala každý mesiac 1- 1,5 kg a teraz pribrala za 2 a pol mesiaca 3 kg, od kedy papá príkrmy. Pritom mi pije každé 4 hodinky po 170-200ml mliečka a papáme desiatu ovocie a obedík. No podľa dr. má papať po 150 ml mliečka max. a iba obedík ale jej to nestačí, zakázala nám pečivo, piškoty, cestoviny, mäsko.... mne je do plaču, lebo malá je hladná po mliečku a nestačí jej a je dosť nervózna čo mám robiť? Manžel tvrdí, že jej dávať ako obvykle mliečko a vysadiť to čo nám dr. zakázala. Boli sme aj na vyšetrení so štítnou žľazou a všetko je v poriadku.

dennissa16
18. jún 2013

@nikasv29 Mne minulý týždeň naša neurológička povedala, že môj malý má tiež nadváhu 2 kilá a to sa narodil v 37 tt, s váhou 3320 g a tiež máme 7 mesiacov a 1 týždeň. Váži 8 700 g. Nemienim mu nasadiť žiadnu "diétu" a akurát som sa na jej tvrdení dobre zasmiala. Myslím, že len čo začnú pobehovať tak schudnú. Neviem si predstaviť, nedať takému malému dieťatku jesť,keď je hladné.

mima2778
18. jún 2013

Tak to je velmi divna doktorka,rob podla seba,moj ked mal 7 mesiacov,jedol omnoho viac,ako Tvoja pocas dna,sice on je vela a strasne malo pribera,ma len 8,5 kg,ale keby som mu mala davat,co Ti povedala dokina,bol by mi hladny,nepocuvaj doktorku pokial jej chuti je dobre,horsie by bolo naopak,ona ked zacne lozit,behat,tak bude priberat uz len po troske

katren
18. jún 2013

@nikasv29 dr vymen, to co je za pristup????
nasa ma tiez 7 mesiacov, no len 6,5 kila....ale zas nasi to dobiehaju riadne potom okolo roka...takze dr len povedala,ze ved dorastie....neriesila....a Dominicka ma 20 kg, co by mala mat menej, a tiez povedala, ze ved sa nabeha cez leto....a teda radsej nech mi papa ako potom riesit, ze ako je nakrmit, ked nechce jest 😉

lauricka
18. jún 2013

@nikasv29 dieta v tomto veku by malo vypit tak 500-600ml mlieka denne. Viac jej nedavaj. Pije ho, podla mna, vela. Ak jej davas UM, tak jej tam daj viac vody a menej prasku, na oklamanie zaludka. Nechces predsa mat obezne dieta a ona ma, podla mna, dost kg. Moja dcera ma necelych 12kg a 18 mesiacov a vyzera pekne baculkato akurat. Takze toto male si neviem ani predstavit.
Co sa tyka prikrmov, dieta v tomto veku ich kvoli pestrosti stravy, zivin, chuti a konzistencie potrebuje. Ved nemusis jej dat vela. Ale urcite by mala mat pekne kadzy den ovocie, zeleninku, trosku maska, sem-zltok, kvalitnu kasu (pohanka, spalda, ovsena)...tak, ako sa pise vsade mozne. Ked chce nieco papat navyse, daj jej do detskej sietky kusok ovocia, ktore nezje, ale moze ocucavat, nech sa zabavi. Mohla by mat rano mlieko alebo kasicku napr. na obed zeleninku, na olovrant ovocie a vecer mlieko. Ved nemusia byt velke porcie. Ked tak jej daj pit predtym alebo potom vodu, cajik, aby mala plnsi zaludok.
Myslim, ze lekarka by to mohla s Tebou podrobnejsie rozobrat, evidentne nie si s jej vysvetlenim a radami spokojna, tak to s nou skus este prebrat lepsie.

danielaaa212
18. jún 2013

oooooooch ser na doktorku , nas maly ma 7 mesiacov a dva tyzdne a ma 10 kil, ked som sa pytala lekarky , ci je to ok.. povedala, ze je to uplne v poriadku,ze vsetky deti priberaju inak... ze je to zdravy chlapcek , ktory vyberaha kazdy gramovy nedostatok. kamosku mam co ma dievcatko o mesiac starsie je plne kojena a ma 11 kil tak isto .. takze ziadne stresy. neviem co to je za lekarka. akoze mohla povedat,ze patri k detickam, tkore su v tabulkach kdesi vyssie, ale doslova kricat... mna by porazilo... inak .. ak chces trosicku obmedzit mliecko.. co by mozno bolo fajn ... podla toho co som precitala.. by deticky v tomto veku , teda neviem ci je mala kojena alebo ee... ak je kojena davaj len ovocie alebo zeleninu na obedik, pripadne ak uz zo mesiac davas prikrmy , tak aj masko. a ak nieje kojena ale papa UM, tak nas napriklad uz papa rano mliecko o siestej, o deviatej papa ovocnu vyzivku s keksikom nadrvenym, o dvanastej zeleninovu s maskom, o tretej mliecko a o siestej kasu na vecer. a uz prestal priberat tak ako priberal. kazdopadne si myslim,ze ziadna panika ;), je zdravucka... a to je dolezite .. A este mi napadlo.. nas papa 240 mleka 🙂, tak neviem co ta lekarka toci... nas papal 150 ked mal 3.5 mesiaca a to sme mali diskutovane s gastroenterologickou, lebo sme boli v nemocnici s refluxom ...

lauricka
18. jún 2013

ozaj a ako je na tom s pohybom? nejake plavanie pre dojcata alebo cvicenie s pesnickami pre deticky atd... hybe sa dost? davate ju na brusko, vie sa pretacat, skusa plazit...atd? lebo taketo baculkate deti byvaju aj lenivsie....Stale si myslim, ze to nemusi do buducna byt problem, deti sa vedia vytiahnut, ked su starsie, viac behaju a tak... Ale urcite treba tu vahu sledovat a drzat na nejakej normalnej rovine, netreba to prehanat, ale ani to ingorovat.

lauricka
18. jún 2013

inak, pozrela som si tvoje fotky a vy ste tam vsetci taki chudi, ze ak je vasa, asi nema po kom byt moc do buducna tucna 😀

nikasv29
autor
18. jún 2013

@lauricka ale v tom je problém že ona zje o 10-tej desiatu a o 11.30 plače za mliečkom a keď jej dám vtedy obed tak opäť o 2 hodinky pýta mliečko takže u nás nehrozí že dám desiatu, potom pauza, obed a až na olovrant mliečko ona si ho pýta či je po desiate či po obede skúšala som ju oklamať čajíkom, no nejde to reve až pokiaľ nedostane mliečko.. a v noci sa mi tiež budí na mliečko raz a to ju tiež nemôžem oklamať ani čajíkom ani dudlom takže tak. a dieťa má vypiť 600 ml ale keď papá desiatu, obed a olovrant a moja malá spapá len desiatu a to jej viem postrúhať jablčko alebo popučiť banán, pripadne nejakú výživku a na obed zeleninku, mäso nam zakázala a aj žltok. Takže ju to v podstate zasýti len na tie 2 hodky a pýta mliečko. A čo sa týka pohybu tak plávanie tu nemáme sme totiž na dedine 30 km od mesta kde nie je plaváreň, na brušku je skoro stále, sama sa vie pekne pretočiť a má chodáčik takže aj tam sa hýbe....

nikasv29
autor
18. jún 2013

@lauricka no z manželovej strany sú svokrovci aj švagriná tuční a manžel keď sa narodil tak mal 5 kg 🙂 on bol taký bacuľko keď bol malý... pridám foto malej ako vyzerá teraz.... 🙂

nikasv29
autor
18. jún 2013
nikasv29
autor
18. jún 2013

@dennissa16
@mima2778
@katren
@danielaaa212
@danielaaa212 Vďaka baby, no uvidím ako ďalej lebo ja jej to mliečko obmedziť neviem, keď tu jedna písala že ma vypiť max. 600 ml za deň tak u nás to nehrozí.... a pridala som foto malej môžte kuk čo vy na to 🙂

lauricka
18. jún 2013

@nikasv29 tak jej daj mlieko, ale take riedke, ako som napisala, nech ho nevypije take kvantum, nech to vyjde na toho pol litra podla odmeriek....skus to znizovat. Chodak jej nedavaj, ak nemusis, to fakt nie je dobry vynalez. Ja neviem, ci je dobry napad uplne zakazat maso a nechat ju pit tolko mlieka....podla mna vsetko s mierou. Samozrejme, ze take ako pecivo, krupicovu kasu, piskoty, cestoviny a taketo nepotrebuje jest.
No, tak na fotke vyzera presne, ako tie tucnejsie deti....ale to vidis urcite aj sama. Co zatial nemusi byt tragedia, ved moze sa to zmenit, ale urcite by som bola opatrnejsia pri nej a davala si pozor. Lebo vieme vsetci, ze nadvaha sposobuje zdravotne problemy a to urcite nechces. A tiez aj psychicke, pokial sa dostane do kolektivu. Inak je zlata 🙂. Neboj, zvladnete to.

nikasv29
autor
18. jún 2013

@lauricka takže jej dať na 180 ml vody menej odmerok mliečka? a myslíš že ju to zasýti aj tak na tie 4 hodiny? Lebo sa bojím, že mi začne pýtať už po 2 hodinách a to by sme na tom boli rovnako... a teraz jej dávam podľa návodu na 180 ml vody 6 odmeriek, koľko by som mala teraz podľa teba dať? aby to vyšlo tých 600 ml za deň? a ten chodák no nechcela som ale je mi ju ťažko nosiť a aspoň trošku pohybu má... a to mliečko tak aj dávať ako si pýta, že? myslím po desiate aj po obede.... ináč vďaka... 🙂

nikasv29
autor
18. jún 2013

@lauricka ale keď začne chodiť, tak to podľa mňa vybehá veď aj manžel bol taký... a je podľa teba veľmi tlstá ako tvrdí dr.?

lauricka
18. jún 2013

@nikasv29 ano, menej odmeriek mliecka a rovnako vody, vyskusaj, uvidis. A skus ju niecim zabavit po tych dvoch hodinach, mozno zaujata niecim inym vydrzi dlhsie nejest. V tomto veku by uz nemusela tak casto jest. A inak, vacsinou, ked deti zacnu lozit a chodit, nemaju moc cas jest 😀 lebo vsetko je zaujimavejsie, nez stracat cas jedlom, to uz o par mesiacov uvidis mozno sama 🙂 . Ked to budes drzat v hlave, ze treba pri nej dat pozor, ja myslim, ze to postupne zlepsite 🙂. Ma krasne ocka 🙂 A ked aj muz to tak mal, je velka pravdepodobnost, ze to bude rovnake.
a tak od veci, ale k tomu pohybu
http://www.poliklinikaprosek.cz/mapa-nejcastejs...

sissika
18. jún 2013

@nikasv29 ja by som to nijak neriesila, nas maly mal ako 7 mesacny 12 kg, ako rocny mal 14 kg a minuly tyzden mal 2 roky a vazi 15 kg, to priberanie sa zastavi, ked zacne chodit

peluda
18. jún 2013

Ja mam maleho bude mat 4 mesiace a vazi 7,145. Papa iba nutrilon extra zatial. Mala ma 20 mesiacov a vazi 10kg. Kazde diata je individualne.Myslim.ze dietu by si jej davat nemala.skor skusit viac zeleniny a bieleho maska.

andrejka1974
19. jún 2013

prosim ta, zahod tuto vetu za hlavu, ze tucne dieta , kazde dieta ma svoj apetit, co by som ja za to dala, keby moje vyzlata mali o 5 kg viacej, my sme mali opacny problem moje deti su velmi chude, proste si drzia liniu a ver mi nemali sme to lahke, vies co je ked ides do poradne a dieta ti za mesiac priberie len 100 gramov a pritom kojis tak ako mas a potom zacnes dokrmovat umelym mliekom a stale vaha za mesiac je do 2oo gramov a trojmesacne ma ledva 3 a pol kila 🙂 🙂 🙂 🙂 a bojis sa aby neschudlo, chodis na vseliaka vysetrenia a nic ti nizistia, vsetko je ok , moja najmensia ma teraz 14 mesiacov a ma ledva 8, 5 kg a pritom zje za den rano 160 ml mliecka, o 8.00 jogurt s ovsenymi vlockami, o 11.00 mliecko, o 12.30 zje zeleninu s masom a cestovinami mixovanu a to takych 200 az 250 ml , o 15.00 mlieko, 16.30 ovocie jablko s bananom, o 18.30 hustu kasu krupicovu a vecer este do rana 3 mlieka a nepriberie ani za svet 🙂 🙂 🙂 🙂 a urcite v nicom neobmedzuj , vsak ked bude behat uz nebudes stihat ju za behu krmit 🙂 🙂 🙂 🙂

miub
19. jún 2013

@nikasv29
Mozno som si nevsimla tu niekde v komunikacii - mala papa umele mliecko? Ak ano, my papame tiez umele a presne v siedmom mesiaci + 1 tyzden sme mali 8000g a 73 cm. A to je nasa tiez dost velka.
Ja jej davam mliecko len dva krat, mozno to by som obmedzila, lebo kazde 4 hodiny to je dost.
Inak mame takyto jedalnicek: rano cca o 6:00 180 mlieko (6 odmeriek ako sa ma), cca 9:00 cca 125g ovocie, 12:00 obed cca 190 g, cca 16:30 kasa a vecer 19:30 mlieko 210ml....+ vela vodicky.
Mozno to mliecko nahradit nejakou zeleninkou, ovocim a teraz hlavne vela vodicky pit 🙂
Ale mala je zlatucka 🙂

lucia006
28. jún 2013

Nepocuvaj dr chceli by mat tabulkove deti,moja dr je spokojna smaleho vahou ma 10kil teraz mal 8mes,narodil sa v 37tt, papa tiez tolko mliecka ako vasa ,len ma napadlo ci netreba zmenit um znacku moj bol snutrilonu velmi hladny a teraza mu davam hipp bio combiotic je take hustejsie zneho vypije len 150 az 180ml a je sytejsi na dlhsi cas,a masko podla mna nevysadzuj je terraz potrebne pre rast dietatka!