Ako ste odnaučili deti od cumlíka a v koľkom mesiaci? Také ako namočiť do čierneho korenia mi prosím nepíšte také praktiky nepoužívam ! Lebo naša všetko rozkuše vyhodí a tak plače lebo nemá a už nemám nervy kupovať cumle 3-krát do týždňa
@muchacc moja ma 14 mesiacov a tiez ma este dudlik najma ked ide spinkat...ked je umrncana- zubky...Nerozkusala ani jeden dudlik, ked ideme von , davam ho na retiazku, tak nestrati...Ked som robila opatrovatelku...postupne som cumel brala a ,,ukladali sme ho spinkat do carovnej krabicky,, 🙂 ...zvykla si, a urobim to aj pri malej kol 2 ho roku, urcite sa to nezaobide bez par sliziciek, ale to k tomu patri...
35 mesiacov 🙂 odnaucil sa sam, lebo sme ich stratili vsetky...
Nasa od 1 r.mala.cumel len na spanie. V 2 a.1/4 roku sme ho dali babatku. 🙂 Den dva pytala s placom a potom prestala 🙂
@muchacc, asi 23. mesiac. A to tak, ze som jej ich nedala. Nepamatam si uz presne co som povedala. Ale boli to 3 tazke noci, plakala, nasa totiz cumlala nonstop, aj cen den aj v noci, cez den hlavne doma. A pytala ich aj po mesiaci a verim ze by si rada dala aj teraz ked ma 5,5 roka. Zrusila som ich preto, lebo jej zacali krivit horne zubky, ale napravili sa same potom. Ale nie kazdemu krivia cumle zuby, niekto moze cumlat aj cely zivot a ma krasne rovne zuby.
Mladsieho v 20.mesiaci, odstrihla som mu z cumla na obedny spanok a na druhy den ho uz nemal. Zobrala som. Plakal, hodinu som uspavala ale pomohlo. Uspesne to bolo za nami. Ked som vzala nasu " nanu" ako ju volal uz to nebolo babatenko 😀. Nastal druhy level.
staršie v roku a teraz najmladšia ešte má cumlík ale len na spanie a tiež sa chystám jej ho zobrať 😉
V 3,5 roku na Vianoce dala pod stromček na výmenu za darceky 😉
a ešte som zabudla napísať, že ako....Takže vždy sme mali doma len jeden cumlík a ten som im rozstrihla, držal len na kúštičku a samé si ho zahodili do koša lebo bol pokazený, neplakali ale samozrejme, že si ho pýtali, po pár dňoch naň úplne zabudli.
Moje deti nikdy cumlik nemali. Nechceli ho a tak aspon nemame problem s oducanim.
V siedmom, jednoducho ho vypľul v noci, viackrát mu nebolo treba 🙂
Dcerka mala rok a pol, tiez rozhryzla, tak som jej ukazala, ze je "pokazeny" a nech si ho zahodi do kosa, zahodila a bolo 🙂 Syn ho vyplul sam, ked mal sedem mesiacov. Mal vtedy sopliky, zle sa mu s cumlikom dychalo, asi styri dni bol bez neho a potom ho uz nechcel.
33 mesiacov,mali sme ho na spanie alebo keduz bola unavena,jednoducho som jej ho nedala a povedala malej ze ho zobrali smetiari,naj horsie to bolo prve 2 dni potom uz lepsie
Moja ked bola malienka tak cumel nechcela ,ale teraz ked ma 1,5 roka tak kradne inym detom:DD
35 mesiacov
mladsia mala cumel na haku - ta ho ani nemala, ani necumlala prsty, a starsia ta tak okolo 18m
dcerka bola dudlos veliky, zbavili sme sa ho az ked mala 2,5r...mavala ho len na spinkanie......syncekovi nezapasoval ziadny, sice nebol problem s oducani, ale niekedy by som ho prijala vsetkymi 10-timi 😉 🙂 tie posledne rozkusane sme vyhodili do kosa s tym, ze uz dalsi nebude...ked sme vyhodili aj posledny, tak prve vecery bol trosku problem so zaspatim, ale ona bola uz vacsia tak to nejako pochopila 😉 drzim palce!!! 😵 😵
Moja ma 19mes. este cumel ma ale napr. ked ideme von cumlik ide do vacku, cez den cumlik ma malokedy len na spanie alebo ked je umrncana zo zubov,a le este ziaden nerozkusala, ked rozkuse dalsie nedostane a ked nerozkuse ked jej dorastu vsetky zubky dudlik pojde prec....mne moja mama povedala ze nam jednoducho cumlik zobrala ked sme mali rok a bolo ...ze jeden dva dni sme cumlik zhanali a potom uz nie