Viem, ze vaha dietata je velmi individualna. Moj syncek sa narodil drobny 2770g a teraz mame este necelych 19 mesiacov a 9145g. Nasa dr. nas chce poslat na vysetrenia ci nejde o celiakiu alebo neznasanlivost na mlieko. Ja mam hlavne strach ako to zvladne maly odber krvi z ruky, uz teraz ma strasny strach u lekarky a neskutocne vyvadza. S manzelom sme tiez boli chude deti. Neviem, nechcem zbytocne vystavovat maleho traume a aj seba nervom s vysetreni. Samozrejme nic take ani v rodine nemame. Maly je zivucke dieta, neposedi a papa trosku menej ako by som si ja predstavovala, ale nie je to take ze vobec neje. Nechcem to zase ani ja zanedbat, som si vedoma ze je chudsi a ci nemoze ist o nejaku poruchu travenia. Chcem teda vediet ci to mame riesit vysetreniami. Dakujem za nazor.
Ahoj
Moj chlapcek bude mat 15 mesiacov a ma 11,2 kg ale to nie je ziaden tucko lebo co,je tak akurat.
Ale zas on veeelmi rad papa,cele dni by len daco pchal do pusiny.
my v tomto veku sme mali len o kilo viac, takze sa nemusis stresovat si myslim. hlavne, ze dieta posobi zdravo. a ze ti nepapa, to moze byt kludne preto, ze je aktivnejsi, aj nase dieta neobsedi, zje len tolko, aby mu neskvrkalo v zaludku a uz zase kamsi bezi. medzi 12 a 18 mesiacom pribralo na vahe 400g, tak si utvor predstavu 😀 😀 do vysky sa taha veselo, ale na vahe pribera velmi malo. ale je zdrave a zive, tak je to OK
nas bude mat 2,5 roka a ma necelych 11 kg. Od malicka slabsie priberal a aj teraz ked uz celkom pekne papa tak pribera stale rovnako. Nas doktor to nejako speci neriesil lebo ja som bola taka ista kedysi a bol vzdy culy, sikovny proste akurat na svoj vek. Ale teraz ked sme boli na gastre kvoli zlym predoperacnym vysetreniam co sme mali ist s pruhom tak mu zobrala krv na celiakiu ☹ . Buduci tyzden budu vysledky tak dufam ze bude vsetko ok
No my máme 14 mesiacov a 7 500 necelých.naša malá je ako vaše.Celý deň neposedí, pobehuje, málo spí, papá hlavne materské mliečko.Aj my s mužom sme drobní a chudí, tak je asi po nás.dala by som mu urobiť maximálne bežné krvné testy-krvný obraz a minerály, nech ste kľudní vy i dr.Ale určite by som nezačala kolotoč behaní po odborníkoch.
Ak je dieťa v poriadky, bez žiadných symptómov, životaschopné, tak by som nič neriešila. 😉
Je to dost malinko, zavisi aj od vysky... dcerka mala v tom veku cca. 9kg a 77cm... Max ma uz teraz viac...
krv by som asi nechala zobrat, aby si mala kludne svedomie, ze ste nic nezanedbali. Su proste aj chude deticky. Aj moja je taka. v dvoch rokoch necelych 10 kg. Co mam robit? Dala by som vsetko za to, keby som ju videla s chutou jest. Ona to povazuje za stratu casu, staci si sem tam odhryznut.. U nas sa robili tiez vsetky mozne vysetrenia so zaverom, ze je vsetko ok.Tak neriesim.. aj ked štve ma to samozrejme.
ale cosiii, uplne v pohode. Moje dieta ma 24 mes. a 10,7 kg 😉 a narodila sa este mensia ako tvoj maly, ked sme sli domov z porodky, mala 2300g 🙂 A preco ho chces dat vysetrovat, nechapem.. ma nejake problemy?do mojej malej je problem vobec dostat jedlo, ale energia jej nechyba, je zdrava a stastna. To je hlavne. Ak je tvoj maly zdravy, hravy, stastny, tak si nerob zbytocne starosti. Nebehaj po doktoroch, lebo ti vzdy daco najdu...a urobia zo zdraveho choreho. Uzivajte si jeden druheho 😉
Moja ma 19mesiacov a vazi necelych 14kg,ked sa narodila mala 3590g...
Môj Michal bude mať za dva mesiace 3 roky a má 13kg / narodil sa ako 4 kilový/, už rok 😒 problém s jedením je od začiatku, ešte keď bol na mliečku, tak on vypil 60ml, a iné deti aj v jeho veku aj 180ml. Posledný rok len rastie a váha stále tá istá, takže sa mi zdá byť stále chudší. ☹
Naša pani doktorka ho zakaždým pochváli aký je veľký chlapina, a že s jedením si netreba robiť hlavu, že on toľko zje koľko potrebuje.
Keď ti lekárka navrhla vyšetrenia, tie základné krvné testy by som absolvovala.
My mame 2 roky a 3 mesiace, važime 13,7kg, v jeho veku sme važili tiež niečo okolo 10kg, vôbec nie je chudučky, zaleži aky typ postavy ma, my ste ešte aj vysoký
Ahoj mam tak stareho syna. Narodil sa s vahou 3320g a teraz ma vahu 10,3 kg 🙂
A je pekne buclaty a pekne papka 🙂
Zalezi ako mu dobre splaluje a kolko beha
ahoj my mame za dva tyzdne 18 mesiacov a mala ma 9,2 kg. mala sa mi narodila s vahou 1040g 😉 tiez nikdy nebola nejaka baculata... ma typ postavy ze nikdy nebude tucna 😉 dokonca papame velmi pekne ale mame dobre spalovanie 😉 neboj sa nic, su typy deti ktore slabo priberaju 😉 ale zato nebudu mat problemy v dospelosti s nadvahou 😉 - to mi povedala nasa dr. 😉
ja by som na vyšetrenie šla, pre kľud duše. Náš krpec má 20 mesiacov a 10,5 kg, ale je drobec, tak nevyzerá chudo, len mladšie, asi na rok
Moja mala o trošičku viac. Teraz má 29 mesiacov a nemá ani 12kg. A to sa tešíme ako krásne pribrala 😉
ja som mala s mojou malou taky istý problém,od malička priberala veľmi málo a tuším v roku mala niečo cez 7,5kg..dala som ju na všetky možné vyšetrenia a boli ok tak som ju konečne začala brať takú aká je..a to stále chce niečo papať,neprejde hodina aby niečo netlačila do hlavy,verte či nie ale spapá viac ako dospelý človek!napr na obed vyje tanier polievky,hlavne jedlo,nejaký zákusok,kompot a ešte nejakú sladkosť za tým🙂a teraz ako 1,5ročná má do 10 kíl🙂skrátka má rýchle spaľovanie a plus k tomu to všetko vybehá.. 🙂
@ikula2, netráp sa pre to, že malý nie je tabuľkový, ani my dospelí nie sme rovnakí, prepánajána, v tej odlišnosti je krása...krásne to napísala @jankac1986, že berme deti také, aké sú, a poprosme aj pediatrov, aby to už konečne pochopili...naša najmenšia má 7970 gr, čirkáš neskutočný, mohla by moderovať udalosti/komentáre, papá veľa a s každým, a čo mám robiť?... nuž tešiť sa z toho...tak aj ty sa teš, že je zdravý, šikovný, veselý
p.s. my máme alergiu na bkm, ale to by sa prejavovalo bolesťou bruška, hnačkami, kŕčmi, nafúknutosťou, ak by mal malý alergiu ne mlieko alebo celiakiu, neprejavovalo by sa to len pomalým priberaním
Jooj, ako Vas tak citam, tak mi je hned lepsie 🙂 (konecne niekto, koho babatko nevazi v pol roku 9kg a v roku 14) Ja mam dve dievcata, ta prva musela ist v roku a pol na prevazenie, lebo nemala este 10kg a podla dr. to bolo zle. Nakoniec mi ju sestricky odvazili oblecenu a obutu (bola zima, cize aj v bunde), co spolu dalo 1010g a dr. bol spokojny 🙂 Teraz ma 2r10m a vazi cca 14 kg, podla toho ako sa naje. No a ta mladsia mala v roku 7200g (porodna vaha 3500g), dr. vyvadzala, ze je to malo, robila nam vsemozne testy a vsetko v poriadku. Teraz ma 15m a 8,2kg. Ja uz to neriesim, proste mam deti, kt. su malicke, ved nemaju byt po kom velke, len mi vadi, ked to riesia vsetcia okolo, ze su malicke, mam im davat viacej jest a pod. Pritom jedia super, jedia vsetko.
ahojte, tak sa pridavam aj ja, moj maly mal v 2,5 roku 11,5kg a 92cm, teraz ma takmer 4 roky a vaha mu kolise 15,6-16,3kg, ma 102cm, kazdy mu hovori aky je baculko
dcera ma presne 2 roky a ma 9,2kg a vysku asi 87cm
obaja sa narodili s vahami nad 3500g
s jedenim su obaja vyberavy, mala sladkosti neje vobec zato papa vela ovocia, mayl odmieta jest takmer vsetko
no vidim ze sme este tlsty. my mame tak 9,5kg a ak mame 76cm tak je vela. takymaly lietajuci spunt. nikto nas zatial neriesil. co ho mam natahovat na skripec?
moja malá sa narodila s váhou 2810g a keď mala rok tak vážila 8kg.
Teraz má 25mesiacov a má 12kg a víška 99cm.
Je vysoká a chudá moja lekárka to nerieši pozná mňa aj manžela a dobre vie že to má po manželovi. On má tiež skoro 2m a váži 75kg tak že je to v génoch.
A keď je živý ako píšeš tak by som to neriešila určite mu nič nieje. Dr. by mala byť rada že nemá nadváhu ako sa o tom všade píše a nie ho zbytočne stresovať vyšetreniami.
Ahoj ja mam doma takého chlapa co má 7 mes. a má 9000g je to rôzne a závisí aj od výšky a od vás rodičov aký ste vzrastom všetko je to v génoch a tiež aj v strave ak mu nechutí papať , nemyslím tvoja strava ale tak všeobecne ak spapá trosku tak sa nečudujme
moja dcera ma 2,5roka (30mesiacov) a ma 10kg 😅 a neriesim lebo je zdrava a sikovna 🙂
máme 13 mesiacov a 9kg a 78cm. pôrodnú váhu sme mali 3800 a 52 cm, lekárka mi tiež doporučila vyšetrenia ,ale odmietla som pretože som zistila, že manžel ako malý bol tiež taký typ dieťaťa ,že bol ľahký a malý. Od vtedy to neriešim.Teraz je veľký ,dlhý a ťažký ako slon. 😀 😀 😀 Malá papá ,kaká,je aktívna až niekedy moc. Pokial dieťa nejaví nejaké známky choroby - príšerné nechutenstvo,vracanie,preháňanie ,teploty a neviem čo ešte netreba sa znepokojovať,proste je to typ dieťaťa ktorému stačí málo a dá so seba veľa. 🙂
mi mame 22mesiacov 😉 a mame 13,5kilo...je to dobre mislim si,,porodnu vahu sme mali-3650 a 51cm,,,moj mali teraz pribijera ked nebeha uz tolko hore dole,,,
no tak pre povzbudenie,moj Radusko ma 23 mesiacov a nieco okolo 9,6 - 9,7kg. Neustale je v pohybe,neobsedi, papa pomenej to hej, ale vie sa aj najest.
dcerka mala teraz 3 roky,a vazi 11,4kg a 90cm 😅 🙂 tiez toho vela nepoje...
no ja by som na tie vysetrenia urcite isla aspon pre pokoj duse, so starsim synom chodim kazdy pol rok na odber krvy pretoze nechce jest, vahu ma taku akurat ma dva a pol a 17 kg, ale skoro nic nezje tak nam doktor dal taku kontrolu ze budeme sledovat ci mu nechybaju niejake vitaminy alebo nieco, proste len pokoj duse, tak viem ze je ok aj ked nezje tak sa nestresujem
a akú má maličký výšku?aj to je treba vziať v úvahu.....myslím že bude v poriadku,ale ja by som tiež pre istotu dala vziať krv na krvný obraz a základné alergie...mleiko,lepok....pre istotu 🙂
držím palce,nech je všetko ok 😉
moja bude mat buduci tyzden 18mes a nema ani 9kg (por vaha 3050g), moj muz je tiez chudy, takze to ma po nom. Dr jej robila v 10mes testy na vsetko mozne, na nic neprisli, takze je to proste chude decko, nic jej nie je, je skoro cely den po troske...beha cele dni.. takze ak nemas dojem, ze mu nieco je, tak sa nestresuj. A zas aj ta vasa dr. - zjavne ma same "silnejsie" deti, tak jej ta vaha nejako nejde do hlavy. Moju ked v 16,6 mes odvazili a mala 8500g - tak len skonstatovali, ze je proste chuda...
tak sa neboj, ak dr. trva na testoch, tak chodte, ale u takeho "stareho" dietata by uz mohla vidiet, ci je ok alebo nie